Jump to content
Dogomania

Nela - 8 letnia, ciężarna foxia ma domek :) :):):):):):):)

Recommended Posts

Posted

Nela trafiła do schroniska we Wrocławiu w sobotę 26.05.07. Do 9 czeka na właściciela ale bądźmy szczerzy... jak przez tydzień nikt jej nie szukał to już nie będzie:-(:-(:-( No suczka jest cudowna. Troszkę nieśmiała, podchodzi do człowieka delikatnie machając ogonkiem. Jest tak delikatna, urocza i ujmująca, że jak widzę ją na boksach to łzy po policzkach lecą mi strumieniem. Probowałam namówić rodziców by ją zabrać do siebie jednak rodzice się nie zgodzi... :shake: Brak słów..... <tłumaczą się za mam już jedną 13 letnią foxie i nie możemy jej tego zrobić :shake: >Nie wiem co mam jeszcze napisać. Jej wiek obniża znacznie szanse na dom :placz: Zdjęcia dam w sobotę. Błagam pomóżcie mi bo jak ją uśpią to się załamię...... :placz::placz::placz: Do tego sunia jest ciężarna i ma chore uszy <już w trakcie leczenia>
Kontakt:
foxterier@op.pl
603 616 546

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Negri, oprocz zdjęc sprobuj sie dowiedzieć czegoś więcej o niej- jak do innych psów, suk, kotów, dzieci, dlaczego została oddana.....itd

Posted

Oto kolejne zdjęcia:

Byłam wczoraj z sunią na spacerku. No jest prze kochana. Kota tylko obwąchała i zignorowała. Da się wziąć na ręce, wycałować i wyściskać. Sama znalazła sobie zabawkę i zaczęła się bawić. Jest bardzo mądra i grzeczna. No po prostu wspaniała. Myślę, że mogłaby mieszkać z dziećmi ale starszymi. Bo jak ma się zabawkę w ręce to Nela szczeka i tak się świetnie szczerzy;) Tylko małe dziecko mogłoby się przestraszyć.

Czy ktoś nam pomoże???:-(

Posted

Jeżeli została znaleziona to skąd wiadomo że ma osiem lat??
Na tych zdjęciach zdecydowanie nie wygląda na tyle ..
Mam 10 letnia terrirke welsha i aktywna żywa jak młodziak.
Jestem pewna że z sunią jest podobnie.

Posted

Wiesz to jest oceniane po zębach.... moja 13 letnia też jest jeszcze aktywna;)
Ale co sugerujesz?? Że Nela jest starsza czy młodsza?? Bo nie bardzo zrozumiałam:oops:

Posted

Wiesz... powiem szczerze... patrząc jej w zęby ma dość mocno starte kły ale ogólnie zęby ma białe:roll: Ja nie jestem znawcą, i nie mi oceniać jej wiek. Poprosiłam Panią, która zna się na tym najlepiej i potwierdziła, że ma 8 lat. Jak dla mnie wygląda na 6 ale to tylko moja opinia. Wydaje mi się, że może nieć tak starte kły bo bawi się wszystkim co znajdzie w tym też kamieniami. Moja babcia ma taką jamniczkę, która kocha kamienie.
Sunia ma 8 lat i kły starte w 3/4.... Więc może być tak że ma to 8 lat a może być tak, ze nie ma.... jak dla mnie ma 6 :evil_lol:

Posted

Tak, to wszystko jest sprawdzane... ona niestety nic nie ma:-( A uśpić... sprawa wygląda tak... w ostatnim miesiącu w schronisku straciłam 1 foxa szorstkiego - agresywny, rzucił się na opiekuna i krótkowłosego - zagryzł innego psa. Ona jest spokojna ale jakby nie patrzeć stara :( Mało kto chce 8 letniego psa. Co prawda ja wzięłam ją "pod swoje skrzydła" i ogłosiłam to w całym schronisku. Więc jest już bezpieczna. Ale powiedzmy sobie szczerze... ile może czekać?? Póki co jestem o nią spokojna ale później może być nieciekawie.... mamy tak przepełniony schron, że niestety psy stare, które już trochę siedzą i nikt się o nie nie pyta są usypiane :placz:

Posted

A co ze szczeniakami?
Będę szczera.. Dom dla ciezarnej suki znaleźć jest ciężko...
Postaram się małej znaleźć dom, bo widać, ze jej sie to nalezy. Najważniejsze, ze jest łagodna do ludzi i zwierzat, a foksy bywają zaborcze.
Tylko te szczeniaki :shake: . Może warto poczekać aż się suka oszczeni i odchowa młode? Szczeniakom dom się znajdzie.. A szczenna suka na chwilę obecną.. :shake: Słabo widzę szanse :placz:

