marica29 Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 OD kilku tygodni czytam, czytam, czytam to forum yorkowe i coraz to bardziej sie utwierdzam w przekonaniu, że źle robię kupując psa bez rodowodu. Ale obiecałam już dzieciom, że dostaną na Dzień Dziecka, więc chyba nie mogę ich zawieźć. Nawet próbowałam szukać, po niektórych hodowlach, ale niestety, albo już nie ma , albo będą dopiero, albo pieski. A my całą rodziną chcemy już, czekamy jak na nowonarodzone dziecko. Ja chcę suczkę, bo już miałam kiedyś cocker spanielkę:loveu: i wg mnie lepiej się z nią porozumieć. Aha, jeszcze jedno w jakim wieku mozna odbierać szczenię od matki? Czy jest ktoś na forum kto posiada małą rodowodową sunie do sprzedania z południowo-wsch Polski? Jeśłi tak to proszę o kontakt na GG 1080653, badź na adres mailowy marica29@gazeta.pl Quote
Guest Agata_B Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 O super ;) Szczeniaczka odbiera się od hodowcy w wieku conajmniej 8 tygodni. EDIT: Zoabcz tu: http://www.yorkland.pl/index.php?option=com_classifieds&Itemid=26&lang=pl_PL Quote
Acia_ Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Bedzie kolejny piesek na forum JUPI! jak coś to czekamy na fotki :) Quote
*Iza* Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Mariko a gdzie ty dokładnie mieszkasz? I jaka jest górna stawka , za którą chciałabyś kupić sunię? Quote
marica29 Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 Dziękuję za miłe przyjęcie i pomoc. Agatka podała mi link do strony gdzie są oferty rodowodowych szczeniaków i już znalałam jedną hodowle. Pani jest przesympatyczna, słychać, że bardzo kocha swoje psy. I najważniejsze, że ma suczki Jedna jest 8-tygodniowa(waga do 1,6kg, a druga 4miesięczna(do 2,7kg). I którą mi radzicie? Ja zawsze marzyłam o takiej małej suni. Ta 4 miesięczna jest tańsza Quote
marica29 Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 I jeszcze jedno, bo tam gdzie wcześniej pytalam to chciano mi sprzedać sunię już po 6 tygodniach, a tu na forum nigdzie nie znalałm, zeby ktoś odbierał małe wtym wieku. To troszkę wydaje mi się podejrzane, a Wam? Jak jest naprawdę, czy jest jakaś różnica? Quote
Acia_ Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Ja odbierałam 6 tygodniowego pieska :) A polecałam tą 4miesięczną z powodu wagi, czy 1,6 to niejest za mało? :hmmmm: Quote
marica29 Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 Zawsze podobały mi sie małe, ale wszystko się okaże jak pojadę i zobaczę. Jejku jak się denerwuję... o 18ej wyjeżdżam po którąś z nich Quote
Ramona Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Ja radze ta starsza i nie kupuj psa który ma ważyc docelowo tak mało(1,6kg) wierz mi poczytaj forum bo nie bede sie ciagle powtarzała z tym samym.2,7kg docelowo to super waga.Jesli jest starsza i były kłopoty ze sprzedarza to pytaj czemu bo mogła chorowac lub ma jakas wade róznie z tym bywa. Quote
Karolajnaxx Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Gdyby moja mama chciała mi taki prezent na Dzień Dziecka sprawić... :p Czekamy na wiadomości! Ja w tej chwili mam cocker spanielkę :) Quote
agata :) Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Hmm, chciałabym mieć taką mamę :roll: [leci do mamy i mówi: mama patrz! ta pani kupuje pieska na dzień dziecka swoim dzieciom! a mama? znowu to samo... "W tym mieszkaniu nie będzie dwóch psów!" Loooolll...] Quote
awa6 Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Marico, a możesz zdradzić nam z jakiej hodowli są te suczki i po jakich rodzicach? Co do tej starszej suni to też bym się zapytała dlaczego hodowczyni chce ją sprzedać taniej. Quote
Hania:) Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 A ja polecałabym tą starszą, jeśli hodowla ok. Przy małych dzieciach 8tyg piesek to kuuuuuuuuuuuupa roboty. Berek w wieku 4 miesięcy miał juz trochę więcej oleju w głowie i np. był nauczony czystości (poza drobnymi wypadkami). Poza tym - ja zdecydowanie brałabym tę większą. (Ale znacie mnie, takie już moje skrzywienie, że lubię yorcze giganty:oops::loveu:) Quote
Acia_ Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Też polecałam tą wiekszą ale decyzja nalezy do Marici, ja odpoczątku polecałam tą starszą :p zobaczymy co wybrała. Może da jakieś zdjecia :evil_lol: Quote
Acia_ Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 pewnie jeszcze niewruciła, albo wruciła i musi sie nacieszyć :evil_lol: Quote
