Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziewczyny, ja spróbuje wykombinować jakiś transport samochodem do Katowic, bo będę we wtorek w schronisku (skoro Ania idzie po okulary:eviltong: ). Obroza to nie problem, ale najważniejsze, żeby miał kaganiec do pociągu, poszukam takiego, ale nie wiem czy znajdę... Napiszcie mi swojego (ruda76 i tengusia, jakby mój transport nie wypalił) numery na pw.
Sylwia o której mogłabyś być w Katowicach? :roll:

• Replies 791
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mycha wyslalam ci pw z telefonem, co do kaganca to Sylwia do katowic przyjezdza samochodem, wiec kaganiec nie bedzie konieczny ;) chyba ze twoj transport nie wypali to wtedy ja bede go potrzebowac zeby przejechac autobusem - ale to tez nie problem, dla pewnosci wezme kaganiec do pracy zeby moc jakby co odrazu po pracy pojechac po Kazia ;) co do obrozy to nie mam zadnej ktora moglabym wziasc, a ze dzisiaj wydalam na Boleslawa 80zl u weta (i konca tych wydatkow narazie nie widac :( ) to chec sprezentowania Kaziowi obrozy legla w gruzach :(

Pozdrawiam i czekam jutro na wiadomosci ;)

Posted

[quote name='Tengusia']Mycha wyslalam ci pw z telefonem, co do kaganca to Sylwia do katowic przyjezdza samochodem, wiec kaganiec nie bedzie konieczny ;) chyba ze twoj transport nie wypali to wtedy ja bede go potrzebowac zeby przejechac autobusem - ale to tez nie problem, dla pewnosci wezme kaganiec do pracy zeby moc jakby co odrazu po pracy pojechac po Kazia ;) co do obrozy to nie mam zadnej ktora moglabym wziasc, a ze dzisiaj wydalam na Boleslawa 80zl u weta (i konca tych wydatkow narazie nie widac :( ) to chec sprezentowania Kaziowi obrozy legla w gruzach :(

Pozdrawiam i czekam jutro na wiadomosci ;)[/quote]

kup cos taniego ale bezpiecznego i odpowiedniego to oddam Ci pieniadze.
Nie musi to byc skorzana obroza moze byc jakis skaj czy cos podobnego wazne aby solidne.
Ja mam odpowiedni sprzet wiec to kwestia bezpiecznego dotarcia z nim do mnie do Katowic.
Jesli masz cos ad amstaffa to spokojnie rozmiar dobry dla Kazia.

Ja na obrozy stb przewoziłam pitbulla Jarkana z Pabianic;)

Posted

[quote name='ruda76']kup cos taniego ale bezpiecznego i odpowiedniego to oddam Ci pieniadze.
Nie musi to byc skorzana obroza moze byc jakis skaj czy cos podobnego wazne aby solidne.
Ja mam odpowiedni sprzet wiec to kwestia bezpiecznego dotarcia z nim do mnie do Katowic.
Jesli masz cos ad amstaffa to spokojnie rozmiar dobry dla Kazia.

Ja na obrozy stb przewoziłam pitbulla Jarkana z Pabianic;)[/quote]

No okay jakbym jechala po niego to wstapie do zoologicznego ale to juz teraz od mychy zalezy czy zalatwi transport ;-) moze bys zadzwonila do niej i ustalila dokladnie co dalej zeby jutro wszystko poszlo tak jak nalezy i zeby Kazio nie musial juz siedziec w tym okropnym miejscu :(

Posted

Tengusia ok ja do niej zadzwonie ale jade teraz autem i jest straszny szum wiec jak dojade do domu to na spokojnie zadzwonie.
Ja zgodnie z jej prosba tez wysłałam na pv nr do siebie.
Mam nadzieje ze tym razem nie bedzie zadnych zmian :angryy: i jak rano sie okaze ze nie ma transportu to Ty na nic nie czekaj tylko proszę Ci jedz po niego.

Trudno najwyzej sobie pospacerujecie kochani troszkę w tych katowicach.:cool3:

Posted

Ja w domu mam solidną obrożę skórzaną po tymczasowym psie, szerokość chyba 2,5 lub 3 cm i jest dość długa, ale czy wejdzie na jego szyje to nie wiem, jeśli pies pojedzie autobusem to ja przekaże tą obroże Tengusi ...

Tengusa jakby co to o której TY byłabyś w Zabrzu na geothego ??

edit:
szerokość obroży to 3 cm a długość 60 (tzn. jest ciut dłuższa ale mierzyłam do ostatniej dziurki na którą da się zapiąć)

Posted

[quote name='zaba14']Ja w domu mam solidną obrożę skórzaną po tymczasowym psie, szerokość chyba 2,5 lub 3 cm i jest dość długa, ale czy wejdzie na jego szyje to nie wiem, jeśli pies pojedzie autobusem to ja przekaże tą obroże Tengusi ...

