Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='nane']może za późno wieczorem dostaje jeśc
powinnaś mu dawać ostatni posiłek o godzinie 16.00 aby zdążył się jeszcze załatwić przed nocą ;)
Witam
ostatni posilek dostaje 16- 17

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja radziłabym zwiększyć częstotliwość spacerów w ciągu dnia. To jeszcze psie dziecko i powinno być wyprowadzane częściej. Ja kiedy Miki miał 3 miechy wychodziłam z nim ok. 10 razy dziennie. Potem z czasem zmniejszałam aż zostały 3 razy w ciągu dnia.

Kupki też przechodziłam w nocy, ale tylko wtedy, gdy pies spał u siebie, a nie w łóżku:lol: Gdy zawitał do mnie wszystko się skończyło:evil_lol:

Posted

Magda_Miki napisał(a):
Ja radziłabym zwiększyć częstotliwość spacerów w ciągu dnia. To jeszcze psie dziecko i powinno być wyprowadzane częściej. Ja kiedy Miki miał 3 miechy wychodziłam z nim ok. 10 razy dziennie. Potem z czasem zmniejszałam aż zostały 3 razy w ciągu dnia.

Kupki też przechodziłam w nocy, ale tylko wtedy, gdy pies spał u siebie, a nie w łóżku:lol: Gdy zawitał do mnie wszystko się skończyło:evil_lol:

witam
u mnie problem chyba jednak pozostanie :evil_lol: bo maksiu caly czas spi u siebie

Posted

Ja to przechodziłam przez ponad miesiąc i w końcu poległam:lol: Ale po 2 latach powróciłam do samotnego spania i teraz jest tak jak powinno być. Każdy ma swoje miejsce, choć jedna ze stron czasami się buntuje:evil_lol: Dzisiaj zwaliłam go z łóżka i z obrażoną miną powędrował do siebie...

Diabeł wcielony:diabloti:

Posted

Kurczę Magda gratuluję Ci...mój Max ma obecnie 6 m-cy i oczywiście śpi ze mną w łóżku...ale nie w nogach tylko na poduszce a raczej tuląc się w moje włosy...takie spanko było miłe jak Max był malutki, teraz to prawdziwy spory facet:)i bywa, że rano budze się na 1/4 łóżka a pozostała czesc zajmuje moj piesio...i tak zastanawiam się wtedy czy ja kiedykolwiek nauczę go spania w kojcu...bo...przyznam szczerze, że nie mam serca wyrzucac go z kolderki, ale z drugiej strony...przecież on ma swoje łozeczko...Pozdrawiam!!!
Zycze powodzenia tym, ktorzy sa w tej chwili na etapie uczenia czystości swoich ulubienców, dacie rade, troche cierpliwosci i napewno Wam się uda!!!:)

Posted

Kasia&Max napisał(a):
Kurczę Magda gratuluję Ci...mój Max ma obecnie 6 m-cy i oczywiście śpi ze mną w łóżku...ale nie w nogach tylko na poduszce a raczej tuląc się w moje włosy...takie spanko było miłe jak Max był malutki, teraz to prawdziwy spory facet:)i bywa, że rano budze się na 1/4 łóżka a pozostała czesc zajmuje moj piesio...i tak zastanawiam się wtedy czy ja kiedykolwiek nauczę go spania w kojcu...bo...przyznam szczerze, że nie mam serca wyrzucac go z kolderki, ale z drugiej strony...przecież on ma swoje łozeczko...Pozdrawiam!!!
Zycze powodzenia tym, ktorzy sa w tej chwili na etapie uczenia czystości swoich ulubienców, dacie rade, troche cierpliwosci i napewno Wam się uda!!!:)

Dzięki:p
Mój znak zodiaku to baran, więc uparciuch ze mnie. Nie było mowy, żeby nie nauczyć Mikiego spania u siebie:evil_lol:

LucyLou napisał(a):
Jakis czas temu snilo mi sie, ze zasialam trawe w mieszkaniu, pamietam to przemile uczucie ulgi :-)

O tak!:loveu: Aż się rozmarzyłam.... Fajne sny:lol:

POLA_maksiu i jak sobie radzicie?

