Tigraa Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 (edited) Mopek został wyrzucony w weekend na os. Południe w Radomiu. Szaucerek miniatura pieprz i sól z czarnymi łatami i długim ogonkiem. Mopek był przerażony, latał jak oszalały między samochodami, przebiegał na przełaj przez ulicę. Zobaczyłam go na porannym spacerze z psami. Jego wygląd sugeruje, że błąka się już bardzo długo, ale zachowanie wskazuje, że jest dopiero co wyrzucony. Mop jest psiaczkiem ok. 5 letnim. Łagodny, bojaźliwy, ale gdy dostał jeść, dał mi jedną łapkę, potem drugą, polizał. Sierść ma całą w kołtunach i dredy do samej ziemi, przy uszach wiszą mu "kolczyki" z futra i błota, kości sterczą tak, ze można je bez problemu policzyć. W pasie objęłam go jedną dłonią!!! Ponieważ już jakiś czas temu skończyły już nam się możliwości lokalowe, jeśli chodzi o tymczasy (mamy po dach), ubłagałam znajomą, żeby go jakiś czas przetrzymała. Ale u niej nie mógł być w domu, ze względu na szczeniaczki, tylko w kojcu. W nocy Mop zwiał, wrócił sam rano, zjadł, pospał i uciekł znowu, Małgosia szukala go wszędzie i dziś go znalazła. Sytuacja jest bardzo poważna, bo on ucieka, przeciska się, Małgosia nie jest w stanie zlokalizować którędy, bo kojec jest porządny, ale on jest bardzo chudy. Sierść maskuje wychudzenie. On nie może być w kojcu, musi być w domu, a Małgosia nie ma możliwości wzięcia go do domu. Zabrała go naprawdę bardzo awaryjnie, bo ja za godzinę miałam już pociąg, a nie mogłam go zostawić na ulicy. Zabrać też go ze sobą nie mogłam, bo zwyczajnie nie mamy już gdzie. Szukamy ma NA CITO domowego dt. To naprawdę maleństwo, waży tylko 5 kilo. Trzeba go ostrzyc, odkarmić, wykąpać. Będzie pięknym psem i myślę, że szybko powinien znaleźć domek. Czy ktoś może pomóc, zanim znowu ucieknie i rozjadą go samochody? Potrzebny na już domowy tymczas. Ewentualnie za zwrot kosztów, bo przy 10 psiakach na utrzymaniu nie mamy już możliwości zaciągnięcia kolejnego zobowiązania. Czy ktoś się zlituje i pomoże Mopkowi?????? Edited December 2, 2013 by Ania-tygrysiczka Quote
Tigraa Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 Podnoszę biedaka. Bardzo pilna sprawa, naprawdę. Quote
sybil Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Wołałam na pomoc malawaszkę, może ogłosi go na e-sznaucerach? Quote
Tigraa Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 dzięki, sybisia. Ściągnijcie tu kogo możecie, znajomych, bo sprawa jest pilna, musimy go zabrać w ciągu najbliższych dni do jakiegoś domowego dt. Quote
Ewa Marta Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Jestem i zapisuję. Psiak jest śliczny i powinien szybko znaleźć dom.... Aniu, a może masz kogoś, kto umie zrobić wydarzenie na FB? Może tam ktoś mu da DT albo DS? Quote
malawaszka Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 nie mam teraz kompletnie żadnego pomysłu na nią :( Quote
Tigraa Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 Mopek jedzie dzis do DS w Wawie na Ochocie. 3 mieszkające razem przyjaciółki, dwie pracujące, jedna studiująca. Ta, która go adoptuje miała już sznaucerka, został w domu rodzinnym pod Warszawą z rodzicami, gdyż tam się wychował i tam ma swój dom, a ona od jakiegoś czasu szuka sznaucerka dla siebie, może być mix. Mopek chwycił za serce, dziś jedziemy na wizytę i jeśli wszystko będzie ok, Mop zostaje. Mamy w odwodzie jeszcze p. Jolę, która zgłosiła się do mnie jako dt, tez z Warszawy, trzymajcie kciuki bardzo mocno. Quote
sybil Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 O, jak się cieszę :multi:, powodzenia Mopiku, oby to był Twój domek, już na zawsze :kciuki::kciuki::kciuki: Quote
b-b Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Wleciałam a tu takie fajne wieści! Trzymam kciuki :) Quote
