paulina_96 Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 Hej :lol: Założyłam ten temat żeby dowiedzieć się jak najwięcej o Akitach, ponieważ myślę nad kupnem psiak właśnie tej rasy. Dużo czytałam ostatnio o psach Akitach Inu.. i chciałbym się zapytać bardziej doświadczonych ludzi którzy mają kontakt z tymi psiakami na co dzień. Jaka jest ta rasa ? Co powinnam o nich wiedzieć.. dużo wiem już o nich ale wiadomo każdy pies jest inny.? Czytałam też że Akita nie nadaje się do osób które jeszcze nie miały psa.. Czy one sprawiają problemy w wychowaniu, w tresurze ? Jak się zachowują na spacerze.. spuszczacie je luzem ? Mają skłonność do uciekania na spacerach ? Domyślam się że jak każdy piesek ma swoje wady i zalety.. wiem coś o tym ponieważ mam psa beagla :D I mam jeszcze jedno pytanie czy wasze psiaki są aktywne.? ja jeśli jest pogoda i warunki to dużo jeżdżę rowerem (tak około 14 km dziennie), lubię też długie spacery.. często wychodzę rano a wieczorem przychodzę do domu (towarzystwa dotrzymuje mi mój obecny pies beagel) Psiaki te mnie bardzo zauroczyły ale nie chce kupić go pochopnie i jako zachciankę.. Jeśli bym była już pewna że chce kupić Akite to byłoby to dopiero w czerwcu. Quote
Recommended Posts