Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To, co dowiedziałam się od opiekunów Księcia:
Książę wczoraj zjadł niecałe dwie puszki, nie chce jeść RC. W pierwszych dniach mieliśmy tylko Animondę i to chętnie jadł. Dziś zrobimy ponownie wyniki krwi i zapytam czy możemy zmienić karmę. Kupy ładne. Wczoraj próbowaliśmy go troszkę postawić na wyciągu, ale dosłownie na chwilę, bo słaby. Po kilku minutach zrobił kupę. Za długo już leży. Oczywiście każdego dnia dostaje kroplówki i inne leki. Zauważyłam, że jak odstawiliśmy diazepam to spadł apetyt.

Posted

[quote name='arnold']Długo leży faktycznie. Ale na kilka sekund już wstał tak?[/QUOTE]

Nie, został podniesiony. Na szczęście dziś wrócił apetyt, a cudowni ludzie opiekujący się Księciem kilka razy dziennie robią mu masaż łap. Nawet nie wiem, jak mam wyrazić swój podziw dla nich...

Posted

[quote name='tu_ania_tu']wet nie wyraził na razie zgody na prześwietlenie[/QUOTE]

????

I powtórzę za Małgoska

[quote name='Małgoska'] a jakie miał badania oprócz krwi? [/quote]

Posted

ksieżę miał robione usg, biochemię i morfologię. W przyszłym tygodniu krew zostanie wysłana do naszego Adama, który zbada ja w kierunku Borreliia i grzybów Candida, Cryptococcus i Aspergillus.
Może trzeba go jeszcze z kimś skonsultować ale ten wet to najlepszy wet w Elblągu, musieliby go targać do Gdyni

Posted

tak. zastanawiamy się czy by go w jakiejś klinice nie umieścić ale to będzie kosztowało majątek, postaramy się uruchomić kanały, może by się udało go olsztyńskim studentom weterynarii pod opiekę oddać

Posted

[quote name='tu_ania_tu']dzisiaj w schronisku było bardzo głośno - mikołajki były, cała masa dzieciaków.... może to to

[quote name='tu_ania_tu']ksieżę miał robione usg, biochemię i morfologię. W przyszłym tygodniu krew zostanie wysłana do naszego Adama, który zbada ja w kierunku Borreliia i grzybów Candida, Cryptococcus i Aspergillus.
Może trzeba go jeszcze z kimś skonsultować ale ten wet to najlepszy wet w Elblągu, musieliby go targać do Gdyni

Czyli ten najlepszy wet w Elblągu to wet schroniskowy ?
I ten najlepszy wet na podstawie tych mega licznych badań które wykonał przez - już zaraz będzie dwa tygodnie - a przeciwny jest wykonianiu np rtg że nie wspomne o badaniach na enzymy trawienne twierdzi że co temu psu jest ?
Postawił jakąkolwiek diagnozę czy dalej nawet nie wróży z fusów ?

Posted

no takie życie tam w Elblągu... ludzie dobrzy i zaangażowani ale to nie wystarcza.

Nie wiem skąd to zdziwienie, wydaje mi się ze było jasno napisane że pies przebywa w izolatce w schronisku.

Dokąd mamy go zabrać, daj jakieś propozycje, bo ja nie wiem. Pomyślałam dzisiaj o Olsztynie, ale czy to sie uda to szczerze watpię