mimiś Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 [quote name='Ania-tygrysiczka']Mopek jedzie dzis do DS w Wawie na Ochocie. 3 mieszkające razem przyjaciółki, dwie pracujące, jedna studiująca. Ta, która go adoptuje miała już sznaucerka, został w domu rodzinnym pod Warszawą z rodzicami, gdyż tam się wychował i tam ma swój dom, a ona od jakiegoś czasu szuka sznaucerka dla siebie, może być mix. Mopek chwycił za serce, dziś jedziemy na wizytę i jeśli wszystko będzie ok, Mop zostaje. Mamy w odwodzie jeszcze p. Jolę, która zgłosiła się do mnie jako dt, tez z Warszawy, trzymajcie kciuki bardzo mocno. pokażcie proszę tego biedaka http://www.dogomania.pl/forum/threads/248581-Agus-makabrycznie-zaniedbany-ma%C5%82y-kud%C5%82acz-W-SCHRONISKU-NIE-PRZETRWA drugiej pani zainteresowanej kudłaczem, -ten piesek chudnie i bardzo potrzebuje pomocy!! Quote
Ewa Marta Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Bardzo się cieszę! Aniu, nie miałam jak odpisać, bo wracałam właśnie z wizyt u moich suniek:-) Quote
Tigraa Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 (edited) Wczoraj nie pisałam, bo wróciłam po 23-ciej. Mopek zrobił w Warszawie błyskawiczną karierę, ponieważ z Mopka stał się Docentem :-) Zamieszkał z 3-ma dziewczynami, dwie pracujące i jedna studentka, przyjaciółki. Mieszkają w bloku na Powiślu w dwupokojowym mieszkaniu. Osiedle (kila bloków) jest strzeżone, ogrodzone. Adoptowany przez Adę, której dom rodzinny jest pod Łowiczem, ale mieszka i pracuje w Warszawie. Docent będzie z nią czasami jeździł do domu rodziców pociągiem. Dziewczyny bardzo fajne, ogarnięte, myślę, że facet trafił dobrze. Wczoraj zlecieli się znajomi obejrzec i powitać Mopka-Docenta, poznałam sąsiadów Ady, bardzo pozytywne wrażenia. Docent szczególnie upodobał sobie Rafała :-) nie odstępował go na krok, dawał mu łapę i przymilał się do niego. Moje wrażenie - pozytywni, fajni, odpowiedzialni i spokojni młodzi ludzie. W pociągu był grzeczny, spokojny. Dziś spał z Adą w łóżku, został wczoraj wykąpany, a za tydzień odwiedzi weterynarza i fryzjera. Sam praktycznie w ogóle nie będzie zostawał, dziewczyny tak pracują, że zawsze któraś jest w domu. Domek wygląda dobrze, ale po akcji z Tofkiem boję się już cieszyć... W związku z tym podpisałyśmy umowę na dt na miesiąc, jeśli wszystko będzie ok, podpiszemy stałą. Edited November 29, 2013 by Ania-tygrysiczka Quote
malagos Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 [quote name='mimiś']pokażcie proszę tego biedaka http://www.dogomania.pl/forum/threads/248581-Agus-makabrycznie-zaniedbany-mały-kudłacz-W-SCHRONISKU-NIE-PRZETRWA drugiej pani zainteresowanej kudłaczem, -ten piesek chudnie i bardzo potrzebuje pomocy!! ja też sie przyłączam do prośby.... Quote
Tigraa Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 Widziałam wątek :-( wysłałam mimiś telefon do p. Joli. Ona się zgłosiła do mnie z ogłoszenia jako dt. Jest z Warszawy. Mieszkanie w bloku. Quote
mimiś Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 dziękuję bardzo ,przekazałam telefon-bo ja spod stolycy i nic nie wiem o psiaku... Quote
Tigraa Posted December 2, 2013 Author Posted December 2, 2013 Docent Mopek zmienił już ostatecznie imię na Andi :-) (od Andrzeja, ponieważ przybył prawie w Andrzejki)Ada gotuje mu kurczaczki, ponieważ na suchą i puszki wybrzydza ;-) Dziś facecik był na przeglądzie u weterynarza, a w przyszłym tygodniu odwiedzi fryzjera. Quote
Tigraa Posted March 13, 2014 Author Posted March 13, 2014 Dziś odwiedził mnie w pracy docent Andi ze swoją panią :-) Wracali od lekarza, bo Andi bierze zastrzyki, ponieważ miał od kilku dni biegunkę. Jest wesolutki, ufny, ale bardzo chudy. Ada mówi, że w ogóle słabo przybiera, pomimo dobrego apetytu, a w ostatnich dniach schudł bardzo. Zmienili mu karmę na RC, za miesiąc kontrola, jeśli będzie nadal słabo przybierał na wadze, będzie miał badanie krwi w kierunku tarczycy. Quote
Recommended Posts