*Iza* Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Asia&Misia napisał(a):pewnie jeszcze niewruciła, albo wruciła i musi sie nacieszyć :evil_lol: Noo..nie wiem :evil_lol: , zresztą nie gdybajmy , jak się pojawi to miejmy nadzieję że udzieli nam jakiś informacji Quote
Chanelle Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Czy Ty aby napewno chcesz psa? Czy to przemyślany zakup? Bo jeśli to zwykły kaprys dzieci, to szczerze odradzam. Dzieciom zaraz się znudzi, a Ty zostaniesz z wymagającym wiele uwagi psem. Kolejne pytanie, w jakim wieku są Twoje dzieci? Napewno wiesz, że yorki są rasą miniaturową, więc dzieci mogą zrobić psu krzywdę, wiem co mówię, wystarczy jak moja 5 letnia kuzynka wpadnie z wizytą raz w miesiącu. Ile wiesz na temat rasy? Wiesz, że to nie tylko pieski do kieszeni, do ubierania i spania w łóżku. York jest terierem! Ma duży temperament, są tak sprytne, że jeżeli zoriętują się, że właściciel robi to na co piesek ma ochotę to szybko owinie Cię wokół palca, a dokładniej łapy :p Jak dużo wiesz na temat wychowywania psów? Ile wiesz o pielęgnacji yorka? I jeśli to zwykła zachcianka, to szczerze odradzam. Ja na przyjęcie mojego psa przygotowywałam się kilka lat, od około 3 (lat) marzył mi się piesek tej rasy. I jeszcze raz radzę przemyśleć decyzję, pamiętaj, że piesek to przyjaciel na kilkanaście lat! Quote
Anusia & Alutka Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 PositiveThought napisał(a):wolisz "mały rozmiar"? (; Atka, opanuj się!! Nie jesteśmy u Ciebie albo Agi hi hi :evil_lol: Quote
Burchardt Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Witaj, my polecamy 4-miesięczną sunie. Jak dorośnie i osiągnie wagę 2,7 kg to będzie wyglądała jak mój Tupek. A on jest raczej średni. Zawsze chciałam mieć yorka "w dużym wydaniu" z powodu dzieci. One są nauczone i uczone delikatnego postępowania z Tupkiem, ale zdarza się, że Tupek ucierpi. Nauczył się omijać dzieci i uciekać jak zabawy są za bardzo uciążliwe dla niego. Na początku często miał deptane łapki, miał zwyczaj wchodzenia pod nogi, układania się z tyłu za nogami. Długo się przyzwyczajaliśmy do małego kłębka plączącego się pod nogami. W chwili obecnej nauczył się, że od nóg trzeba zmykać bo grozi nadepnięciem. Yorki to fantastyczna rasa, ale bardzo czasochłonna. Chanelle ma dużo racji w tym co napisała. Decyzja musi być dobrze przemyślana. Pozdrawiamy. Kasia i Tupek Quote
Anusia & Alutka Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 PositiveThought napisał(a):oj, wybacz :eviltong: wyrwało mi się :diabloti: Khy khy, tak wlasnie myslalam :buzi: Quote
marica29 Posted June 3, 2007 Author Posted June 3, 2007 Witajcie Jechałam z zamiarem kupna mniejszego wydania yorka, ale przywiozłam większego. Sunia podbiła od razu nasze serca. Pani hodowczyni nazwała ją Franchesca i chyba tak zostanie, bo ona już na to reaguje. Dzieci wołają Frania. Jest przewspaniałym, cudownym pieskiem. Nie sądziłam,że w czteromiesięcznym szczeniaku jest tyle mądrości. Nie była uczona czystości, bo miała wcześniej podwórko, a u nas jej sie nie zdarzyło nabrudzić, nawet dwa dni temu to przyniosła mi smycz, bo chciała wyjść na pole. Spać nie chce sama, ale mi to nie przeszkadza, scielę jej na łóżku obok swojej głowy i tak śpimy. Oczywiście nie spuszcza ze mnie oczu ani na krok i teraz właśnie lezy sobie na moich kolanach. Dała się wykąpać, uczesać(choćt roszkę się wierci przy czesaniu), a i strasznie lubi jeść, ale wiem że nie mogę jej dawać więcej. Mam nadzieje, że jak będzie starsza to jej ta przepadzistość minie. Wchodzi pięknie i schodzi po schodach, jeśli ja z nią nie wychodzę, a jestem w domu to muszę ją wyprowadzić na klatkę, bo nie chce wyjść sama. W czwartek była sama w domu przez 2 godziny i jak wróciłam z pracy to słyszałam na klatce, że szczekała. Tego się trochę obawiam,jak ona będzie tak ciągle szczekać, to jak ją oduczyć? Frania jest bardzo śłiczna. Ciesze się , że w ostatniej chwili mnie olśniło i zdecydowalam się na sukę z rodowodem. Widziałam rodzinę mojej suni i one są tam wszystkie małe(do 2,7kg). To chyba na razie tyle,pozdrawiam Was wszystkie. Zdjęcia mam ale jeszcze nie umiem ich to wkleic Quote
duszek01 Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Marica gratuluje Ci nowego domownika:loveu: Czy jest to sunia wystawowa? czy do kochania,bo pewnie przy wyborze ma to duze znaczenie.Tak czy inaczej cieszę się razen z Tobą:loveu: Quote
Recommended Posts