Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziadek jest chwilowo, odpukać, nadzwyczaj rześki jak na niego, wczoraj przed kolacyjką złapał torebkę z makaronem, rozdarł i usiłował się posilić...
w ogóle to daję moim starszakom często surowe mięsko (tym które nie są na jakiejś drastycznej diecie) i ponieważ część starszaków na kiepskie lub brak zębów kroję niektórym małe kawałeczki.. ale dziadzio jak młodziak łapie kuraka i w dwie minuty nic nie ma (oczywiście bez długich kości)

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kikou napisał(a):
Dziadek jest chwilowo, odpukać, nadzwyczaj rześki jak na niego, wczoraj przed kolacyjką złapał torebkę z makaronem, rozdarł i usiłował się posilić...
w ogóle to daję moim starszakom często surowe mięsko (tym które nie są na jakiejś drastycznej diecie) i ponieważ część starszaków na kiepskie lub brak zębów kroję niektórym małe kawałeczki.. ale dziadzio jak młodziak łapie kuraka i w dwie minuty nic nie ma (oczywiście bez długich kości)

:

D:D:D
To tak jak Hasio - dziś dostał kawałek parówki, złapał łapczywie ale że brak uzębienia to mielił dziąsłami dobre pare minut:)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Bazarek w 1/3 dla Księciunia: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250967-Smycze-wazony-drukarka-ksi%C4%85%C5%BCki-na-staruszki-u-kikou-do22-02-14do19-00?p=21870132#post21870132[/url]

Posted

a i dziadzio bardzo pięknie dziękuje i póki co trzyma formę, odpukać.
a w ogóle to zmieniliśmy mu imię... choć i tak nie reaguje na wołanie...ale mówimy o nim dziadek Fred.... bo z tym Princem :grins::grins:... to Ciotka chrzestna coś przesadziła...

Posted

:):) Prince to imię schroniskowe, ja tam na niego mowiłam "ten z 27" albo księciunio:D

Ciągle nie mogę uwierzyć jak ten dziadek odżył w domu:) W schronisku to pewnie juz dawno byłby w lodówce:(

Posted

[quote name='sharka']trafiłam do dziadka Freda z bazarku :) jak z finansami u dziadeczka? bo popatrzcie jaką mam fajną sygnaturkę ;)[/QUOTE]

Finanse dziadziusia?Nie ma ich:( Mimo zaproszeń nikt się nie pojawił na wątku:( Zaraz zajrze - dziękuje:)

Posted

pro kolin plus 30ml

to probiotyk jak inne ale w jego przypadku jest taki najbardziej udany bo zawiera kaolin, który podobno nieźle wpływa na zaleczanie/wyściełanie ubytków w jelitku...

Posted

a dziadzio Fred ostatnio pożarł... rękawicę lateksową... zauważyłam w ostatniej chwili jak jeszcze kawałek wystawał z pysia - dziwne bo rękawica nawet nie pachniała jedzeniem... ale wydała mu się atrakcyja, poiłam biedaka laktulozą...ale świetnie się uporał, po dobie rękawica pojawiła się ...tyłem :)

Fred w ogóle przyjaźni się z tą biedną dziką sunią która była 12 lat w schronisku, często jej towarzyszy i daje jej takie jakby poczucie bezpieczeństwa bo człowiek ciągle troche tę dziewuszkę niepokoi

Posted

kikou napisał(a):
Fred w ogóle przyjaźni się z tą biedną dziką sunią która była 12 lat w schronisku, często jej towarzyszy i daje jej takie jakby poczucie bezpieczeństwa bo człowiek ciągle troche tę dziewuszkę niepokoi

Jak miło z Dziadeczka strony :) Zdrówka życzę ;)

Posted

dziadzio Fred dzisiaj biegał z pudełkiem margaryny w paszczy...a ja za nim.. bo dziadzio sięga stołu i blatu w kuchni jak na tylnych łapkach stanie i jak coś na brzegu stoi to ściąga i usiłuje pożreć natychmiast. Ale troszkę mnie dołuje koleżka bo wygrywa złoty medal w osikiwaniu wszystkiego.. a jest dośc duży i z upodobaniem sisia na kanapę z boku i szafki...a w nocy ok. 4 rano przychodzi do sypialni... zrobic kupkę:diabloti:
przynajmniej mam okazję zaobserwować ,że póki co kupka jest ok. bez krwi ;)

Posted

kikou napisał(a):
dziadzio Fred dzisiaj biegał z pudełkiem margaryny w paszczy...a ja za nim.. bo dziadzio sięga stołu i blatu w kuchni jak na tylnych łapkach stanie i jak coś na brzegu stoi to ściąga i usiłuje pożreć natychmiast. Ale troszkę mnie dołuje koleżka bo wygrywa złoty medal w osikiwaniu wszystkiego.. a jest dośc duży i z upodobaniem sisia na kanapę z boku i szafki...a w nocy ok. 4 rano przychodzi do sypialni... zrobic kupkę:diabloti:
przynajmniej mam okazję zaobserwować ,że póki co kupka jest ok. bez krwi ;)

Przepraszam kikou że taki "skarb" Ci przywiozłam:( Miał być spokojnym, leciwym staruszkiem a nie dość że złodziej to jeszcze mało kulturalnym śmierdzielek się z niego okazał:shake:

A tak przy okazji, w weekend jadę do dziadulka i reszty w odwiedziny - może ma ktoś coś na zbyciu i chce się podzielić z dziaduszkami?Chętnie przygarne i dowioze dziadeczkom:)