Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie mam skanera więc przepiszę fragment o Snoopku :

Dla psów wziętych ze schroniska ludzie potrafią przewrócic całe swoje życie do góry nogami.
- mamy świadomość , że wcześniej inni skrzywdzili te zwierzęta, nawet jeśli nie bili i nie głodzili to przecież skrzywdzili samym faktem porzucenia.Teraz chcemy im to wynagrodzić. po drugie - jeśli te zwierzęta już nam wkońcu zaufają i obdarzą miłością, to tak bardzo, bezgranicznie i z pełnym zaangażowaniem,że wprost strach je zawieść - przyznaje Magdalena W. z Gdańska.
Niedawno zabrała z opolskiego schroniska psa o imieniu Snupi.O historii kundelka dowiedziała się z internetu.I ani chwili sie nie namyślała - wsiadła w samochód i przemierzyła kraj aby wziąć do siebie kundelka z dziurami w ciele.
Snupi, gdy pani magdalena zabierała go z Opola, był juz w dobrej kondycji,ale wciąż wymagał kontynuacji kuracji - nie ma sensu mówić o pieniądzach wydanych na lekarstwa.Warto było.Miałam już pare kundelków,ale Snupi jest niezwykły.On nie słucha mego głosu, on słucha mojego ciała.Śmieje się, że on słyszy jak unosze rano powieki-natychmiast wtedy do mnie przybiega-mówi Magda.- Poza tym nie ma bardziej wylewnych i skorych do przytulania sie psów.To aż niesamowite,że istota ,która raz zawiodła sie na człowieku,może innego opiekuna obdarzyć tak ogromnym uczuciem.Wcześniej Magda miała ponad 10 letniego Szczerzuja, również z azylu,schorowanego, po przejściach.Takie psy w schroniskach nie mają szans na znalezienie nowego domu i są usypiane.
- gdy tylko zaczełam dokonywać dorosłych wyborów, postanowiłam, że będę opiekowała się staruszkami z azylu, aby godnie,otoczone szacunkiem dożyły swych dni.Chociaż tyle im sie od człowieka należy - mówi Magdalena.

uffff napisane. Gwiazdy nasze pomorskie !!!!

Posted

a ja chciałam dzisiaj do niej pojechać ale tego nie zrobie bo małpa już łep wysoko gwiazdorski nosi i mnie nie wpuści

albo nie wezmę Figę i taranem wleze, moja siostra gwiazdą to ja gwiazdeczką a Snoopek to chyba cały gwiazdozbiór:evil_lol:

Posted

ale jak to prasa zawsze przekłamuje Szczeżujka nikt w schronie nie chciał usypiać gdyby tak było to już 5 lat temu by to zrobili, w Sopocie wierzy się do końca, a Szczeżujek miał już 15 lat:lol:

Posted

Oj, ja nie poznaję tego artykułu, w zyciu bym nie mowila nikomu o kosztach leczenia, ktorych nie ponioslam i usypianiu Żujka, gdzie nie bylo do konca takich planow. Jedyne moje slowa, to to, że Snoopy jest niesamowity i slyszy szelest otwieranych powiek. Ale widac pani redaktor jest zwolenniczka radosnej tworczosci.:eviltong:

Dzieki za przepisanie artykułu!

A tak na marginesie, powiedzcie mi proszę, czy faktycznie jest tak, że pieski nie powinny pić mleka? I jeśli tak, to dlaczego ? I jak bardzo mleko im szkodzi? Bo Snoopy na widok mleka szaleje i szkoda mu odmawiać tej przyjemności.

Posted

Niestety,redaktorzy kochaja ubarwiac-ja tez poczulam sie dotknieta pisaniem przy Zujku o usypianiu.Ale wiek mu odjeli,ech.
Nic to-najwazniejsze,ze Magda teraz gwiazda :)
Ja mojej tez daje czasem mleka-uwielbia i nic sie po tym nie dzieje.

Posted

mysle ze w rozsadnych ilosciach mleko nie zaszkodzi. Tzn ogolnie nie szkodzi ale podobno prowokuje rozwolnienie. A to ze Pani redaktor troche ubarwila to normalka , w gwiazdorskim swIatku to non stop niestworzone historie sie wymysla , dobrze ze ze Snoopka nie zrobili dziewczynki co ma 16 lat i romansuje z Majdanem jak Doda nie patrzy,:diabloti:
Aha no i czemu nie napisali ze i Olenka przemierzyla kraj aby wziac Snoopiego,pomineli taki istotny fAKT!!

Posted

Madzia psy trawią laktoze tylko wtedy kiedy dostają ją całe życie a tak to mają rozwolnienia i dlatego nie powinno się dawać mleka
Figa też uwielbia ale nie dostaje no chyba że ukradnie:evil_lol:

Posted

Ale Snoopy nie ma rozstroju po mleku. A tak, jak nie ma ochoty na jedzenie, to mleko jest jedynym pewnikiem, że wciągnie.

