Jump to content
Dogomania

Kolejny Zlot Dogomaniaków w przygotowaniu - Tylko 18+

Recommended Posts

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
W klatce Jupika się zmieścicie obie :lol: Będę w nią rzucać Ewy klapkami jak będziecie jęczeć.

Nie wolno uderzać w klatkę :(

Posted

Kurde a nieco bliżej Szczecina się nie dało ? :evil_lol: Jakby mi termin przypasował to może z moim mordercą i Mateuszem też byśmy dołączyli.. No chyba, że obawiacie się o własne życia to odpuścimy :P

Posted

Nie wyobrażam sobie puścić pieska bez kagańca luzem i pozostawić go bez nadzoru ;) A jeśli chodzi o małe pieski on baaardzo lubi takowe, w hodowli był z yorkami i nadal je koffa :loveu: No właśnie dlatego, że nie aż tak znowu daleko to mam nadzieję, ze termin przypasuje.

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
Ja nie zrozumiałam postu...?

No bo skoro podobno Wasze psiaki są tak idealnie ułożone i pilnowane,a kurduple to zapewne agresywne szczekacze i zgryzacze, to prawdopodobnie właściciele miniaturek muszą się obawiać, że w razie pożarcia wielkiego psa przez ich mikropotwory, będą musieli zwracać wartość takiego psa ;) taka mała ironia ;)

Posted

A - czyli było to dogryzienie do postu Kaśki. Ale ja na przykład nie uznałam go za dogryzanie właścicielom miniaturek, tylko obawę o "zadeptanie". Chyba? Mogę się mylić. ;)

Mój jest faktycznie bezproblemowy do innych psów, chyba że zmęczony.

Posted

[quote name='FredziaFredzia']A - czyli było to dogryzienie do postu Kaśki. Ale ja na przykład nie uznałam go za dogryzanie właścicielom miniaturek, tylko obawę o "zadeptanie". Chyba? Mogę się mylić. ;)

Mój jest faktycznie bezproblemowy do innych psów, chyba że zmęczony.

No o to mi głownie chodziło. To jednak DC a ciułała to gabarytowo jest dość spora różnica. I pies wcale nie musi celowo robić krzywdy, czasami pacnięcie łapą może byc juz problemtyczne ;)

Ja tam mam wywalone mówiąc brzydko, bo Pola się dogada z każdym psem, chociaż patrząc na jej sposób zabawy z małymi pieskami-może być wesoło. :diabloti:

Posted

Moje bawią się z tymi psami z którymi czują się komfortowo, a zakładam, ze skoro psy są pod kontrolą, to nie będzie problemów z psem ganiającym za maluchem mimo wyraźnych sygnałów że mały bawić się nie chce. Przy czym, jak do znudzenia powtarzam, one są "zwyczajne" dużych psów, umieją sobie dawać radę w grupie.
I trochę to się zaczyna robić nudne, "małe psy to małe psy śmo"- podobno macie psy wychowane i ich pilnujecie (co sporo osób podkreśla) więc nie ma problemu, tak?

Czy po prostu do wakacji mam sobie zorganizować obstawę dla maluchów w postaci powiedzmy wielkiego-i-niemiłego-dla-obcych molosa, który zwyczajnie zeżre kazdego psa który zaczepi "jego" cziłki. Da się zrobić.

Posted

Oesu bo się z tego jakaś drama zaczyna robić. Każdy swojego psa ma pilnować i tyle. Nie ważne, czy ma 1 kg czy 100 kg. A jak będzie to wyjdzie w praniu i tyle. Każdy mózg ma zakładam, więc oby dla wszystkich ten wyjazd był miły i sympatyczny :)

Posted

Amber i o to mi właśnie chodzi :)

BTW na poprzednim zlocie w tym samym miejscu był Buell z dwoma CC ( i Karilka z Dolcem ;) ), i po pierwsze nikogo nie zeżarły, a byłam z Pi i z mikro ŚLEPĄ sunią, po drugie to właśnie suka Buella uratował mi Pi, kiedy ta się zgubiła. Na innych zlotach, zawodach, rajdach i innych takich imprezach na które jeżdżę też wielkopsów nie brakuje, nosz kurcze to norma ;)

Kogo można pomolestować o konkretny pokój? ;)

Posted

Ulv, któraś z nas za dużo piła, bo ja pamiętam jednego Kanara od Buella i CC od Szerkanki :P I jeszcze był wtedy CTR ;)

A kto z Was pamięta jak my wtedy jechałyśmy na zlot? Dojeżdżałyśmy do Sławna pkp i wtedy piechotką?

Posted

Mi się wydawało ze były dwa CC, ale nie kłócę się, ja mam już prawo mieć sklerozę- w każdym razie to Buell z suką odszukali Pi ;) za to nie pamiętam CTRa....

Nas z pociągu zgarnął Komar :eviltong:

Posted

Żeby nie ciągnąć OT w innym wątku...

[quote name='motyleqq']
ale nawet jakbym chciała, to bym nie mogła pojechać, bo moje pieski nie mają kagańców, a ponoć trzeba posiadać :-([/QUOTE]

Ojejku, jaki wyrafinowany żarcik :)
Poważnie, śmieszy mnie, gdy ktoś myśli, że jest ponad innymi, a sam zachowuje się... cóż, widać jak :)