Daga03 Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Mój Gucio ma 2 miesiace i sika gdzie popadnie w domu, nie mogę go upilnować , ale martwię się jeszcze jedną sprawą , otóż on mam kwarantannę i potem będzie miał problem z nauką sikania na dworze bo przyzwyczai się do domowej toalety::)) Quote
...::Basia::... Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Daga03 napisał(a):Mój Gucio ma 2 miesiace i sika gdzie popadnie w domu, nie mogę go upilnować , ale martwię się jeszcze jedną sprawą , otóż on mam kwarantannę i potem będzie miał problem z nauką sikania na dworze bo przyzwyczai się do domowej toalety::)) A od którego miesiąca życia yorczek moze zacząć wychodzić na dwór by sie załtwić?:roll: Quote
tigrunia Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 ...::Basia::... napisał(a):A od którego miesiąca życia yorczek moze zacząć wychodzić na dwór by sie załtwić?:roll: 2 tyg po ostatnim szczepieniu ;) Quote
...::Basia::... Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 tigrunia napisał(a):2 tyg po ostatnim szczepieniu ;) Aha dzięki:loveu: Quote
nunila Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Może Wy mi pomożecie bo ja już jestem wewnętrznie rozdarta :) Otóż uczę mojego szczeniaka załatwiania się na dworze, a z drugiej strony w mieszkaniu nadal mam te podkłady, czy jak kto woli pieluchy. Zastanawiam się czy mu to nie miesza w głowie, bo pokazuję mu, że nie podoba mi się gdy robi siku w mieszkaniu, ale nie wiem czy powinnam go karcić również za załatwianie się na podkładach? Początkowo (w okresie kwarantanny) był za to chwalony. Pomyślałam, że może dobrym rozwiązaniem byłoby całkowite zabranie ich i uczenie już pieska czystości, chociaż nie ukrywam, że z nimi jest zdecydowanie wygodniej, bo jednak maluch jeszcze nie wie, że trzeba załatwiać się poza domem :) Co o tym myślicie? Jeszcze pytanie: kiedy Wasze szkraby zaczęły sygnalizować, że chcą wyjść? Quote
moniczkaa86 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Ja szczerze polecam całkowite zlikwidowanie podkładów. Mojej Fibce strasznie się mieszało w główce, gdzie ma się załatwiać i długo mieliśmy z tym problemy. Ok 7 miesiąca przestała podsikiwać dom. :multi: Teraz ma 10 miesięcy, załatwia się tylko na dworzu, raz na jakiś czas co prawda zdarza się jej wpadka, że załatwi się w domu, ale to moja wina, bo np. nie poszłam z nią wieczorem na odpowiednio długi spacer... :roll: A co do sygnalizowania, nie pamiętam kiedy to było; ale Fibka zaczyna się trząść jak galareta gdy jej się chce siusiu ;) Oraz popiskuje (ale to nie zawsze) :P Quote
Daga03 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Mój Guciu nie chce się załatwiać na dworze , dzisiaj chodziłam z nim jak wstał 1,5 godziny i on wszystko zrobił w domu i tak jest cały czas , w domu robi tam gdzie stoi, ma pieluchy zanoszę go tam , pokazuję ale on nic sobie nie robi.niedługo będę miała wc w domu.tłumaczę sobie że jest jeszcze za mały bo ma 3,5 miesiąca ale sama już nie wiem. Quote
megi82 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Daga03 napisał(a):Mój Guciu nie chce się załatwiać na dworze , dzisiaj chodziłam z nim jak wstał 1,5 godziny i on wszystko zrobił w domu i tak jest cały czas , w domu robi tam gdzie stoi, ma pieluchy zanoszę go tam , pokazuję ale on nic sobie nie robi.niedługo będę miała wc w domu.tłumaczę sobie że jest jeszcze za mały bo ma 3,5 miesiąca ale sama już nie wiem. Daga03 napisał(a):Mam kłopot.mój mały zjada własne kupy.daję mu witaminy, żwacze śmierdzące uszy ale wszystko na nic.jak jesteśmy w domu to krzyczymy na niego , że nie wolno i on odpuszcza.najgorzej jest w nocy bo nie mogę go przypilnować i jak zostaje sam.myślałam, żeby na noc zakładać mu kaganie.poradzcie coś. jak pisałam-sprzątanie po swoim psie,nawet na spacerach jak chce zjeść to np. słówko fee co do ogólnego załatwiania się-jest młody i ma prawo mieć wpadki,ale nie cały czas może kłopot tkwi w zbyt żadkich spacerach-wyprowadzaj go 3 razy dziennie:rano,popołudniu i wieczorem na dłuższe spacery,a w między czasie co 2 godz a nawet co1,5godz na krótkie spacerki. za załatwienie sie na dworze dawaj nagrodę czym karmisz psa?-jak pies zjada odchody to ponoć brakuje mu witamin. Quote
Natalia&Lola Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Ile miały wasze psiaki jak nauczyły się załatwiać w jednym miejscu w domu? I ile miały msc jak załatwiały swoje potrzeby tylko na dworze? Bo u mnie Bondzik miał jakieś 3msc jak robił tylko w jednym miejscu. A Inka w jego wieku załatwia się po całym mieszkaniu.... Nie mam do niej sił. Quote
misiabela Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Mój Chester ma 4miesiące i załatwia sie tylko na dworze robi to juz od jakiegoś miesiaca wiec zaczoł wychodzić jak miał 3miesiace. Quote
Daga03 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Pomóżcie, mam wielki problem z moim Guciem.jak przyszedł mróz to przestał się załatwiać na dworze dostał chyba jekiejś "blokady" z zimna.teraz robi tylko w domu , nawet jak jest kilka godzin na dworze to i tak trzyma.ostatnio pojechaliśmy z nim dosyć daleko to od 13 do 22 ani razu się nie załatwił i pod koniec leżał juz na plecach bo chyba go juz tak pęcherz bolał ale i tak zrobił dopiero w domu.martwię się co to będzie- przecież idzie wiosna i będzie ciepło.a w domu jak tak dalek pójdzie czeka mnie zmiana paneli. Quote
Connected Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Daga03 mam to samo ze swoim .. w piątek byłam z nim od 12.40 do 19 na dworze ... przez cały dzień nie zrobił siku . dopiero jak wróciliśmy nie wytrzymał i zrobił pod drzwiami mieszkania na wycieraczkę.. w domu raz robi na mate a czasem na podłogę.. już nie wiem co robić. a wiadomo że nie zawsze można sobie pozwolić na całodzienne spacery Quote
Kaila^ Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Z maluchem trzeba wychodzić 4 razy dziennie, można np. o 6 rano, o 9, następny spacer o 18-19, a ostatni o 23? I wtedy wszystkie spacery były by wtedy po jedzeniu (jadł by przed 6, przed 9, około 18, i ostatni raz o 22). A można zostawić (nawet dorosłemu psiakowi) kuwetę żeby tam się załatwiał a spacery miałby raczej tylko żeby się wybiegać, pobawić itp? Quote
Recommended Posts