olenka_f Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 akucha napisał(a)::lol: A fochy ma? nie fochmistrzem nie jest:evil_lol: Quote
dariaopole Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 nie mam skanera więc przepiszę fragment o Snoopku : Dla psów wziętych ze schroniska ludzie potrafią przewrócic całe swoje życie do góry nogami. - mamy świadomość , że wcześniej inni skrzywdzili te zwierzęta, nawet jeśli nie bili i nie głodzili to przecież skrzywdzili samym faktem porzucenia.Teraz chcemy im to wynagrodzić. po drugie - jeśli te zwierzęta już nam wkońcu zaufają i obdarzą miłością, to tak bardzo, bezgranicznie i z pełnym zaangażowaniem,że wprost strach je zawieść - przyznaje Magdalena W. z Gdańska. Niedawno zabrała z opolskiego schroniska psa o imieniu Snupi.O historii kundelka dowiedziała się z internetu.I ani chwili sie nie namyślała - wsiadła w samochód i przemierzyła kraj aby wziąć do siebie kundelka z dziurami w ciele. Snupi, gdy pani magdalena zabierała go z Opola, był juz w dobrej kondycji,ale wciąż wymagał kontynuacji kuracji - nie ma sensu mówić o pieniądzach wydanych na lekarstwa.Warto było.Miałam już pare kundelków,ale Snupi jest niezwykły.On nie słucha mego głosu, on słucha mojego ciała.Śmieje się, że on słyszy jak unosze rano powieki-natychmiast wtedy do mnie przybiega-mówi Magda.- Poza tym nie ma bardziej wylewnych i skorych do przytulania sie psów.To aż niesamowite,że istota ,która raz zawiodła sie na człowieku,może innego opiekuna obdarzyć tak ogromnym uczuciem.Wcześniej Magda miała ponad 10 letniego Szczerzuja, również z azylu,schorowanego, po przejściach.Takie psy w schroniskach nie mają szans na znalezienie nowego domu i są usypiane. - gdy tylko zaczełam dokonywać dorosłych wyborów, postanowiłam, że będę opiekowała się staruszkami z azylu, aby godnie,otoczone szacunkiem dożyły swych dni.Chociaż tyle im sie od człowieka należy - mówi Magdalena. uffff napisane. Gwiazdy nasze pomorskie !!!! Quote
olenka_f Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 a ja chciałam dzisiaj do niej pojechać ale tego nie zrobie bo małpa już łep wysoko gwiazdorski nosi i mnie nie wpuści albo nie wezmę Figę i taranem wleze, moja siostra gwiazdą to ja gwiazdeczką a Snoopek to chyba cały gwiazdozbiór:evil_lol: Quote
olenka_f Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 ale jak to prasa zawsze przekłamuje Szczeżujka nikt w schronie nie chciał usypiać gdyby tak było to już 5 lat temu by to zrobili, w Sopocie wierzy się do końca, a Szczeżujek miał już 15 lat:lol: Quote
magdalena_w Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Oj, ja nie poznaję tego artykułu, w zyciu bym nie mowila nikomu o kosztach leczenia, ktorych nie ponioslam i usypianiu Żujka, gdzie nie bylo do konca takich planow. Jedyne moje slowa, to to, że Snoopy jest niesamowity i slyszy szelest otwieranych powiek. Ale widac pani redaktor jest zwolenniczka radosnej tworczosci.:eviltong: Dzieki za przepisanie artykułu! A tak na marginesie, powiedzcie mi proszę, czy faktycznie jest tak, że pieski nie powinny pić mleka? I jeśli tak, to dlaczego ? I jak bardzo mleko im szkodzi? Bo Snoopy na widok mleka szaleje i szkoda mu odmawiać tej przyjemności. Quote
brazowa1 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Niestety,redaktorzy kochaja ubarwiac-ja tez poczulam sie dotknieta pisaniem przy Zujku o usypianiu.Ale wiek mu odjeli,ech. Nic to-najwazniejsze,ze Magda teraz gwiazda :) Ja mojej tez daje czasem mleka-uwielbia i nic sie po tym nie dzieje. Quote
dariaopole Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 mysle ze w rozsadnych ilosciach mleko nie zaszkodzi. Tzn ogolnie nie szkodzi ale podobno prowokuje rozwolnienie. A to ze Pani redaktor troche ubarwila to normalka , w gwiazdorskim swIatku to non stop niestworzone historie sie wymysla , dobrze ze ze Snoopka nie zrobili dziewczynki co ma 16 lat i romansuje z Majdanem jak Doda nie patrzy,:diabloti: Aha no i czemu nie napisali ze i Olenka przemierzyla kraj aby wziac Snoopiego,pomineli taki istotny fAKT!! Quote
olenka_f Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Madzia psy trawią laktoze tylko wtedy kiedy dostają ją całe życie a tak to mają rozwolnienia i dlatego nie powinno się dawać mleka Figa też uwielbia ale nie dostaje no chyba że ukradnie:evil_lol: Quote
magdalena_w Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Ale Snoopy nie ma rozstroju po mleku. A tak, jak nie ma ochoty na jedzenie, to mleko jest jedynym pewnikiem, że wciągnie. Co do artykułu, to tak w ogóle, pani redaktor zadzwoniła, do mnie podczas pracy i ja odpowiadziałam chyba tylko na kilka pytań nic nie opisywałam, bo u nas jest wiecznie młyn w robocie i ja tak nie mam czasu na rozmowy, zwłaszcza w okresie wakacyjnym, odesłałam panią do dogomanii, tak jeśli chodzi o Żujka jak i o Snoopiego. Widać nie dotarła na forum. Pewnie dlatego jest tam tyle twórczości własnej i nie ma informacji o Oluni i w ogóle są rzeczy, których nie mówiłam. Ale masz rację i tak jest dobrze, że Snoopkowi przynajmniej płeć pozostała właściwa:eviltong: Quote
