Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wet wykluczył że przyczyną takiego stanu jest niewydolność trzustki. Czyżby właściciel kłamał??? Dzisiaj policja przesłuchiwała weterynarzy których właściciel wskazał, ze niby ratowali/nie ratowali mu psa.
Wyniki dzisiaj już lepsze, skoczyła w prawdzie glukoza ale wet jest dobrej myśli kazał włączyć żelazo. Kazał zostawić go na najbliższe dwa tygodnie na Royal Canin Convalescence Support 400g puszka - dla psów
a że chłopak karmiony jest od 6 rano do 22 małymi w prawdzie porcjami ale co dwie godziny to wciaga 3-4 puszki na dobę (to co z puszki zpstaje na następny dzień nie jest mu juz dawane - lepiej dmuchać na zimne). Zamówiłam mu dzisiaj 20 puszek.
NIestety psiur nie wstaje i już odleżyny mu się robią. Zaproponowałam by spróbowali go jednak postawić i zrobią to jutro wspomagając się kocem. Może jak już stanie to zaskoczy

Posted

[quote name='tu_ania_tu']wet wykluczył że przyczyną takiego stanu jest niewydolność trzustki. Czyżby właściciel kłamał??? Dzisiaj policja przesłuchiwała weterynarzy których właściciel wskazał, ze niby ratowali/nie ratowali mu psa. [/QUOTE]

A co wet wkluczył ?

Zagłodzenie ?

[quote name='tu_ania_tu']
NIestety psiur nie wstaje i już odleżyny mu się robią. Zaproponowałam by spróbowali go jednak postawić i zrobią to jutro wspomagając się kocem. Może jak już stanie to zaskoczy[/quote]

A miał odlezyny jak go odbierano ?

Posted

[quote name='Maupa4']A co wet wkluczył ?

Zagłodzenie ?

A miał odlezyny jak go odbierano ?[/QUOTE]

nie miał chyba wcześniej odlezyn, dostałam info ze zaczynają się robić. Wet wykluczył chorą trzustkę... pewnie nie jest teraz w dobrym stanie (jak i reszta organów) ale jego zdaniem to nie jej niewydolność do takiego stanu psa doprowadziła.
Chłopak musi wstać, bo raz ze odleżyny od leżenia a dwa jeszcze zapalenia płuc sie nabawi

Posted

a ciekawa jestem, co ci lekarze, co go wcześniej leczyli, wg słów właściciela, mają wpisane w książkę leczenia zwierząt? W takiej ksiażce, którą prowadzi każdy gabinet i lecznica, jest i data, i objawy, i leki podane...wszystko.

Posted

[quote name='malagos']a ciekawa jestem, co ci lekarze, co go wcześniej leczyli, wg słów właściciela, mają wpisane w książkę leczenia zwierząt? W takiej ksiażce, którą prowadzi każdy gabinet i lecznica, jest i data, i objawy, i leki podane...wszystko.[/QUOTE]

to juz wczoraj mam nadzieję, ze ustaliła policja.

Posted

Nie żebym się tej trzustki uczepiła ;)

Ale na podstawie jakich badań lekarz wykluczył trzustkę ?
Trochę to wszystko dziwne - mija już ... dziesięc dni ? - a wet tak jakoś niekoniecznie jest w stanie okreslic co psu jest.

Z drugiej strony wiadomo że jak pies znalazł się na równi pochyłej i leci w dół to trochę trudno od razu oczekiwac cudów bo jednak musi dojśc do tego "swojego dna" i dopiero wtedy się odbic. No ale jakoś to dłuuugo trwa.

A z byłym właścicielem to jednak rozmawiali ? Powiedział coś ?