Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

akucha napisał(a):
Madziu, to jest problem, ale myslę, ze on z czasem zrozumie, że wracasz i odpuści. Zostawiasz mu coś swojego gdy wychodzisz?

pies p.Aurelki przez kilkanaście lat nie odpuścił :evil_lol: to sąsiadka Madzi a Karo darł morde zawsze i ciągle, to drugi sąsiad Madzi:evil_lol:

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cioteczki ostatnio jak byłam u weta to widziałam reklame takiego preparatu co sie wkłada do kontaktu (coś jak odświeżacz powietrza) który działa uspokajająco na psy które są nadpobudliwe, boją się zostawac same w domu lub boja sie wybuchów w sylwestra. Pytałam weta i mówił , że ludzie sobie to chwalą. Może to by dało radę ???

Posted

a ja ostatnio widziałam psiaka identyko jak Snoopek. Mało brakowało a już bym się darła do niego "snoooopeeeeczkuuuuuu" i leciała tarmosić. Ale się opamiętałam, bo mi się przypomniało, że nie na Pomorzu jestem ;-)

Posted

Madziek napisał(a):
a ja ostatnio widziałam psiaka identyko jak Snoopek. Mało brakowało a już bym się darła do niego "snoooopeeeeczkuuuuuu" i leciała tarmosić. Ale się opamiętałam, bo mi się przypomniało, że nie na Pomorzu jestem ;-)

:roflt: :roflt: :roflt:

Posted

a ja ostatnio widziałam psiaka identyko jak Snoopek. Mało brakowało a już bym się darła do niego "snoooopeeeeczkuuuuuu" i leciała tarmosić. Ale się opamiętałam, bo mi się przypomniało, że nie na Pomorzu jestem

:lol: :lol: :lol:

A wiecie, chyba trzy dni temu, jakaś niewiasta przed sklepem stała i patrzyła na Snoopka (który oczywiście darł się jakbym go porzuciła ze trzy dni temu :diabloti: ) i okazało się później, iż tej pani ktoś dwa lata temu zwinął pieska identycznego (podobno) jak Snoopek i chyba jej nie przekonałam do końca, że mam Snoopka legalnie z Opola; Jak widać wiele pięknych Snoopków lata po świecie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Daria a jak się ten preparat nazywał??? Pamiętasz może? Musiałabym kupić dla mojego Hektorka. Dziś widziałam się z Madzią-moją Ulubienicą-mam obiecaną wizytę :multi::multi::multi:.

Jak ja wychodzę z domku-jest koncert na trzy głosy-Dumcia już nauczyła się

" zaciągać" od Hektorka...między jodłowaniem daje się słyszeć głosik Atosika...dobrze,że nie mam sąsiadów. Troszkę gorzej to wygląda a właściwie słyszy się-jak siedzą na balkonie. Powitanie jest w innej tonacji-troszkę bardziej piskliwej :diabloti:.

Posted

Neris napisał(a):
Uważaj Fioletko co mówisz bo nie wiadomo kto usłyszy...:mad:

Zbij ją!!!!!!!!!
Oszukała mnie, napisała, że jakiś sopociak do domu dziś poszedł a nie napisała kto to!!!

Już nie bij Nerisowa, nakrzycz tylko na Kolora. Wyśledziłam Dexter w domu:multi:

A ja poproszę o fotki Snoopeczka!!!!!!!!

Posted

Kasia25 napisał(a):
Zbij ją!!!!!!!!!

Już nie bij Nerisowa, nakrzycz tylko na Kolora. Wyśledziłam Dexter w domu:multi:

A ja poproszę o fotki Snoopeczka!!!!!!!!

SUPER informacja o DEXTERKU!!! :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Ale droga Kasiu fotki dawałam całkiem niedawno, a nadal nie mam aparatu i nie damy rady wystawiać mojego Snoopka tak często :razz:
No i on się też aż tak często nie zmienia, może ciut charakter mu się psuje, ale wygląda podobnie:evil_lol:

Posted

brazowa1 napisał(a):
a co mu sie popsuło?

Ogólnie jest nadal super i najcudowniejszy pod słońcem, ale okropny agresor się z niego robi - każdy pies to śmiertelny wróg. Na początku to on jakoś bardziej tolerował inne psy, a teraz to już na większość z nich się rzuca. I to jak!!! Nie ma mowy aby miał obrożę, bo potrafi ją zdjąć w dwie - trzy sekundy. Nosi więc szelki i czasami jak idzie jakiś pies, to on aż wisi na tych szelkach i ryczy jak wielki groźny pies.
Ostatnio mała dziewczynka do niego podeszła i przytulała się - jak to do Snoopka - pięknego pluszaka. I w pewnym momencie wyszedł pies zza rogu. Snoopek zaryczał tak, że dziewczynka uciekła z piskiem i schowała się w sklepie.

Posted

:crazyeye:-to On taki LEW jest?????

Co Mu się będą inne psy pchały jak On taki ważny jest-ma swoją Pańcię Ukochaną..pilnuje każdego kawalka ziemi po ktorej ONA stąpa...:loveu::loveu:

• 4 weeks later...
Posted

:Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!: odwiedziła nas dzisiaj w Qrniku moja siostrzyczka i Snoopek, jaki on jest teraz śliczny z tą odrośniętą sierścią a jaki przytulaśny i kochaniutki:loveu:

Posted

dariaopole napisał(a):
siostry co tu taka cisza ???:-?:niedowia:

o nic z tego to ta wariatka powinna pisać o swoim naj naj naj i w całym kosmosie nie ma lepszego :stupid:
a poza tym to oni sobie chałupe remontują i zwalają jedno na drugiego które będzie sprzątać :evil_lol:

Posted

ja to mam siostrę - co nie? :mad: :mad: :mad: wie, że mam urwanie głowy, to zamiast mnie wyręczyć od wariatek mnie wyzywa!!!

Snoopek jest cuuudny :loveu: :loveu: :loveu:
Oczywiście mimo ćwiczeń jego agresja wobec inych zwierząt sie nie zmniejsza. A nawet chyba pogłębia. Cóż ... taka jego natura ;)

W stosunku do ludzi nie zawsze jest ufny. Trzeba trochę z nim pobyć by się dał potarmosić. tj. w stosunku do ludzi nie przejawia agresji ale uchyla się czasami od ręki. Nawet Łukasz marudził ostatnio, że wodę do picia musi podać paniunia, bo inaczej nie pije (ale to nie prawda, po paru minutach by się złamał, ino niechętnie)

Natomiast ze mną najchętniej przytulałby się co chwilkę. Jak wracam z pracy to staje na dwóch łapkach, przednimi obejmuje mnie w pasie i tuli się kilka minut, dopiero po obowiązkowym przytulaniu idziemy na spacer.

Ogólnie jest super. Może trochę utrudnia życie to, że jest agresywny a teraz jak odrosła mu sierść, to gdy rusza z rykiem do ataku (oczywiście na długość smyczy) to wygląda jak miniaturka lwa.

Nie wszystkie zwierzęta atakuje np. bardzo lubi kotkę naszego ojca - awę. Bawi się z nią godzinami i razem śpią. Ale to wyjątek. Bo generalnie kotów się boi, a psy i wszelakie ptactwo goni. Nawet muchy, pszczoły i inne owady nie mają szans na przetrwanie w naszym domu.