Jump to content
Dogomania

Wasze doświadczenia odnośnie hodowli ....

Recommended Posts

Posted

Dziekuje dziekuje i jeszcze raz dziekuje napewno wiele mi sie rozjasniło dzieki waszym odpowiedziom. Tak jak już mówiłem jesli bede juz kupowal pieska ( jeszcze troche czasu minie ) napewno odwiedze kilka hodowli i przekonam sie na wlasne oczy jakie tam panuja warunki bo mysle ze raczej na wystawach stalym bywalcem nie bede :) biegac w zaprzegu zawodowo tez nie zamierzam dlatego tak bardzo mi zalzy na tym aby poprostu pies byl ładny dobrze odchowany w dobrych warunkach.

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Metros , jak zwykle nic dodać nic ująć :D

Twoje słowa mają tym większą wagę, że poparte sa dwoma doświadczeniami ( niestety nienajlepszymi :( ).

Ja niestety mam tylko jednego psiaka z obcej hodowli (o czym pisałam wcześniej) a pozostałe to już mój przychówek.

Dlatego niewiele mogę doradzić akurat w tej kwestii.

Cieszę się jednak, że są tacy rożwazni , młodzi ludzie jak Rossi :)

Posted

Sorki, ale muszę sprostować swoją wcześniejszą wypowiedź, bo mam już chyba straszną sklerozę i zapomniałam :oops: , że Flash też jest psem kupionym.

Ale to dlatego, że wolałabym wcale nie pamiętać jak do tego doszło i że miał takie trudne dzieciństwo.

Psiaka tego wzięłam pod wpływem impulsu.

Po prostu żal mi się go zrobiło :(

Miał już prawie 5 miesięcy, kręgosłup mu niemal przebijał skórę. Z protokołu odbioru miotu, który miałam okazję przeczytać dopiero kilka po zakupieniu go, wynikało, że szczenięta miały silny łupież i objawy krzywicy! Były też niedożywione!

Hodowla już nie istnieje. Był to jej pierwszy i na szczęście ostatni miot.

2 pieski i 3 suczki; tylko 1 piesio czarno-biały, reszta maluchów biała.

Czarno-biały pies mieszka chyba w Tarnowie i nawet dochował się rodowodowego potomstwa. Mój "blondyn" jest co prawda reproduktorem, ale nie został i raczej już nie zostanie tatusiem. Jedna z sióstr padła z powodu wrodzonej niewydolności trzustki zanim skonczyła roczek. Druga zginęła pod kołami autobusu. Co stało się z trzecią nie mam pojęcia :(

To była mała domowa hodowla! :evil:

A tak wygląda mój Flesiu

flash.JPG