Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

michelle04 napisał(a):

Aha Lusia ma rozwolnienie i no i puszcza bączki po mieszkaniu...hihihi jak dobrze że to lato i okna pootwierane....;) Zastanawim sie jak mogłabym jej pomóc....:???: Może ktoś mi podpowie....proszę o sugestie......

Możliwe, że to stres i/albo przestawiania się żołądka z jedzenia schroniskowego. Powinno jej z czasem przejść ... bąki to bokserza specjlanośc :diabloti:

Jak tam nasza demolantka ?? :cool3:

Posted

...a teraz moje drogie cioteczki nastraszę Was bo nie zagladacie do mnie:angryy:

uwaga biorę rozpęd...

pędzę na Was......

ZJEM WAS!!!!!!!

ale Was nabrałam....hihihihi

wygwiżdze Was.....:-)))

Posted

Ależ z niej przecudny słodziorek :loveu: :loveu: :loveu:
A to szczęście w jej oczach :multi:

"Jeśli w Niebie nie ma psów, to chcę pójść tam, gdzie po śmierci idą One"

Posted

Lusia codziennie mnie zadziwia...dzisiaj np tym, że dostała wielką kość i ...olała ją całkowicie:crazyeye: , a wczoraj została sama w domku przez godzinę i nie było żadnych strat:multi: , na spacerach jest bardzo grzeczna :painting: , nie wykazuje zainteresowania ani ludźmi ani psami, wczoraj wieczorem miało miejsce dziwne zjawisko: Lusia ma obok mojego łóżka swoje legowisko , wczoraj grzecznie położyła się spać a rano jakims dziwnym trafem leżała na łózku przy moich nogach :evil_lol: i musze sie przyznac, ze nie wiem co lepsze: czy kiedy Lusia śpi u siebie ale o 6 rano ściąga mnie z wyra na spacer czy tez jak spi ze mną i wstajemy dopiero o 8.30?:lol:

Posted

[quote name='michelle04']Lusia codziennie mnie zadziwia...dzisiaj np tym, że dostała wielką kość i ...olała ją całkowicie:crazyeye: , a wczoraj została sama w domku przez godzinę i nie było żadnych strat:multi: , na spacerach jest bardzo grzeczna :painting: , nie wykazuje zainteresowania ani ludźmi ani psami, wczoraj wieczorem miało miejsce dziwne zjawisko: Lusia ma obok mojego łóżka swoje legowisko , wczoraj grzecznie położyła się spać a rano jakims dziwnym trafem leżała na łózku przy moich nogach :evil_lol: i musze sie przyznac, ze nie wiem co lepsze: czy kiedy Lusia śpi u siebie ale o 6 rano ściąga mnie z wyra na spacer czy tez jak spi ze mną i wstajemy dopiero o 8.30?:lol:[/quote]

A nie mówiłam że ta demolka to wymówka :angryy: . Z resztą jeżeli inni mogą z tym żyć to dlczego nie prawowity właściciel :mad: .

Michelle ja mam podobny problem z tym spaniem albo 5.00 :cool3: albo kolami do góry do 8.00 :eviltong:

Posted

obiecałam, że się dowiem o te 2 stare boxie i się dowiedziałam;) Jest sunia, 8 lat, spokojnba, fajna jednym słowem normalna ;) Bardzo ciemna, pręgowana, wydaje się czarna lecz ma pręgi. Mam jej zdj. Pies ma 10 lat, jest żółty, ale ma jakieś guzy i w ogóle.... :-(:-(:-( Oba były znalezione czekają do 23 potem są do adopcji.

pies nie wyszedł z budy:-(

Posted

Tak jak napisała Agnieszka Lusia jest chora, wczoraj miała wyciąganego kleszcza ale...przez jakiegoś konowała, który dał jej antybiotyk, powiedział, że ma szmery w krtani i ...tyle.:angryy: Dzisiaj poszłam do innej lecznicy, by zgodnie z sugestiami Agi, zrobić Lusi badanie krwi na babeszjozę. Pani Wetka była miła i bardzo dokładna. Zbadała uszka - ok, zajrzała w ząbki - zniszczone i kamień, sprawdziła brzuszek - ok, zmierzyła temperaturę - wysoka, zważyła Lusię - 20 kg, zbadała węzły chłonne bo Lusia pokasłuje - powiększone. Zaaplikowała trzy zastrzyki, jeden taki bolesny, ze aż poryczałyśmy się razem z Lusia:placz: , dostała Lusia tabletki na robale:mad: , zawiesine do picia na kaszelek, nakaz głodówki do jutra. Pani Wetka bardzo chwaliła Lusię, cytuje:...bardzo zrównowazony pies, nie kazdy pozwala sobie na tak szczegółowe badania z takim spokojem.." i jeszcze kilka superlatyw :oops: .
Od wizyty mineło 10 godzin i już chyba widzę poprawe, nosek nie jest już taki gorący i suchy, czyli gorączka spada:multi: . Lusia zaczyna już się wściekać :loveu: więc...jestem dobrej myśli. Jeszcze jutro idziemy na serię zastrzyków i badanie, oraz pojedziemy na badanie krwi tak dla pewności.
Mam nadzieję, że kryzys minął.