barb Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 Też umiem wstawiać tylko przez kopiowanie, to co jest w necie. Ogłaszacie Barrego ? Quote
barb Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 Marta72 napisał(a):zapisuję wątek:) Fajnie, że zaglądasz do Eci :lol: Quote
halcia Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 Kiedys był chyba ogłaszany,teraz nie wiem.Ale na poskie warunki dadza łańcuch ani chybi.(:Wiec nie wiem czy nie lepiej mu tu.Dopiero wróciłam,chyba sie na koniec obraził,bo zawsze na koncu brałam na spacer.A dzis na początku i jeszcze zerwalismy smycz,jak darłam z łąki do schronu.Ale on nie ucieka tylko stoi przy nodze,przewlokłam smycz przez obroże i dociągnęłam do celu.A Ecia nawet towarzyszyła panu na ogrodzie,jak znosił i mył wikline.Podobno.A do pokoju tylko zaglądała sprawdzac czy jest i wracała na swoja sofe :) Quote
Malgoska Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 halcia napisał(a):Kiedys był chyba ogłaszany,teraz nie wiem.Ale na poskie warunki dadza łańcuch ani chybi.(:Wiec nie wiem czy nie lepiej mu tu.Dopiero wróciłam,chyba sie na koniec obraził,bo zawsze na koncu brałam na spacer.A dzis na początku i jeszcze zerwalismy smycz,jak darłam z łąki do schronu.Ale on nie ucieka tylko stoi przy nodze,przewlokłam smycz przez obroże i dociągnęłam do celu.A Ecia nawet towarzyszyła panu na ogrodzie,jak znosił i mył wikline.Podobno.A do pokoju tylko zaglądała sprawdzac czy jest i wracała na swoja sofe :) no proszę Etka się i do pana przekona powolutku Quote
barb Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 A ja dostalam dziś zapytanie o Burgundię z Orzechowiec, którą juz bardzo długo ogłaszam http://olx.pl/oferta/burgundia-biala-sympatyczna-suczka-do-adopcji-CID103-ID47E1W.html Czy jest pieskiem rasowym ? Odpisalam tak, mam nadzieję że nie wypadlo to niegrzecznie ? "Dziękuję za zainteresowanie Burgundią. To link gdzie jest więcej jej zdjęć http://www.schroniskoorzechowce.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&sobi2Id=615&Itemid=21 Pieski rasowe to te ktore posiadają rodowód. Psy bez rodowodu to psy w typie rasy. Burgundia nie jest psem rodowodowym, jak ogół podopiecznych schroniska ale jest naprawdę piękna i fajna i niewątpliwie jest w typie jakiejś rasy (terier ?) Ja nie jestem związana ze schroniskiem - tylko pomagam oglaszać psiaki , ogloszenia aktywuję na swój mail aby pilnować ich odswieżania lub w razie potrzeby edytować ale poznałam Burgundie osobiście dlatego naprawdę zachęcam do jej poznania. Czy Pani/Pan mieszka daleko od Orzechowiec. Podaję kontakt do schroniska" W typie jakiej rasy może być Burgundia ? Pomocy !!! Quote
Malgoska Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 [quote name='barb']A ja dostalam dziś zapytanie o Burgundię z Orzechowiec, którą juz bardzo długo ogłaszam http://olx.pl/oferta/burgundia-biala-sympatyczna-suczka-do-adopcji-CID103-ID47E1W.html Czy jest pieskiem rasowym ? Odpisalam tak, mam nadzieję że nie wypadlo to niegrzecznie ? "Dziękuję za zainteresowanie Burgundią. To link gdzie jest więcej jej zdjęć http://www.schroniskoorzechowce.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&sobi2Id=615&Itemid=21 Pieski rasowe to te ktore posiadają rodowód. Psy bez rodowodu to psy w typie rasy. Burgundia nie jest psem rodowodowym, jak ogół podopiecznych schroniska ale jest naprawdę piękna i fajna i niewątpliwie jest w typie jakiejś rasy (terier ?) Ja nie jestem związana ze schroniskiem - tylko pomagam oglaszać psiaki , ogloszenia aktywuję na swój mail aby pilnować ich odswieżania lub w razie potrzeby edytować ale poznałam Burgundie osobiście dlatego naprawdę zachęcam do jej poznania. Czy Pani/Pan mieszka daleko od Orzechowiec. Podaję kontakt do schroniska" W typie jakiej rasy może być Burgundia ? Pomocy !!! śliczna jest Quote