Posted

Magda_Miki napisał(a):
Dzięki:p
Mój znak zodiaku to baran, więc uparciuch ze mnie. Nie było mowy, żeby nie nauczyć Mikiego spania u siebie:evil_lol:

O tak!:loveu: Aż się rozmarzyłam.... Fajne sny:lol:

POLA_maksiu i jak sobie radzicie?

Witaj
Problem juz prawie rozwiazany raz od ostatniego postu zdarzyło mu sie zapomniec, jest rewelacyjny:loveu: wychodzimy ok 6-7 razy dziennie i zawsze sie zalatwi na dworzu, ostatnio nie bylo nas dlugo w domu a piesek zalatwil sie na matke.Jak na 3 miesiecznego pieska jest bardzo dzielny!!!:lol:
wysle wieczorkiem jego fotke!!! :lol:
pozdrawiam

• 1 month later...
Posted

pomóżcie moi drodzy!
Cezuś nie chce załatwiać się na dworze.
Nauczyliśmy go załatwiać się w łazience na kafelkach. Teraz gdy wychodzimy na dwór czasami zrobi siusiu, ale kupki nigdy!
Jak tylko wracamy ze spacerku to robi kupkę.
jak mogę go nauczyć (może jakaś metoda zachęty)?

Posted

Słyszałam kiedyś, że właściciele psów dzielą się na dwie grupy, tych którzy jawnie przyznają się do tego, że śpią z psami i na tych, którzy "kłamią". Ja przyznaję się, że spię z Tupkiem i wcale mi to nie przeszkadza.

Magda_Miki: Ja też jestem zodiakalnym baranem, a dokładnie z którego dnia jesteś?.

Aknilewe: nie wszystko na raz. Czy ja dobrze zrozumiałam, że Cezar załatwia się bezpośrednio na kafelki, nie ma gazet czy maty?.

Posted

Burchardt napisał(a):
Słyszałam kiedyś, że właściciele psów dzielą się na dwie grupy, tych którzy jawnie przyznają się do tego, że śpią z psami i na tych, którzy "kłamią". Ja przyznaję się, że spię z Tupkiem i wcale mi to nie przeszkadza.

Magda_Miki: Ja też jestem zodiakalnym baranem, a dokładnie z którego dnia jesteś?.

To ja nie należę do żadnego podziału:lol: Wczoraj pierwszy raz od 3 lat założyłam białą pościel:multi:

Jestem z 10 kwietnia.

Nie robię dalej Off'a. Aknilewe też jestem ciekawa jak to jest z tym załatwianiem.

Posted

Burchardt napisał(a):

Aknilewe: nie wszystko na raz. Czy ja dobrze zrozumiałam, że Cezar załatwia się bezpośrednio na kafelki, nie ma gazet czy maty?.

hm, no tak.

nie wiem czy to dobrze, czy źle... :oops:

Posted

aknilewe napisał(a):
hm, no tak.

nie wiem czy to dobrze, czy źle... :oops:

W sumie to źle, bo będziesz miała trudniej. Teraz załatwia się na kafle i jest za to chwalony, ale jak urośnie i się załatwi to będzie karany. Z gazetą/podkładem/szmatką jest o tyle prościej, że zawsze możesz ją usunąć, i np. zmniejszasz powierzchnię rozłożonych gazet, dzięki czemu uczysz malucha załatwiania się w jedno miejsce. Potem gazetę można przenieść na dwór jako kolejny etap nauki.

Co do robienia siku na dworze, a kupki w domu to często tak jest. Ile razy Miki wrócił do domu po spacerze i załatwił się na gazecie:lol: W końcu zrozumiał, że wszystkie sprawy zostają na dworze. Trzeba czasu i cierpliwości i przede wszystkim smakołyków. Z tego co widzę twój maluch ma 3 miechy, więc czeka Ciebie troszkę pracy. Opłaci się! Zobaczysz.

