Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Miejsce: Katowice, MOSiR "SPODEK"

Podział grup na dni wystawy
Piątek 21.03.2014 Grupa III, V, VI, VII
Sobota 22.03.2014 Grupa II, IV, VIII
Niedziela 23.03.2014 Grupa I, IX, X

Opłaty
do 02.02.2014 - I termin
Pierwszy pies 130zł
Każdy następny 100zł
Baby, szczenięta, weterany 50zł
Rasy polskie 1,00zł

po 02.02.2014 - II termin
Pierwszy pies 150zł
Każdy następny 120zł
Baby, szczenięta, weterany 50zł

Termin zgłoszeń 09.02.2013

Grupa I FCI
Adolfo Martinez Noguera (ESP) bergamasco, owczarek: szetlandzki, szkocki długowłosy, z Majorki, aus. cattle dog
Iwona Magdziarska (PL) owczarek niemiecki krótko i długowłosy
Brenda Banbury (GB) border collie, welsh corgi, polski owczarek nizinny
Ewa Pyrchała (PL) owczarki: belgijskie, pirenejskie, holenderskie, biały ow. szwajcarski, bobtail, owczarek: szkocki krótkowłosy, podhalański, mioritic, komondor
Ilona Ostenk Schenk (NL) ceskoslovensky vlcak, bearded collie, schipperke, briard, beauceron, bouvier des flanders, kelpie, czuwacz, owczarek kataloński, schapendoes
Patsy Hollings (GB) owczarek australijski typ amerykański, lancashire heeler

Grupa II FCI
Maite Gonzalbo Lorenzo (ESP) sznaucery
Ilona Ostenk Schenk (NL) dog niemiecki, rottweiler
Jose Juan Vidal Montero (ESP) nowofundland, leonberger, mastif hiszpański, cao de serra da estrela, dog argentyński, dog z Majorki, bernardyny
Brenda Banbury (GB) berneński pies pasterski
Krystyna Opara (PL) pinczery średnie i miniaturowe, pinczer małpi, hovawart, fila brasileiro
Dusan Paunovic (SRB) owczarek kaukaski, owczarek środkowoazjatycki, tosa, czarny terier
Janusz Opara (PL) anatolian, landseer, broholmer, doberman, bullmastiff, duży szwajcarski pies pasterski, mastif angielski, pirenejski pies górski, entlebucher
Nicola Imbimbo (I) bokser, cane corso, mastif tybetański
Adolfo Martinez Noguera (ESP) buldog angielski, dogue de bordeaux, shar pei, dog kanaryjski, mastif neapolitański, rafeiro do alentejo, mastif pirenejski

Grupa III FCI
Rob Sansom (GB) yorkshire terrier
Martin Anton Baskaran Soto (ESP) staffordshire bull terrier, teriery: border, irish glen, irish soft, parson russell, skye, australijski
Adolfo Martinez Noguera (ESP) teriery: czeski, japoński, australian silky, cairn, norfolk, norwich, kerry blue, niemiecki myśliwski, bedlington, jack russell, irlandzki
Ilona Ostenk Schenk (NL ) american staffordshire terrier, bulterier miniaturowy, bulterier
Maite Gonzalbo Lorenzo (ESP) teriery:, szkocki, walijski, manchester, airedale, dandie dinmont, sealyham, west highland, foksteriery

Grupa IV FCI
Martin Anton Baskaran Soto (ESP) jamniki

Grupa V
Dusan Paunovic (SRB) thai ridgeback dog, podengo portugalski, podenco z Ibizy, cirneco dell’etna, nagi pies peruwiański, akita amerykańska, samoyed, shiba, siberian husky
Dan Ericsson (S) szpice: duże, średnie, małe, wilczy, fiński, akita, łajki, vastgotaspets, alaskan malamute, chow chow, pies faraona, eurasier, karelski pies na niedźwiedzie, pies grenlandzki
Brenda Banbury (GB) szpic miniaturowy-pomeranian, basenji

Grupa VI
Nicola Imbimbo (I) gończe: berneński, hamiltona, słowacki, szwajcarski, lucerneński, rhodesian ridgeback, mały gończy gaskoński, basset hound, grand basset griffon vendeen
Krystyna Opara (PL) ogar polski, gończy polski, bloodhound, basset artezyjsko-normandzki, alpejski gończy krótkonożny
Rob Sansom (GB) dalmatyńczyk
Jose Juan Vidal Montero (ESP) posokowiec bawarski
Brenda Banbury (GB) petit basset griffon vendeen, beagle

Grupa VII
Nicola Imbimbo (I) wyżły: włoskie, wyżeł niemiecki długowłosy, czeski fousek, mały münsterlander, bracque d’auvergne
Jose Juan Vidal Montero (ESP ) setery
Patsy Hollings (GB ) wyżły: weimarskie , węgierskie, wyżeł niemiecki krótkowłosy i szorstkowłosy, pointer,