Posted

Dada napisał(a):
A co ze szczeniakami?
....... Może warto poczekać aż się suka oszczeni i odchowa młode? Szczeniakom dom się znajdzie.. A szczenna suka na chwilę obecną.. :shake: Słabo widzę szanse :placz:

Myślę że po zakończeniu kwarantanny powinno się wykonać sterylkę aborcyjną, a nie czekać aż pojawią się na swiecie kolejne puchate kundelki, które za kilka lat powielą los mamusi.:roll:

Posted

Moriaaa napisał(a):
Myślę że po zakończeniu kwarantanny powinno się wykonać sterylkę aborcyjną, a nie czekać aż pojawią się na swiecie kolejne puchate kundelki, które za kilka lat powielą los mamusi.:roll:

Ja sie zgadzam. Wydaje mi się, że dla suni w obecnych warunkach będzie tak o wiele lepiej. Chyba, ze ktoś by się zadeklarował, że weźmie małą do siebie, zaopiekuje sie nią w czasie ciąży, a potem domów dla szczeniaków poszukamy razem :roll:
Szczeniaczki na pewno będą śliczne i kochane, ale myśląc z drugiej strony jest tyle niechcianych psów :roll:

Negri napisz jak wygląda sytuacja w schronisku, czy planują tam sterylki aborcyjne czy nie?
Ja mogę ogłosić małą na tych samych portalach co poprzednie foksiki, tylko nie wiem czy ktoś zdecyduje sie wziąć sunię w ciąży :shake: W ogóle w jak zaawansowanej ciąży ona jest?

Rozumiem, że tego szorstkiego i gładkiego - grubaska mam ściągać z ogłoszeń? :-(

Posted

A jeżeli nie można dokonac sterylki powinno sie niestety uśpić szczeniaki.
Jednego zostawic ewentualnie.
To straszne i zapewne trudne ale nie innego wyjścia.
My dogomaniacy szczególnie musimy zwraca na to uwagę :(
tyle psów w ty szczeniąt szuka domów....

Posted

Można sobie pogadać na forum, czy lepiej tak, czy inaczej, ale na niewiele to się zda, bo wroc. schron ma już swoje zasady i przestrzega ich od dawna.
Więc jeżeli nie dojdzie do sterylki aborcyjnej to zostawią tylko jednego szczeniaka.

Szczenior szybko znajdzie domek (tymbardziej, że od dawna nie ma u nas maluchów- DZIĘKI CI PANIE!), a ośmioletnia terierka będzie niestety siedzieć- i to dla niej trzeba postarać się o dobry domek.

A skoro jest "fajna", jak na foksa (bez obrazy) to tymbardziej zwiększa to jej szanse.;)

Posted

Koperek napisał(a):
Można sobie pogadać na forum, czy lepiej tak, czy inaczej, ale na niewiele to się zda, bo wroc. schron ma już swoje zasady i przestrzega ich od dawna.
Więc jeżeli nie dojdzie do sterylki aborcyjnej to zostawią tylko jednego szczeniaka.

Szczenior szybko znajdzie domek (tymbardziej, że od dawna nie ma u nas maluchów- DZIĘKI CI PANIE!), a ośmioletnia terierka będzie niestety siedzieć- i to dla niej trzeba postarać się o dobry domek.

A skoro jest "fajna", jak na foksa (bez obrazy) to tymbardziej zwiększa to jej szanse.;)

No i o to właśnie mi chodziło, jaką politykę prowadzi wrocławskiego schronisko :lol:
Teraz trzeba suńkę rozgłaszać i reklamować, tylko od kiedy mogłaby iść do domu? :roll:

Posted

Od pierwszego dnia po skończeniu kwarantanny.:cool3: - normalnie szybciej się nie da:eviltong: :lol:

A tak na poważnie to zależy od porodu/sterylki i jak będzie się czuła- bo jeśli zostawią maluszka to musi siedzieć do jego odkarmienia...

Posted

Słuchajcie ja już zrobiłam akcję w tą stronę.... Nela miał być u weta w niedzielę i miał określić czy można jeszcze aborcyjną czy musi odchować. Oczywiście jeśli urodzi zostanie jeden chłopak najbardziej podobny do foxa a reszta zostanie uśpiona. Jednak od 2 dni nie mogę się dodzwonić do schroniska:-( jutro jeszcze spróbuję a w środę pojadę już do niej.

Dominiko jak możesz to ogłoś ją gdzie się da, a te 2 trzeba ściągnąć:-(

Posted

To ja szukam domu w takim razie. Jutro wywieszę ogłoszenie w szpitalu dla zwierzat i dam znac p dr. Rudobielskiej o małej. Ona bardzo lubi foksteriery, wręcz kocha, moze mi pomoze..