Marrla Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Hey. Urodziły mi się małe kociaczki, tylko problem w tym że kotka urodziła je na podwórku moich psów. Narazie kotki są odgrodzone ale jak otworzą oczka i zaczną chodzić, to wyjdą z kryjówki ale wprost do paszczy mojego psa (nazywa się Sara, owczarek niemiecki długowłosy i ma 2,5 lat) Ona nienawidzi kotów! Najchtniej to by je wszystkie pozagryzała. Proszę o szybkie podpowiedzi jak nauczyć ją żeby żyła w zgodzie z kotami. Quote
Vella Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Odizolować kociaki od suki. Nie ma co liczyć na "szybko ja nauczę, że kocięta to kumple nie żarcie" ;) Wiesz, jest możliwe, że w suczce takie dzieciaki wzbudzą uczucia macierzyńskie i krzywdy im nie zrobi, ale czy chcesz ryzykować? Quote
dog_master Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Zabierz albo koty albo psa do domu na ten czas albo jakos odgrodz psa... A poza tym, warto, zeby w temacie bylo choc slowo na temat jego tresci... Quote
Blow Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 nie ma co ryzykjować....zabierz kociaki do domu.to są tak ruchliwe istotki,że jak podrosną, będą się wszędzie rozłazić i myślę,że jednak ani im (na początku) ani psu (w niektórych sytuacjach skrajnej agresji wobec kotów już wcale) nie wytłumaczysz,żeby się trzymały z daleka...:) Quote
Recommended Posts