Przeczytałaś już inne tematy dot. nauki czystości?:razz:

Posted

Witam, znów. Niestety Magda_Miki ma rację z gazetami czy czymkolwiek innym byłoby znacznie lepiej. Ale nie wszystko stracone. Mój Tupek załatwiał się na specjalne maty / takie dla dzieci podkłady firmy Semi/. Z gołą podłogą będzie trudniej, ale Cezar to młodzik. Pamiętaj, aby za każdym razem dobrze wymyć podłoge, psy pamiętaja miejsca i napewno je czują. Będzie wracał do łazienki. Może poprostu ja zamknij. Jeżeli pozbawisz go swobodnego korzystania z "psiej" ubikacji, to może szybciej zamieni ją na wspaniałą zielona trawkę. Korzystaj z pogody, choć ta ostatnio jest niezdecydowana. Wykaż dużo cierpliwości. Ja jako zodiakalny Baran jestem uparta, doszłam do wniosku, że skoro nauczyłam swoją córcię w jeden dzień sikania na nocnik, to nie wyobrażałam sobie, że z psem będzie inaczej. Nauka Tupka zajęła parę dni. Pozdrawiamy i życzymy samych sukcesów.

Kasia i Tupek

• 2 weeks later...
Posted

Monietta napisał(a):
nie radze sobie z tym zupełnie,mój elfi sika i robi kupki dosłownie wszedzie-krzycze prosze a tu nic:(dzis nasrał mi na łózko")przeciez pieski nigdy nie załatwiają się w swoje legowiska ani w łózka a on przeciwnie...juz nie wiem co z nim robic:/:shake::shake::shake::-(:watpliwy::niewiem:

mój piesek ma prawie 5 miesięcy, jest bardzo kochany,ale siusia i robi kupy gdzie popadnie. Najdziwniejsze jest to, ze wychodze z nim na długie spacery, ale spryciul trzyma siku i robi po powrocie do domu.Co robic?

Posted

dorotakgg napisał(a):
mój piesek ma prawie 5 miesięcy, jest bardzo kochany,ale siusia i robi kupy gdzie popadnie. Najdziwniejsze jest to, ze wychodze z nim na długie spacery, ale spryciul trzyma siku i robi po powrocie do domu.Co robic?

Ja też długo miałam problem z Torem jeśli chodzi o siusianie i robienie kupek w mieszkaniu.
Wychodziłam z nim na trawki nieopodal bloku i tak krążyłam dopóty, dopóki się nie wysiusiał albo nie załatwił. Wpadałam w ogromny zachwyt, smakołyk do pyska i dopiero wtedy szliśmy dalej na spacer. Chciałam mu uświadomić, że na dworze najpierw się siusia/załatwia, a dopiero później przyjemności.
Bo ileż to razy wracaliśmy ze spaceru, mały przebierał łapkami ile sił i dawaj siku na gazetkę w mieszkaniu...

Guest Agata_B
Posted

Musi najpierw zaliczyć conajmniej 3 wystawy z oceną doskonalą w klasie otwartej(?) Nie jestem pewna.

Posted

locatio napisał(a):
zmieniam troszke temat ale nie chce zakleadac nowego mam pytenie w jakim wieku pies york osiaga dojrzalosc plciowa czyli moze byc reprodukorem

Z tego co wiem reproduktorem może zostać po ukończeniu 18 miesięcy

Agata_B napisał(a):
Musi najpierw zaliczyć conajmniej 3 wystawy z oceną doskonalą w klasie otwartej(?) Nie jestem pewna.

Pies musi uzyskać, w dowolnej klasie, od co najmniej 2 sędziów, trzy oceny doskonałe (w tym jedną na wystawie międzynarodowej lub klubowej):p

Chyba nic się nie zmieniło...

Pzdr!