AnkaG Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 No cooooo w stadzie siła - ma obronców to dziamga :) Quote
malawaszka Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 Taki spłodziłam - poprawiajcie, zmieniajcie, piszcie co jeszcze Nari to suczka w typie sznaucerka mini (troszkę większa - waży około 9-10 kg), którą zabraliśmy ze schroniska w Bełchatowie. W schronisku była kłębkiem nerwów, lęku, wciskała się w kąt klatki i czekała na... chyba chciała zniknąć... W domu tymczasowym początkowo bała się ruszyć, bała się ludzi, psów, wszystkiego - jednak niespełna dwa tygodnie wystarczyły żeby się otworzyła. Już ładnie spaceruje na dworze, chodzi po domu, ale ciągle lubi się schować w swoim azylu za łóżkiem i tam odpoczywa, ale często wychodzi i obserwuje co robią ludzie, co robią psy. Bierze już aktywny udział w zabawach i sępieniu jedzonka :) Uczy się życia pod opieką Danusi i Ani i ich psów - Inki i Brokata :) Nari jest zaszczepiona, zachipowana i wysterylizowana. Szukamy domu - domu spokojnego, gdzie Nari będzie mogła dojść do siebie do końca, gdzie opiekunowie cierpliwie dadzą jej się otworzyć i przełamać lęki. Nari ciągle się uczy życia z ludźmi - trzeba dać jej czas i pokazywać co wolno, a czego nie wolno. Przed adopcją zapraszamy na zapoznanie się z sunią - przebywa w Dąbrowie Górniczej. Kontakt w sprawie adopcji: Mam dać mój???? Quote
AnkaG Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 (edited) Może coś w stylu, że mimo lęków nie gryzie Edited December 12, 2013 by AnkaG Quote
Saththa Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='malawaszka']Ti. Nari ciągle się uczy życia z ludźmi - trzeba dać jej czas i pokazywać co wolno, a czego nie wolno. [/QUOTE] dopisać ze nie niszczy i nie załatwia się pod nieobecność właścicieli? Quote
ania0112 Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 no ja bym dopisała o utrzymywaniu czystości i ze jest młoda 2-3 latka bo tego nie ma :) A tekst jest super - dzięki, ze zrobiłaś :loveu: chyba w nim jest wszytsko bo i o lękach i o tym, że sobie radzi. można co najwyzej dopisać ze jak to młody psiak zaczyna widac jej młodzieńcze figle :) i twój nr bo masz większe doświadczenie itp;) aa i kurcze moze napisac ze dogaduje sie z psami ale duzych się boi? Quote
malawaszka Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 ok, to zaraz podopisuję masakra jak mnie dzisiaj głowa napinkala :shock: Quote
ania0112 Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 a z newsów... rano wstałam i nie było mojego jednego kapcia.. młoda jak zobaczyła, ze szukam kapcia to poleciała do siebie i czeka az przyjade.. gdy przyszłam to siedziała przy kapciu i zaczęła burczec a po sekundzie szczekac... jej się chyba już wszystko pomieszało:tard: bo nie odniosłam wrazenia ze ona sie boi czy pillnuje tylko ze pokazuje ze ma mojego kapcia i noe własnie nie wiem co? chyba troch się chciała pobawic a troche to nie wiem. bo mówie spokój, zamknij się ale ofc zero reakcji więc ją klepnęłam w pysk - sekunda spokoju i znowu, ale zero reakcji no nic.. podniosłam jej łapkę i wziełam swojego kapcia a da dalej w tym czasie szczekała ale nie do mojej ręki tak jak by robił pies który broni tylko w powietrze szczekała, klepnęłam ja w pysia moim materiałowym klapciem balerinką to się lekko wystraszyła ale nie na długo:evil_lol: bo nie zdążyłam wstac a ta znowu głupia szczekała, klepnęłam ja w pysio znowu ( to takie klepanie zbey jej sie nie podobało ale zeby jej nie bolało.. bo w koncu nie wiem od czego ta jej trauma a w nowa jej pedzić nie chce) zamknęła się na sekunde i potem co cwaniara zrobiła? włożyła pysk pod łóżko i dalej szczekała:) ale nie trzasła się ze strachu czy cos.. takze chyba tak se poprostu wymysliła. poszłam od niej to poleciała za mną i szczekneła w przedpokoju. akurat lezała zabawka to zabawką zarobiła i dopiero wtedy dała sobie spokój...:) ona po prostu kombinuje, nudzi się, czuje się pewniej chce pokazac co jej się podoba a co nie i sama nie wie jak się ma zachowac więc łączy zachowania psów.. z tym ze wychodzi jakieś coś dziwnego z tego bo