Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zaba14']To bardzo dobrze że są i tacy hodowcy! jednak ja pisze z własnego doświadczenia, bo na dogo nie raz był pies rasowy z tatuazem a i tak hodowca albo nie chciał, albo po prostu nie mógł wziąć psiaka..

z tym sie zgodze ale nadal uwazam ,ze to priorytet aby sprawdzic tatuaz

• Replies 791
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mysia_Zabrze napisał(a):
jak już Ci napisałam Kazio nie ma tatoo :shake:

własnie sprawdzalam u mojej 12 letniej suki ani śladu po tatoo, w takim razie po co wogole oznaczanie w tak idiotyczny sposob skoro u 3-5 letniego psa to nie jestesmy w stanie tego odczytac lub tatoo zupełnie zanika nie pozostawiajac po sobie sladu.

Nic sie nie mart bede probowała ustalac w inny sposob.

Posted

właśnie zastanawia mnie jego wiek :roll: Ząbki ma tak na 7 letniego psiaka, natomiast oczka są już zmętnione co mogło by swiadczyć o tym, że ma przeszło 7 lat :-(

Posted

doddy napisał(a):
Hodowców staffików to i ja znam :cool1:

A tatuaż ważna sprawa by sprawdzić.

Anitko - czyżbyś uwazała że zaniżam norme psów, że mam tylko 2?

hmmm, jakby to powiedzieć...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Kasia - on taki mały i biedny i staruszek:eviltong:

Posted

To, ze staruszek to jak dla mnie ideał... :loveu:

Ale musiałabym jednak Mambę oddać...
A w sumie zgłosił się po nią fajny domek i Beata mnie namiawia by ją oddać. Ale ja się wstrzymuję do diagnozy czy coś jej dolega.

Posted

Więc mamy dobre wieści :loveu:

Otóż, ruda76 czyli Sylwia zgodziła się tymczasowo przygarnąć Kazia do siebie i od niej będziemy szukać domu.

Pozostaje kwestia transportu ;)

Sylwia może Kazia wziać nawet dziś :cool1: Nie ma jednak mozliwości pojechania obecnie po psiaka.

Jeżeli ktoś ma możliwość przywiezienia psa do Łodzi to super, albo chociaż gdzieś bliżej.

W ostateczności, my z BeataA w sobotę jedziemy do Krakowa przez Dąbrowę Górniczą. Jeśli ktoś dowiózłby nam Kazia te 33km z Zabrza do Dąbrowy to my przywieziemy Sylwi Kazia.

Posted

widzę,że kółko wzajemnej adoracji bulowatych się powiększa - i dobrze!:multi:

ruda - czy ty wiesz co robisz???? czy będziesz w stanie go potem oddać??? jak zobaczysz te oczka zamglone wpatrzone w siebie? ten merdający bez ustanku ogonek kiedy do niego będziesz mówić????:evil_lol:

jak ja lubię te domki tymczasowe dla bulkow!:loveu:

Posted

andzia69 napisał(a):
widzę,że kółko wzajemnej adoracji bulowatych się powiększa - i dobrze!:multi:

ruda - czy ty wiesz co robisz???? czy będziesz w stanie go potem oddać??? jak zobaczysz te oczka zamglone wpatrzone w siebie? ten merdający bez ustanku ogonek kiedy do niego będziesz mówić????:evil_lol:

jak ja lubię te domki tymczasowe dla bulkow!:loveu:

andziu chyba zapomniałas o tym ze mam w domu 2 staffiki:loveu: wiec wiem co one potrafią :cool3:
ale jak bede miała problem z oddaniem go wyłacznie do dobrego domu to kiedy moj stary spakuje walizki i zostane z tym stadem sama to szybciutko sobie przypomnę;) \

Posted

doddy napisał(a):
Więc mamy dobre wieści :loveu:

Otóż, ruda76 czyli Sylwia zgodziła się tymczasowo przygarnąć Kazia do siebie i od niej będziemy szukać domu.