Madziek Posted July 11, 2007 Author Posted July 11, 2007 magdalena_w napisał(a):Ale Snoopy nie ma rozstroju po mleku. A tak, jak nie ma ochoty na jedzenie, to mleko jest jedynym pewnikiem, że wciągnie. Co do artykułu, to tak w ogóle, pani redaktor zadzwoniła, do mnie podczas pracy i ja odpowiadziałam chyba tylko na kilka pytań nic nie opisywałam, bo u nas jest wiecznie młyn w robocie i ja tak nie mam czasu na rozmowy, zwłaszcza w okresie wakacyjnym, odesłałam panią do dogomanii, tak jeśli chodzi o Żujka jak i o Snoopiego. Widać nie dotarła na forum. Pewnie dlatego jest tam tyle twórczości własnej i nie ma informacji o Oluni i w ogóle są rzeczy, których nie mówiłam. Ale masz rację i tak jest dobrze, że Snoopkowi przynajmniej płeć pozostała właściwa:eviltong: Madziu ja przepraszam, że bez pytania dałam redaktorce Twój numer, mam nadzieję, że się bardzo nie gniewasz na mnie :oops: w każdym razie jesteście dziołchy pięknym przykładem poświęcenia dla psiaka - tyle kilosów przejechać! więc trzeba było to koniecznie opisać ;-) no cóż - to że artykuł podkolorowany to nie pierwszy i na pewno nie ostatni raz. PS a czy można liczyć na autograf od gwizdy Snoopka i gwizdy Madzi? :cool3: Quote
magdalena_w Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Oczywiście, że się nie gniewam, choć gdy pani redaktor zadzwoniła, to byłam baaaaardzo zdziwiona:eviltong: Co do autografu, to myślę, że moja gwiazdeczka - Snoopy jest tak mądry, że w przyszłości może to być wykonalne:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Ale teraz poki co jest na prawach chorego i nauka jakakolwiek nie wchodzi w grę. A my byliśmy dziś u wetki -Snoopy jest zupełnie zdrowy, rany zagojone, siersc odrasta, temperatury nie ma. W tym tygodniu zostanie odrobaczony a za tydzień dostanie komplet szczepień i nareszcie będziemy mogli do woli ganiać po pobliskich lasach.:multi: :multi: :multi: Quote
olenka_f Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 w kilku sprawach się zgadzam: Snoopek jest mądry Snoopek jest zdrowy Snoopek będzie zaszczepiony Snoopek będzie ganiał po pobliskich lasach nie zgadzam się: "nareszcie będziemy mogli do woli ganiać ...." on tak -Ty kochanie chyba że na hulajnodze- nie ta kondycja i już nie ten wiek mój Ty Skarbeńku Quote
magdalena_w Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Jesteśmy po pierwszej kąpieli w morzu:roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: Powiem tak - zaden z niego wilk morski:evil_lol: Woda go przeraza. jak ja wchodze sama, to lament na cala plaze, bo on zostaje. Jak go biore na rece i wchodzimy razem do wody (oczywiscie on plynie z moja asekuracja) to przy pierwszej okazji wdrapuje sie na rece i koniec plywania. Dobrze, ze to dopiero poczatek lata, mamy jeszcze dwa miesiace na treningi. :eviltong: Quote
Madziek Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 patrzcie no! fokę ze Snoopka chcą zrobić ! :eviltong: Quote
akucha Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Madziu, no ostatecznie on nadmorskim jest nie tak dawno ;) Uważam, ze i tak jest dzielny, przecież plynął! I chcemy fotek!!!!!!!! Z plaży :lol: Quote
magdalena_w Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Płynął, płynął, ale nie jak foczka a jak żaba:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Poki co ze zdjęciami z plazy będzie cięzko, ale jak tylko się Snoopy ciut oswoi z woda, to się postaramy o nie! Quote
akucha Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 :evil_lol: Pewnie pierwszy raz w życiu! Dzielny piesek i taki teraz szczęśliwy, cudownie! Quote
olenka_f Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 oczywiście pominęła że jej na plecy ze strachu wskakiwał i właśnie tak wyglądało to jego pływanie u paniusi na garbie :evil_lol: Quote
magdalena_w Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 nie na plecy a na ręce i napisałam, tylko nie doczytałaś sieroto:evil_lol: ; a Snoopek bał się i pływał jak rozkraczona zaba, ale jak na pierwszy raz było super:loveu: Quote
Kasia25 Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Madzia może on wolałby styl pływania po warszawsku;) Quote
olenka_f Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 styl na rozpaczliwca a tak po prawdzie to taki sam z niego histeryk jak z jego paniusi, żebyście widziały i słyszały jak Madzia upada gdyby nie ten przeraźliwy ryk nikt by na to uwagi nie zwrócił a ponieważ moja siostra drze jape na całe gardło wszyscy ludzie w okolicy zanoszą sie śmiechem :evil_lol: Quote
dariaopole Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 hahaah Oleńka widać że kochasz swoja siostrę !!! a ja Wam jeszcze powiem że tu na dogo mamy same gwiazdy najpierw Magda i Snoopek a we wczorajszej gazecie była nasza Madziek czesząca pieska !!! Quote
dariaopole Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 buziaki dla Madzi i snoopka i przepraszam za offa : zapraszam do głosowania na Maję- potrzebna pomoc dogomaniaków !! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75542 a także zapraszam na bazarki z mojego podpisu!! - ciotki pomóżcie !! Quote
dorota412 Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 :lol: SUPER relacje:lol: czyta sie je jak najlepsza komedie:lol: Quote
Recommended Posts