ona na bank nie jest agresywna i mi się wydaje ze to burczenie to od inki podpatrzyła... rano o 6 tez szczekneła do mamy bo chciała się wygłupiac. ja powiem tak - ja jestem osoba która nie nadaje sie do agresywnych sów i mnie kazde warczenie wyprowadza z rownowagi a to jej warczenie jakos nie robi na mnie wrazenia bo na prawde ma się wrazenie ze ona nie robi tego na serio... rano próbowała też ukrasc m stanik ale ja zaczełam pokrzykiwac na nią to odpusciła a jakies 15 minut temu położyła się koło mnie i w łapki wzięła kabel od laptopa... tu juz zarobiła w pysk lekko bo mój kabel to nie przelewki.. jak go zje to ubije psiaczka ;) Quote
malawaszka Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 No to jest dopiero - już mam chętną rodzinę na adopcję - na razie rozmawiałam tylko ze znajomą bo pan jest w pracy, ale może to będzie fajny dom. Poczekam aż on sam zadzwoni - Danusia jak będzie ok to będziemy dzwonić do Ciebie żebyś się umówiła na poznanie małej ok? Bo lepiej jakby oni na żywo zobaczyli jak ona się zachowuje i dopiero podejmowali decyzję - znowu blisko - Siemianowice Śl. więc może będzie fajnie Quote
brokatka Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 No, szczerze to nie spodziewałam się takiej szybkiej reakcji przy Nari- bo poprzednie to ideały były!. Ale byłoby super gdyby domek był fajny i ona przypadłaby do gustu. Oczywiście, że powinni poznać małą , możemy się umawiać na wizyty. :loveu: Quote
malawaszka Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 no ja też się nie cieszę jeszcze, bo po 19 ma ten pan dopiero dzwonić więc pożyjemy zobaczymy Quote
malawaszka Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 No dzwonił i ma dzwonić do Danusi się umówić na poznanie Quote
ania0112 Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 zapoznanie jutro o 17 .... zobaczymy jak to wyjdzie... ale na wieści nie liczcie za szybko bo jak facet wpadnie w nasz magiel to szybko nie wyjdzie... Quote
JankaBezZiemii Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='malawaszka']No dzwonił i ma dzwonić do Danusi się umówić na poznanie[/QUOTE] :multi: słowny - dobry początek bo mu zależy [quote name='ania0112']zapoznanie jutro o 17 .... zobaczymy jak to wyjdzie... ale na wieści nie liczcie za szybko bo jak facet wpadnie w nasz magiel to szybko nie wyjdzie...[/QUOTE] nie musi szybko - byle z psem ;) będę trzymać kciuki żeby był super ekstra facetem w sam raz dla Nari :) Quote
ania0112 Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 jutro psa nie dostanie! jak będzie ok to musi sie zastanowic no i musi mieć wizytę w domu.. w ciemno słoneczka nie oddamy:cool3: Quote
ania0112 Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 mama rozmawiała... właśnie z Monią plotkuje... rozmowa za długa nie była bo jutro sie widzimy, pan ślązak ;) zadawał konkretne normalne pytania :) Quote
JankaBezZiemii Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='ania0112']mama rozmawiała... właśnie z Monią plotkuje... rozmowa za długa nie była bo jutro sie widzimy, pan ślązak ;) zadawał konkretne normalne pytania :)[/QUOTE] długo jeszcze będą peplać?:roll: może jakieś orędzie do narodu co? Quote
wilczy zew Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='JankaBezZiemii']długo jeszcze będą peplać?:roll: może jakieś orędzie do narodu co?[/QUOTE] :roflt: ...... Quote
ania0112 Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 yyyy one już dawno skończyły.... a orędzia chyba nie będzie poza " dbajmy i kochajmy nasze pieski" :eviltong: Quote
JankaBezZiemii Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='ania0112']yyyy one już dawno skończyły.... a orędzia chyba nie będzie poza " dbajmy i kochajmy nasze pieski" :eviltong:[/QUOTE] taaaaaaaaaa wiśnie :stop: Quote
malawaszka Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 no ale kto i co za orędzie ma wygłosić - orędzie to wygłosi jutro Ania albo Danusia jak będzie po spotkaniu bo przeca nie znamy gościa to co tu głosić po krótkiej rozmowie tel nakierowanej głównie na umówienie się na spotkanie :eviltong: Quote
Recommended Posts