Nemezja Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 (edited) Umieszczam też tu może szybciej ktoś zobaczy.Witam. Poszukujemy nowego, idealnego domku dla suczki. Nie mam 100% pewności że to York ale jego, a dokładniej Biewera najbardziej przypomina. Jeśli jest inaczej proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu. Sunia trafiła do nas bo miała wylądować w schronisku, z tego co mi wiadomo była już kilka razy przekazywana z rąk do rąk. Podobno pochodzi z "hodowli" jak dla mnie to raczej z klatkowej. Suczka jest śliczna, kochana, grzeczna i spokojna a nawet można powiedzieć, że bardzo wyciszona. Podobno ma 2,5 roku. Niestety weterynarz nie był w stanie dokładnie stwierdzić bo ma okropny kamień na zębach. Książeczki suni nie dostaliśmy , piesek został przekazany nam na parkingu. Na chwilę obecną włos jest już w niezłej kondycji, kołtunów już nie ma. Suczka dogaduje się bardzo dobrze z psami i kotami. Nie nadaje się do małych dzieci bo boi się większego hałasu. Jest dość nieufna ale na spacerach pilnuje się bardzo ładnie. Suczka ma niestety też swoje wady, pierwsza to tak jak wspomniałam konieczna wizyta u psiego stomatologa na usunięcie kamienia nazębnego bo smrodek jest straszny , druga to to że czasem zapomina się jeszcze i nasiusia w domu. Na chwilę obecną zdarza się to niezmiernie rzadko w porównaniu z tym co było na początku, ale niestety jeszcze się przytrafia. Suczka jest bardzo mała , waży około 2kg. Szukamy dla niej naprawdę idealnego domu i ludzi którzy są świadomi tego , że nie jest to idealny piesek i nie będą się kierowali tylko jej wyglądem. Będę też bardzo wdzięczna za pomoc kogoś bardziej doświadczonego w kwestii sprawdzenia domu dla suczki i spisania umowy. Niestety nie wchodzą mi zdjęcia. Czy jest ktoś kto pomoże przy dodaniu zdjęć? Edited December 2, 2013 by Nemezja Quote
Nemezja Posted December 2, 2013 Author Posted December 2, 2013 Czy jest ktoś kto pomoże przy dodaniu zdjęć? Quote
Nemezja Posted December 10, 2013 Author Posted December 10, 2013 Niestety nikt się nie odezwał. Sunia jeszcze u nas bo szkoda oddać jej do schroniska bo tego nie przeżyje ale długo zostać nie może.Wyjeżdżamy na Święta i nie mamy co z nią zrobić. Sunia przestała załatwiać się w domu. Może mogła byś pomóc przy wstawieniu zdjęć? Quote
aliga Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 Jezeli sunia jest malutka to moge dac dt,mam juz trzy psiaki w domu i dlatego musi byc malenstwo.Poprosze nr.tel,na pw zadzwonie. Quote
Itske Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='Nemezja']Niestety nikt się nie odezwał. Sunia jeszcze u nas bo szkoda oddać jej do schroniska bo tego nie przeżyje ale długo zostać nie może.Wyjeżdżamy na Święta i nie mamy co z nią zrobić. Sunia przestała załatwiać się w domu. Może mogła byś pomóc przy wstawieniu zdjęć?[/QUOTE] sorki, ale jeśli chodzi o wstawianie, to sama korzystam z pomocy innych :oops: podbijam wątek, Cioteczki pomóżcie w ogłoszeniach i wstawianiu zdjęć Quote
auraa Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 zdjęcia prześlij na irmina56@o2.pl. Mała musi mieć ogłoszenia i przed adopcją powinna być wysterylizowana. To podstawa Quote
aliga Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 (edited) Szukamy dobrej duszyczki,ktora przywiezie sunia trasa Gdansk Rumia----Slupsk.Sprawa pilna. Edited December 12, 2013 by aliga Quote
Itske Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Podbijam, Może ktoś jeździ na trasie Gdynia - Słupsk? Quote
ASTRA 126 Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Taką maliznę chętnie wzięłabym na DT. Quote
Itske Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='ASTRA 126']Taką maliznę chętnie wzięłabym na DT.[/QUOTE] Do Warszawki mogę Ci dowieźć :lol: Quote
aliga Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Sunia ma transport dokladnie za tydzien. Quote
auraa Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Przedstawiam królewnę. Kto się w niej zakocha? Quote
aliga Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Faktycznie sliczna,ale to chyba nie york? Quote
ASTRA 126 Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 To jak będzie? Dacie mi ją na BDT? Do W-wy mogę po nią pojechać, to tylko 300 km ode mnie w jedną stronę. Quote
ASTRA 126 Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='aliga']Sunia ma transport dokladnie za tydzien.[/QUOTE] To znaczy skąd dokąd ten transport? Quote
Bella1 Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Oby trafił się malutkiej dobry domek . Jest śliczna , malutka poprostu cudo . Quote
aliga Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 [quote name='ASTRA 126']To znaczy skąd dokąd ten transport?[/QUOTE] Trasa Gdynia Rumia--Slupsk Quote
Itske Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 York to nie jest, ale jest urocza :lol:, Do kogo jedzie sunia? na DT czy DS? (sprawdzony dom?) Quote
ASTRA 126 Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Nemezja, napisałam do Ciebie PW. Przeczytaj, proszę i odpowiedz. Quote
Nemezja Posted December 13, 2013 Author Posted December 13, 2013 (edited) Wstępnie Aliga bierze ją na DT. Niestety nie znam nikogo z tego forum i dla tego zwróciłam się z prośbą o pomoc. Edited December 13, 2013 by Nemezja Quote
aliga Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 (edited) [quote name='Itske']York to nie jest, ale jest urocza :lol:, Do kogo jedzie sunia? na DT czy DS? (sprawdzony dom?)[/QUOTE] Tak sprawdzony w domu bylo wiele tymczasow. Edited December 14, 2013 by aliga Quote
Itske Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 [quote name='aliga']Tak sprawdzony w domu bylo wiele tymczasow.[/QUOTE] i co się z nimi stało? :lol: Quote
aliga Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 [quote name='Itske']i co się z nimi stało? :lol:[/QUOTE] Znalazly wspaniale domki,oczywiscie byla wizyta przed adopcyjna i podpisanie umowy. Quote
Recommended Posts