Co do artykułu, to tak w ogóle, pani redaktor zadzwoniła, do mnie podczas pracy i ja odpowiadziałam chyba tylko na kilka pytań nic nie opisywałam, bo u nas jest wiecznie młyn w robocie i ja tak nie mam czasu na rozmowy, zwłaszcza w okresie wakacyjnym, odesłałam panią do dogomanii, tak jeśli chodzi o Żujka jak i o Snoopiego. Widać nie dotarła na forum. Pewnie dlatego jest tam tyle twórczości własnej i nie ma informacji o Oluni i w ogóle są rzeczy, których nie mówiłam. Ale masz rację i tak jest dobrze, że Snoopkowi przynajmniej płeć pozostała właściwa:eviltong:

Posted

magdalena_w napisał(a):
Ale Snoopy nie ma rozstroju po mleku. A tak, jak nie ma ochoty na jedzenie, to mleko jest jedynym pewnikiem, że wciągnie.

Co do artykułu, to tak w ogóle, pani redaktor zadzwoniła, do mnie podczas pracy i ja odpowiadziałam chyba tylko na kilka pytań nic nie opisywałam, bo u nas jest wiecznie młyn w robocie i ja tak nie mam czasu na rozmowy, zwłaszcza w okresie wakacyjnym, odesłałam panią do dogomanii, tak jeśli chodzi o Żujka jak i o Snoopiego. Widać nie dotarła na forum. Pewnie dlatego jest tam tyle twórczości własnej i nie ma informacji o Oluni i w ogóle są rzeczy, których nie mówiłam. Ale masz rację i tak jest dobrze, że Snoopkowi przynajmniej płeć pozostała właściwa:eviltong:

Madziu ja przepraszam, że bez pytania dałam redaktorce Twój numer, mam nadzieję, że się bardzo nie gniewasz na mnie :oops: w każdym razie jesteście dziołchy pięknym przykładem poświęcenia dla psiaka - tyle kilosów przejechać! więc trzeba było to koniecznie opisać ;-) no cóż - to że artykuł podkolorowany to nie pierwszy i na pewno nie ostatni raz.
PS a czy można liczyć na autograf od gwizdy Snoopka i gwizdy Madzi? :cool3:

Posted

Oczywiście, że się nie gniewam, choć gdy pani redaktor zadzwoniła, to byłam baaaaardzo zdziwiona:eviltong:

Co do autografu, to myślę, że moja gwiazdeczka - Snoopy jest tak mądry, że w przyszłości może to być wykonalne:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Ale teraz poki co jest na prawach chorego i nauka jakakolwiek nie wchodzi w grę.

A my byliśmy dziś u wetki -Snoopy jest zupełnie zdrowy, rany zagojone, siersc odrasta, temperatury nie ma. W tym tygodniu zostanie odrobaczony a za tydzień dostanie komplet szczepień i nareszcie będziemy mogli do woli ganiać po pobliskich lasach.:multi: :multi: :multi:

Posted

w kilku sprawach się zgadzam:
Snoopek jest mądry
Snoopek jest zdrowy
Snoopek będzie zaszczepiony
Snoopek będzie ganiał po pobliskich lasach

nie zgadzam się:
"nareszcie będziemy mogli do woli ganiać ...."
on tak -Ty kochanie chyba że na hulajnodze-
nie ta kondycja i już nie ten wiek mój Ty Skarbeńku

Posted

Jesteśmy po pierwszej kąpieli w morzu:roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt:
Powiem tak - zaden z niego wilk morski:evil_lol:

Woda go przeraza. jak ja wchodze sama, to lament na cala plaze, bo on zostaje.
Jak go biore na rece i wchodzimy razem do wody (oczywiscie on plynie z moja asekuracja) to przy pierwszej okazji wdrapuje sie na rece i koniec plywania.

Dobrze, ze to dopiero poczatek lata, mamy jeszcze dwa miesiace na treningi. :eviltong:

Posted

Płynął, płynął, ale nie jak foczka a jak żaba:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Poki co ze zdjęciami z plazy będzie cięzko, ale jak tylko się Snoopy ciut oswoi z woda, to się postaramy o nie!

Posted

styl na rozpaczliwca a tak po prawdzie to taki sam z niego histeryk jak z jego paniusi, żebyście widziały i słyszały jak Madzia upada gdyby nie ten przeraźliwy ryk nikt by na to uwagi nie zwrócił a ponieważ moja siostra drze jape na całe gardło wszyscy ludzie w okolicy zanoszą sie śmiechem :evil_lol:

Posted

hahaah Oleńka widać że kochasz swoja siostrę !!!
a ja Wam jeszcze powiem że tu na dogo mamy same gwiazdy najpierw Magda i Snoopek a we wczorajszej gazecie była nasza Madziek czesząca pieska !!!