Pozostaje kwestia transportu ;)

Sylwia może Kazia wziać nawet dziś :cool1: Nie ma jednak mozliwości pojechania obecnie po psiaka.

Jeżeli ktoś ma możliwość przywiezienia psa do Łodzi to super, albo chociaż gdzieś bliżej.

W ostateczności, my z BeataA w sobotę jedziemy do Krakowa przez Dąbrowę Górniczą. Jeśli ktoś dowiózłby nam Kazia te 33km z Zabrza do Dąbrowy to my przywieziemy Sylwi Kazia.

Jesli chodzi o nastepna sobote to moge porozmawiac z moim M. moze uda mi sie go przekonac ;-)

Posted

Dzwonilam do mojego M. i jesli nie wypadnie mu jakas niespodziewana robota to w sobote przewieziemy psiaka :p jesli moj M. by nie mogl to ja moge psiaka przewiezc autobusem (jesli to nie bedzie 6:00 rano bo inaczej bedzie mi ciezko pojechac z katowic do zabrza a potem przez katowice do dabrowy g. :eviltong: ) ...
Bardzo prosze o PW pod koniec tygodnia Doddy zebysmy mogly sie jakos konkretnie umowic na dowiezienie mordziaka ;-)

Posted

Tengusia napisał(a):
Dzwonilam do mojego M. i jesli nie wypadnie mu jakas niespodziewana robota to w sobote przewieziemy psiaka :p jesli moj M. by nie mogl to ja moge psiaka przewiezc autobusem (jesli to nie bedzie 6:00 rano bo inaczej bedzie mi ciezko pojechac z katowic do zabrza a potem przez katowice do dabrowy g. :eviltong: ) ...
Bardzo prosze o PW pod koniec tygodnia Doddy zebysmy mogly sie jakos konkretnie umowic na dowiezienie mordziaka ;-)

Tengusia skad Ty jestes? ja bym nie chciała czekac do konca tygodnia i napewno stane na głowie aby go zabrac wczesniej.
Mam tylko taki problem ze:
-w najgorszym razie dojade do Katowic- i tu prosba czy chociaz ktos da rade do katowic go podwieźć?
-mysle ze jak nawet po niego dojade to bedzie to w godz wieczornych czyli ok 20,00 lub bardzo wczesnie rano:roll:

tak to własnie wyglada

Posted

Ja mieszkam w katowicach i jesli bys sie zdecydowala to moge podjechac po psiaka tyle ze pracuje do 14:00 wiec pytanie do ktorej schronisko jest czynne zeby wydali mi psiaka :???: druga sprawa mam w domciu juz dwa amstaffy takze do twojego przyjazdu musialabym pospacerowac z psiakiem po katowicach bo Bolek raczej nie zniosl by rywala w domu :shake:

Posted

Tengusia napisał(a):
Ja mieszkam w katowicach i jesli bys sie zdecydowala to moge podjechac po psiaka tyle ze pracuje do 14:00 wiec pytanie do ktorej schronisko jest czynne zeby wydali mi psiaka :???: druga sprawa mam w domciu juz dwa amstaffy takze do twojego przyjazdu musialabym pospacerowac z psiakiem po katowicach bo Bolek raczej nie zniosl by rywala w domu :shake:

jejku super:multi: Jesli chodzi o godz pracy schronu to trzeba zadzwonic do załozycielki watku ,w pierwszym poscie podała namiary( moge to ja ustalic) natomiast jesli chodzi o moj przyjazd to ja z Łodzi moge wyjechac ok 17,30-18 i prosto do Kazika.
Do Katowic mam chyba prosta droge wiec nie powinnam jechac dlugo moze 1,5 h-2,h.
Ustaliłybysmy tylko dzien tygodnia ale to zalezy kiedy bede miała dowieźć Nanę do Warszawy.

Jesli mozesz to podaj mi na pv namiary do siebie.;)