olaje Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [FONT=Helvetica Neue]W schronisku w Bytomiu psiaki pogryzły w boksie kolegę. Kolega jest śliczny jak z bajki i teraz ma depresję i pilnie prosi o domek.Wątek na facebooku [/FONT]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.693286800696655.1073741870.552876004737736&type=1 wątek na morusku http://www.morusek.pl/ogloszenie/204269/Ptys-PILNIE-szuka-domu-zostal-pogryziony-w-schronisku/#.UpZtydLuKRM Niestety nie umiem dodawać tu zdjęć :-( Proszę niech go ktoś uratuje, jest łagodny,niewielki i ładniejszy niż niejeden rasowiec :-) [FONT=Helvetica Neue] [INDENT=5] [/FONT][FONT=Helvetica Neue] [/FONT] Quote
madziakato Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Jestem, rany, jakie biedne maleństwo....:-( Quote
bascha84 Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 śledzę watek psiaka na stronie facebookowej schroniska już od wtorku - czy wiecie może na temat tego psiaka coś więcej ? Tj w jakim jest mniej więcej wieku, od jak dawna przebywa w schronisku? Skoro został pogryziony przez sforę, na zdjęciach pokazanych widać, że raczej z jednej strony ma obrażenia, to wnioskuję, że jest raczej wycofany i się cofał przed atakami a nie atakował - ale to ttylko moje domysły.. Jakie są jego relacje z innymi psami (oczywiście zanim został pogryziony) ? Jak to się stało, że znalazł się w schronisku - interwencja, podrzucenie etc? Czy na podstawie tego co można zaobserwować można stwierdzić, że był przed schroniskiem mieszkańcem mieszkania lub budy z łańcuchem? Czy jego obrażenia, które wyglądają na zdjęciach makabrycznie są w stanie zagrozić jego życiu ? Jak będzie wyglądała opieka nad tym biedakiem przez okres rekonwalescencji - w sensie, jakie zabiegi leki i jak często mu podawać ? To dużo pytań, wiem, ale frapują mnie one, a myślę, że i większość ludzi którzy byliby zainteresowani udzieleniem mu pomocy - chciałaby wiedzieć czego psina będzie oczekiwała :smile: Quote
olaje Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 Dzwoniłam dziś do schroniska, Ptyś doznał obrażeń zewnętrznych ma antybiotyk i od poniedziałku będzie do adopcji. Jest zainteresowana nim bardzo miła Pani, więc wszyscy w schronisku mają nadzieję, że Ptyś znajdzie domek. Jest to łagodny śliczny piesek,więc mam nadzieję,że się Pani zdecyduje.Trzymajmy kciuki Quote
bascha84 Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 Ola je - czytałam właśnie Twój komentarz na FB odnośnie Ptyśka - naprawdę znalazł dom ? :) To bardzo się cieszę, mam nadzieję, że już teraz w jego życiu będzie tylko i wyłącznie lepiej :) Quote
olaje Posted December 11, 2013 Author Posted December 11, 2013 znalazł domek, ogłosiłam go na morusku, dzwoniła do mnie pani z Żor zainteresowana psiakiem, ponieważ właśnie musiała uśpić identycznego po 16 latach. Miała problem z dojazdem po Ptysia do schroniska, ale w niedzielę dotarła i zabrała Ptysia do domu.Będzie psim jedynakiem, nikt go nie będzie gryzł. Quote
bascha84 Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Jak dobrze :) SUper, naprawdę super :) Quote
Recommended Posts