Grupa VIII
Dan Ericsson (S ) labrador retri ever
Patsy Hollings (GB) golden retriever
Dorota Witkowska (PL) cocker spaniele: angielski i amerykański, sussex spaniel, clumber spaniel, springer spaniele, retrievery: chesapeake bay, portugalski pies dowodny, kooikerhondje,
Krystyna Opara (PL) hiszpański pies dowodny, retrievery: nova scotia duck tolling, flat coated, płochacz niemiecki, lagotto romagnolo, field spaniel

Grupa IX
Jose Juan Vidal Montero (ESP) bichon frise, pekińczyk, bolończyk, brabantczyk, gryfoniki, hawańczyk, coton de tulear, boston terier
Maite Gonzalbo Lorenzo (ESP) mops, pudle, maltańczyk
Martin Anton Baskaran Soto (ESP) king charles spaniel, lhasa apso, lwi piesek
Rob Sansom (GB) chihuahua długo i krótkowłose
D usan Paunovic (SRB) cavalier king charles spaniel, chin japoński
Janusz Opara (PL) shih tzu, terier tybetański, rosyjski toy, chiński grzywacz, papillon, phalene, spaniel tybetański
Dan Ericsson (S) buldog francuski

Grupa X
Nicola Imbimbo (I) chart: borzoj, polski, szkocki, afrykański azawakh, wilczarz irlandzki, greyhound, charcik włoski
Martin Anton Baskaran Soto (ESP) chart: afgański, perski, whippet, arabski

Młody Prezenter:
Piątek 21.03.2014 – Janusz Opara (PL)
Sobota 22.03.2014 – Ewa Pyrchała (PL)
Niedziela 23.03.2014 – Dorota Witkowska (PL)

Oddział Katowice - strona www

Edited by vpassione
  • Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U nas 2 ostatnie lata byli zapraszani specjaliści, dlatego powróciłam do zgłaszania na Katowicki cacib. Teraz pani Pyrchała, ale to i tak super opcja niż dziwni zagraniczni, którzy we wcześniejszych latach oceniali OB, niezbyt się na nich znając (perełka pan Portugalczyk, który 5-cio letniego, temperamentnego psa z kl.użytkowej skomentował "tak stare psy nie powinny jeździć na wystawy, weterany powinny zostać w domu", a potem wypowiadał się o marności polskich hodowców i psów).

sota36, formularz pojawi się wkrótce.

Posted

[quote name='sota36']BEDZIEMY dla Sedzi i mam nadzieje, ze moje marzenia sie ziszcza:)))
ps. formularza nie ma jeszcze???[/QUOTE]

Formularz zgłoszeniowy już jest. Pierwsze zgłoszenia się pojawiły parę minut po jego załączeniu.

Posted

[quote name='Anecioreczek']czy komuś też formularz nie działa? mi coś szwankuje.[/QUOTE] Trzeba wchodzić przez menu u góry, Zgłoszenia->Zgłoszenie na wystawę.
Formularz podlinkowany w informacjach o wystawie niepoprawnie się wyświetla.

Posted (edited)

[quote name='Anecioreczek']czy komuś też formularz nie działa? mi coś szwankuje.[/QUOTE]
Fakt, formularz szwankuje - 4 razy wypelnialam, mimo ze 3.krotnie wpisalam date ur psa, formularz nie przyjmowal jej - a podalam wg wzoru, poza tym nie przyjmowal kodu pocztowego- w koncu przyjal...bez jednej cyferki.

Edited by sota36
Posted

W pierwszym poście w grupie III jako sędzia figuruje Janusz Opara (PL), a na stronie ZK Katowice wpisany jest Adolfo Martinez NOGUERA (ESP) sędziujący te same psy.
Chyba nastąpiła zmiana, jeśli tak to czy autor wątku mógłby poprawić?

Posted

A ja nie wiem czy zgłoszę bo nie mam pojęcia jaki sędzia sędziuje moją rase. Bardzo często nie jest wyszczególniona, ale zawsze pisze przy którymś z sędziów " pozostałe rasy" a tu kicha. No więc myślę bo nie mam ochoty jechać lichowiedokogo.

• 2 weeks later...
Posted

Pysia napisał(a):
A ja nie wiem czy zgłoszę bo nie mam pojęcia jaki sędzia sędziuje moją rase. Bardzo często nie jest wyszczególniona, ale zawsze pisze przy którymś z sędziów " pozostałe rasy" a tu kicha. No więc myślę bo nie mam ochoty jechać lichowiedokogo.

Pysia- pisze na str. oddzialu - Pani Pyrchala:)

Posted

W sumie to nie wiem. Nie znam sędziny. Chciałabym do samych sympatycznych jeździc. Takich lubiących psy. Nie znam p. Pyrchały. Bo tak naprawdę nic mi ta wystawa oprócz przyjemności i wydatku pieniędzy nie daje. Zira nadal będzie w szczeniakach. Dopiero Opole ją do młodzieży przeniesie ;) Ona 9 m-cy kończy 13-go kwietnie. Chyba Rzeszów to też młodzież, ale nie pamiętam terminu tej wystawy.

• 3 weeks later...