aliga Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 Dzisiaj musialam odpchlić psiaki,bo ktores przynioslo.....Lulu spi w lozku jak wszystkie moje gady,tylko z nia jest problem,bo sama nie wejdzie,ani nie zejdzie,wiec siusiu tez robi w lozku:mad:O tyle dobrze,ze jak jestem w domu to wiem kiedy bedzie robic,bo kreci sie w kolko i w sumie nie wiem co robic:roll: Mam nadzieje,ze pomalu sie nauczy,bo mala madrala z niej.Nie podnosze glosu,bo bardzo sie boi krzyku,spokojnie tlumacze. Sunia ma dwa ubranka i leza....Kupilam witaminy CAN-VIT + Z GLUKOZAMINĄ nie wiem czy dobra taka mi polecila Pani w sklepie,nie zna smaczkow,gryzakow powacha i zostawi,moje gady jej podkradaja:eviltong: Po nowym roku wet i fryzjer. Quote
Itske Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 a po co jej ta glukozamina? zrób jej drabinkę, żeby mogła na siku zejść z łóżka :) Pozdrowienia :) To ile razem masz tych psiaków? Quote
aliga Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 Itske napisał(a):a po co jej ta glukozamina? zrób jej drabinkę, żeby mogła na siku zejść z łóżka :) Pozdrowienia :) To ile razem masz tych psiaków? kurcze nie wiem jak pisalam polecila mi Pani w slkepie........No patrz na pomysl drabinki nie wpadlam:razz: Do 21 grudnia razem z Lulu bylyby 4,ale musialam pozwolic odejsc naszej Martuni miesiac temu miala operacje rak żołądka i po miesiacu guz odrósl wielkosci pomaranczy na listwie mlecznej tym razem sunia bardzo cierpiala........Aktualnie mam trzy. Quote
Itske Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 aliga napisał(a):kurcze nie wiem jak pisalam polecila mi Pani w slkepie........No patrz na pomysl drabinki nie wpadlam:razz: Do 21 grudnia razem z Lulu bylyby 4,ale musialam pozwolic odejsc naszej Martuni miesiac temu miala operacje rak żołądka i po miesiacu guz odrósl wielkosci pomaranczy na listwie mlecznej tym razem sunia bardzo cierpiala........Aktualnie mam trzy. współczuję odejścia suni, to trudne decyzje 3? To tak jak ja :) plus kot i koń :) a dzisiaj waruję w domu, bo sunia na ostatnich nogach, lada dzień rodzimy :) Quote
aliga Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Wszystkiego najlepszego Nowym Roku. Trzymam kciuki za Twoja sunie:kciuki:Ja mialam raz u mojej sznaucerki i powiedzialam nigdy wiecej,przezylam horror sunia miala tężyczka poporodowa to bylo jakies 7 lat temu ja w tych sprawach laik dogo nie znalam myslalam,ze sunia odejdzie...... Quote
Itske Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 dlatego badamy mocz na obecność ciał ketonowych a glukozamina pewnie na stawy, tylko czy taka suplementacja potrzebna? aby nie przedobrzyć, a co ona je? Skonsultuj suplementy z wetem zdrówka! Quote
aliga Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Itske napisał(a):dlatego badamy mocz na obecność ciał ketonowych a glukozamina pewnie na stawy, tylko czy taka suplementacja potrzebna? aby nie przedobrzyć, a co ona je? Skonsultuj suplementy z wetem zdrówka! Lulu suchej karmy nie ruszy,nawet nie powacha mysle,ze nigdy nie jadla.......Ja oprocz suchej karmy(purina) gotuje kurczaka,indyka z makaronem,albo z ryzem i to mala wcina bardzo chetnie do tego kupilam jej animonde mokra,lubi jajka(bialko gotuje,a zoltko surowe) Quote
aliga Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Lulu zaszczepiona,odrobaczona,obcieta,wazy 1,60 no sunia byla ok juz podchodzila,zaczepiala lapka cieszyla sie.... Od wizyty u weta zmiana znowu sie boi ucieka ode mnie,ogon podkulony,trzesie sie bardzo mnie martwi takie zachowanie. Quote
aliga Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Jak rozmawialam z Nemezja to mowila mi,ze sunia kilka razy zmieniala dom moze ze wzgledu na zmienne zachowanie?W sumie nie wiadomo jaka jest jej historia wyglada na to,ze bede musiala skorzystac z rad behawiorysty........ Quote
auraa Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Ona musiała wiele przejść a jest u Ciebie za krótko, zeby w pełni zaufać. Wizyta u lekarza była dla niej widocznie bardzo stresująca. Quote
Recommended Posts