Tengusa jakby co to o której TY byłabyś w Zabrzu na geothego ??

edit:
szerokość obroży to 3 cm a długość 60 (tzn. jest ciut dłuższa ale mierzyłam do ostatniej dziurki na którą da się zapiąć)[/quote]

Wazna jest teraz decyzja Mychy czy zalatwila transporto czy nie ... ja w zabrzu bede albo o 15:14 albo o 15:44 w zaleznosci czy kierowniczka pusci mnie wczesniej z pracy czy nie :roll: byloby dobrze gdybys mi dala namiary do siebie na pw wtedy moglabym jutro wyslac ci smska o ktorej bede ;-)

Posted

Ja jestem cały czas w kontakcie z Sylwią, bo prawdę mówią musiałabym przekazać jej psiaka osobiscie, bo bedzie musiała podpisac umowę... No zobaczymy co wykombinuje. W razie co mam numer Tengusi ;)

Posted

Hej!
Kaziu jest już w drodze do Katowic! strasznie śliczny i kochany z niego psiak!
Mam fotki jeszcze z schroniska tzn. 3 :P ale wstawię jak wrócę bo znów muszę wyjść z domu :)

Posted

No i stalo sie zakochalam sie po same uszeta :loveu: :loveu: :loveu: Kazio jest wyjatkowym psiakiem i do ostatniej chwili jak chlopak rozwalil sie na tylnim siedzeniu samochodu Sylwii mialam watpliwosci czy go oddac czy tez zostawic :cool3: ale stalo sie i Kazio pojechal a mi sie tylko lezki w oczkach kreca :placz:

Psiak jest poprostu nie do opisania, mala slodka swineczka ktorej poprostu nie sposob nie pokochac :loveu: spokojny, stabilny (w porownaniu do moich potforkow) i taki otwarty, szczery :loveu: poprostu nie sposob tego opisac slowami ... juz po pierwszej godzinie szedl za mna tak jakby znal mnie od lat, lasil sie, lizal, i chcial byc jak najblizej :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Oddajcie mojego Kazia :placz: :placz: :placz: :placz:

Sylwia pisz koniecznie jak chlopak zniosl podroz :cool3: no i foteczki tez musisz koniecznie podeslac, bo inaczej :mad:

Posted

Kazio jest juz w domu tymczasowym cały ale niekoniecznie zdrowy.
Przyjechał bardzo przeziebiony ( zeby nie nazwac tego inaczej) z metrowym gilem z nocha , temp i zainfekowanym gardłem.
Ponad to on jest chyba po jakims urazie bo w bardzo dziwny sposob wyrzuca przednie łapy a palcami zaciaga po podłodze.
Efekt jest taki ze środkowe paluszki u obu łap maja paznokcie zdarte do zera i widoczne zaczerwienione wewnatrz ( nerwy)
Zamiata tez prawa tylnia lapą.

Tengusia to ze on po drodze wielokrotnie ksztusił się i zwracał to jest wynik infekcji gardła.;)

Teraz Kazio jest ze mna w pracy i niebawem jedziemy do weta:cool3: na postawienie fachowej diagnozy i napewno porcje zastrzykow ;)

Dalsze info: po powrocie od weta:eviltong:

Posted

Chce podziękowac Tengusi,że odebrała Kazia ze schronu i była zmuszona spacerowac z nim dłuzszy czas az do naszego przyjazdy:calus: i w imieniu Kazia za podarowanie super zabawki ,ktora z racji choroby nie wzbudza narazie zainteresowania ale jak wyzdrowieje napewno sie przyda.

Oldze :calus: ,ze wybrała się ze mna dla towarzystwa i zajeła się kotkiem ktorego miałysmy okazje wziac na stopa :evil_lol: i podwieźć do Katowic.
Moze nienajlepszy z niej pilot ale wazne sa chęci a z reszta jakos dałysmy sobie rade:eviltong:

I wszystkim ktorzy przyczynili sie do zmiany sytuacji życiowej staffiora mam nadzieje , ze na lepsza:razz:

Posted

och ty...!
gadasz cala droge, a potem zdziwienie, ze pilot sie zgubil :)
zreszta ja nigdy nie mowilam, ze ze mnie orzeł w orientacji w terenie :)
sama zabladzilam juz nie jeden raz :)
Ale polecam sie na przyszlosc do kazdej podróży z toba cioteczko. :)

Posted

olgaj napisał(a):
och ty...!
gadasz cala droge, a potem zdziwienie, ze pilot sie zgubil :)
zreszta ja nigdy nie mowilam, ze ze mnie orzeł w orientacji w terenie :)
sama zabladzilam juz nie jeden raz :)
Ale polecam sie na przyszlosc do kazdej podróży z toba cioteczko. :)

dzieki , dzieki

:modla: :modla: :modla: :modla: teraz to tylko z alterem w droge do Wawy:multi: Moze się wreszcie uda ale to do ciotki Beatya a tam to juz niedługo w ciemno bedziemy trafiały:eviltong: