Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety z rajdu nici - zapowiadali burze więc nie poszliśmy i dobrze, bo straaaaasznie leje:evil_lol:
Może w przyszłym tygodniu będzie lepiej i uda się wędrówka.
A Brązową z Sagunią zapraszamy:multi: :multi: :multi:
Ino jeszcze nie ma wyznaczonej żadnej trasy, ale powinno się coś do wtorku wyklarować.

Posted

Oto planowany rajdzik, jeśli pogoda dopisze i innych przeszkód nie będzie, to my - Snoopy i ja, na nim będziemy. Zapraszamy chętnych ;)
A przepraszam za opoźnienie Celinko, już się poprawiłam:oops:

Trasa: Wieżyca PKP - rez. Szczyt Wieżyca - dawna niemiecka radiolatarnia - leśn. Drozdowo - grupa drzew pomników przyrody - Kłobuczyno - Dąbrówka - Dobrogoszcz - Jez. Dobrogoszcz - Kościerzyna

Info: Zbiórka w holu dworca PKP w Gdyni Gł. o godz. 8:50.

Odjazd pociągu do Kościerzyny o godz. 9:10
(PKP Gdańsk Osowa 9:28).

Powrót z Kościerzyny:
PKP w stronę Gdyni 19:28
lub bezpośrednio do Gdańska jednym z wielu autobusów PKS (np. 19:35, 19.45).

Wycieczka ma charakter letnio-rekreacyjny. Tzn. wejdziemy na wieżę widokową na Wieżycy oraz będziemy kąpać się w Jeziorze Dobrogoszcz, po czym udamy się do Kościerzyny gdzie, o ile wystarczy nam czasu, miło spędzimy czas na rynku ;).

PS. W Wieżycy niema sklepu przy stacji. Pierwszy napotkamy dopiero w połowie drogi.

Planowana długość trasy: 20 km

Posted

Smakołyczki dla Snoopiego sie weźmie....wodę tyż i sklep może być daleko :diabloti:

Ale wycieczkę będą mieć....WOW...relacja zdjęciowa mile widziana....i to duuuuża:loveu:

Posted

dariaopole napisał(a):
kto ich nie uwielbia ???
toż to rodzynki dogomanii !!!!:evil_lol:

ale my nie lubimy rodzynek ja zawsze je z lodów wybieram, Madzia jest lepiej wychowana i sie zmusza:evil_lol:

Posted

Od razu mi przyszedł do głowy taki stary dowcip, pewnie znacie, ale muszę napisać:
do autobusu wsiada starsza pani i zwraca się do kierowcy "syneczku chcesz orzeszki"; kierowca - tak bardzo chętnie, więc babcinka dała mu woreczek orzeszków; następnego dnia sytuacja się powtórzyła, kolejnego również, więc w końcu kierowca nie wytrzymał i zapytał "babciu a skąd masz te orzeszki" na co ona "z toffifi"