barb Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 Malgoska napisał(a):śliczna jest ale nierasowa ... Czy ona może przypominać teriera ? halciu, przepraszam że wyjechalam z Burgundia na wątek Etki ale to "koleżanki" z jednego schronu. Quote
Malgoska Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 barb napisał(a):ale nierasowa ... Czy ona może przypominać teriera ? halciu, przepraszam że wyjechalam z Burgundia na wątek Etki ale to "koleżanki" z jednego schronu. taka troche terierowata jest Quote
orzesz Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 Ja niestety nie znam się na rasach psów i za bardzo nie pomogę. Popatrzcie na jej siostrę (prawdopodobnie) Boliwię. Są do siebie podobne. Burgundia jest szorstkowłosa, Boliwia nie. Określając Boliwię zaryzykowałabym stwierdzenie, że ma coś z goldena. Burgundia jest raczej terrierowata. I tyle mogę powiedzieć... :smile: Quote
barb Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 Malgoska napisał(a):taka troche terierowata jest orzesz napisał(a):Ja niestety nie znam się na rasach psów i za bardzo nie pomogę. Popatrzcie na jej siostrę (prawdopodobnie) Boliwię. Są do siebie podobne. Burgundia jest szorstkowłosa, Boliwia nie. Określając Boliwię zaryzykowałabym stwierdzenie, że ma coś z goldena. Burgundia jest raczej terrierowata. I tyle mogę powiedzieć... :smile: Dziękuję. Tak mniej więcej odpisalam - w typie teriera :lol: Orzesz, myślalam, ze juz nie zagladasz na wątek :lol: Quote
orzesz Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 Zaglądam, ale z "pewnych" względów nie chcę pisać. Z uwagą śledzę wielką przemianę Etki. Gdy oglądałam filmiki miałam wrażenie, że ona całe życie spędziła w mieście. Pewna siebie, odważna, ciekawska, ogonek wysoko. Aż trudno uwierzyć, że to jest ten sam pies. Przyznam szczerze, że bardzo chciałabym ją jeszcze kiedyś zobaczyć... Quote
barb Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 Do Rzeszowa nie jest daleko ;) Na razie nie mam żadnej odpowiedzi na mój mail w sprawie Burgundii. Quote
orzesz Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 Moim zdaniem trochę to źle rokuje, gdy ktoś najpierw pyta o rasę psa. Może tym razem będzie inaczej? Oby... Burgundia, Boliwia, zasługują na dobre domy. Trudno uwierzyć, że takie śliczne, mądre, łagodne psy tyle lat spędzają w schronisku. Może się doczekają, może kiedyś ich los się odmieni tak jak życie Etiopki? Ależ się rozpisałam... Spadam ;) Quote
halcia Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 Orzesz ,ja zapraszam jesli bywasz w Rzeszowie :)Etka to rezolutny psiak,straaaaszny pieszczoch,czasem sie boje ze mi kawe z reki wytrąci albo laptopa zrzuci :)bo jesli ma chęć na pieszczoty to pcha łepek nachalnie i upierdliwie.Rano odwalamy min.godzine czułosci,potem spi.Jestem lizana,mam obwachiwane usta jesli cos zjem i dostaje wiele mokrych całusków "z krokodylka"Wulkan energii i radości/szczególnie rano/,albo twardy sen.Ona faktycznie woli miasto i miejsca gdzie cos sie dzieje.!18 maja byłysmy na "Pikniku u Hrabiego"impreza w Mielcu z tłumem ludzi,głosna muzyka i prowadzeniem konkursów...Ecia łaziła w tłumie bez obaw,a konkursy ogladała na kolanach u panci,a pancia spokojnie piła piwko.Za kazda parą tańczacą łepek chodził jakby była w jury i bała sie cos przegapic.Kiedys zwiedzalismy Mielec/zrobiła z 5 km/,bo oglądalismy "wystawną "scieżke spacerową w lesie,którą prezydent robi za 9 milionów ,podczas gdy remont w schronisku stoi w miejscu,bo mu szkoda 50 tys!!!!!.Tak ,ze Ecia spragniona wrazen jest aktywna gdy sie cos dzieje,gdy jest cos do oglądania,w domu i na ogrodzie nuuuuda,to duzo śpi.W Mielcu nie spi :) Quote
