Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znalazłam wątek ksiąg zakazanych ale o polecanych nic nie było. Czyżby nikt nie przeczytał książki wartej polecenia ? Jeśli taki wątek już jest to usuńcie mój a jeśli nie ma to polecajcie :)
Ja osobiście mogę polecić książkę James'a O'Heare'a "Zachowania agresywne u psów" oraz "Kliker - skuteczne szkolenie psa" Karen Pryor.
A wy ? :)

Posted

Oczywiście że są książki polecane. Wystarczy spojrzeć troszkę w dół strony i jest "Indeks ksiąg nakazanych" i każdy tutaj wpisuje polecane książki. Polecam sama często tu zaglądam. Warto

Posted

Ja polecam oczywiście:
1Sygnały uspokajające
2szkolenie sów. poradnik bez kantów
3wszystkie książki pani mrzewińskiej
4bardzo polecam oczami psa. o czym myślą psy -opisany sposób pojmowania świata przez psy, dla mnie super!
5polecam też książki millana ale traktując je jako ciekawostkę i niekoniecznie stosować wszystkie metody. (czyli z przymrużeniem oka)

Posted

O rottkach nie czytałam żadnej ale mogę ci jedynie odradzić "Psy stróżujące tresura i wychowanie" Doris Baumann i Bodo Hause nic się z tego nie dowiesz ;)