halcia Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 A ludzie durni (:najpiękniejsze sa wielorasowe-kanapowe jak to sie mówi u mnie w domu!Snoby,cholera! Quote
barb Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 halcia napisał(a):A ludzie durni (:najpiękniejsze sa wielorasowe-kanapowe jak to sie mówi u mnie w domu!Snoby,cholera! Może i tak, bo na mój mail na razie nic nie odpisano. Ale może skontaktują się ze schroniskiem ? I tak się cieszę, ze wogole jest jakakolwiek odpowiedź bo oglaszam ją tyle czasu a ona ciągle w schronie. Quote
halcia Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 (edited) https://www.facebook.com/photo.php?v=309686995862232&set=vb.100004628020598&type=2&theate mieleckie inwestycje za 9 milionów...które Etka sprawdzała osobiscie :) https://www.facebook.com/photo.php?v=309688999195365&set=vb.100004628020598&type=2&theater Edited June 1, 2014 by halcia Quote
barb Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 Jak klikam w podany link do fb wyświetla mi sie coś takiego :shake: : "Zawartość chwilowo niedostępna Nie można wyświetlić żądanej strony. Może ona być chwilowo niedostępna, wybrany link może nie działać lub możesz nie mieć uprawnień do wyświetlania tej strony. Wróć do strony głównej" Quote
halcia Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 https://www.facebook.com/photo.php?v=309686995862232&set=vb.100004628020598&type=2&theater nie wiem dlaczego,wydaje mi sie ze zamieniałam na link tak jak poprzednio.Mnie sie wyswietla ten z dogo Quote
barb Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 [quote name='halcia']https://www.facebook.com/photo.php?v=309686995862232&set=vb.100004628020598&type=2&theater nie wiem dlaczego,wydaje mi sie ze zamieniałam na link tak jak poprzednio.Mnie sie wyswietla ten z dogo Mnie nadal sie nie wyświetla. Może to strona dostępna tylko dla znajomych ? Quote
barb Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 Malgoska napisał(a):ja też nic nie widze... Fajny filmik. To Mielec ? Już widzę bo halcia zaprosiła mnie znajomych. Quote
halcia Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 (edited) Tak to Mielec.Nie mam pojecia dlaczego filmik ze Starówki dał sie obejrzec a te nie.Niby tak samo wstawiałam,czyli fb,link,kopiowanie.A teraz barb,ten co zamiesciłam na dogo otwiera Ci sie?Jesli nie,to cos zle zrobiłam,ale nie wiem co....(:No nic,tam Eci niewiele,bo "kamerzysta"szedł wolniej niz my,a chciałam pokazac na jaki szpan miasto wydaje pieniadze.Fajnie to wygląda,owszem,ale potwornie droga inwestycja,bo to kostka granitowa,umacniana drucianym szkieletem i jest to widoczne tylko dla spacerujących po lesie,a lasek otacza z jednej strony miasto.Strasznie to wydumane...a myslac o tym,ze miastu pare tys,szkoda na schron...to mnie sz... trafia. Edited June 1, 2014 by halcia Quote
barb Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 barb napisał(a):Fajny filmik. To Mielec ? Już widzę bo halcia zaprosiła mnie znajomych. halcia napisał(a):Tak to Mielec.Nie mam pojecia dlaczego filmik ze Starówki dał sie obejrzec a te nie.Niby tak samo wstawiałam,czyli fb,link,kopiowanie.A teraz barb,ten co zamiesciłam na dogo otwiera Ci sie?Jesli nie,to cos zle zrobiłam,ale nie wiem co....(:No nic,tam Eci niewiele,bo "kamerzysta"szedł wolniej niz my,a chciałam pokazac na jaki szpan miasto wydaje pieniadze.Fajnie to wygląda,owszem,ale potwornie droga inwestycja,bo to kostka granitowa,umacniana drucianym szkieletem i jest to widoczne tylko dla spacerujących po lesie,a lasek otacza z jednej strony miasto.Strasznie to wydumane...a myslac o tym,ze miastu pare tys,szkoda na schron...to mnie sz... trafia. Teraz wszystko widzę :lol: Quote
Recommended Posts