Natka28 Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 (edited) [FONT=tahoma][SIZE=3]Roko ma 1,5 roku, ~45cm w kłębie, w schronisku od 21.10.13 r., wykastrowany, odrobaczony, zaszczepiony. Jest trochę zamknięty w sobie, lecz na każdym spacerku widać drobne zmiany. Po sobotnim (23.11) spacerze musiałam zmienić jego opis, ponieważ okazało się, że jednak nie każdego psa akceptuje oraz, co jest lepszą wieścią, zaczęły go interesować zabawki! :multi: Myślę, że jeszcze nie raz mnie zaskoczy zmianą zachowania. Aktualny (ciekawe na jak długo:roll:) opis: Roko (999/13) to średniej wielkości młody, dość spokojny psiak. Lubi się bawić z człowiekiem, lecz zabawki średnio go interesują. Skupiony na opiekunie podczas szkolenia, szybko się uczy. Na spacerze często się odwraca, sprawdzając czy opiekun jest blisko lub też podchodzi i trąca rękę mordką. Troszkę ciągnie na smyczy, jednak nie jest to uciążliwe. W stosunku do innych psów raczej nie przejawia agresji, napotkane psy obwąchuje, po czym zachęca do zabawy. Jednak zdarza się, że jakiś pies mu się nie spodoba. Reaguje na komendę "siad". Zawsze, gdy przychodzę do niego, muszę wejść do boksu, bo biedak wychodzi na wybieg, ale wejść już nie potrafi. Oj, a jaka radość jest, gdy klapa się uchyla i Roko widzi swą wybawicielkę :lol:. Jednak "poważnieje", gdy wychodzimy na spacerek, a to jest jego najczęstsze spojrzenie, prosto w oczy: [/FONT][FONT=tahoma] Komendę "siad" załapał już po kilku próbach. Teraz pracujemy nad "waruj" potem "podaj łapę", a dalej się pomyśli. Wydaje się, że on wręcz pragnie pracy z człowiekiem, choć może to być wina tych pysznych parówek. Muszę też dodać, że nie przejawia on żadnych niepokojących zachowań w stosunku do ludzi, pozwala się dotykać, przeprowadzać zabiegi pielęgnacyjne, jednak nie jest to typowy pieszczoch, raczej nie podstawia się do głaskania i miziania. Być może to również się zmieni po następnych spacerkach. Na razie to tyle. Będę na bieżąco pisać co nowego u długonogiego [/FONT]:loveu: A teraz łapcie fotki: _____________________________ Kontakt w sprawie adopcji: 507-426-869 bądź natka.p28@op.pl Edited November 26, 2013 by Natka28 Quote
maciaszek Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 Roko powędrował na katowicki wątek. Quote
Romina_74 Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 Jestem u Roko. Mam pytanie. Jak się to stało, że 21.11.2013 trafił do schroniska, a 23.11. wyszedł już na spacer? Quote
choba Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 a ja mam inne pytanie - czy ktoś go widzi na stronie schroniska? Quote
maciaszek Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 [quote name='choba']a ja mam inne pytanie - czy ktoś go widzi na stronie schroniska?[/QUOTE] Dzisiaj w schronisku podano mi jego numer jako wyadoptowany :). Quote
choba Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 no to w takim razie pozostaje życzyć powodzenia :) Quote
Natka28 Posted November 26, 2013 Author Posted November 26, 2013 [quote name='Romina_74']Jestem u Roko. Mam pytanie. Jak się to stało, że 21.11.2013 trafił do schroniska, a 23.11. wyszedł już na spacer?[/QUOTE] mój błąd ;) kurczę i ja się ostatnia dowiaduję?! muszę się dowiedzieć kto go wziął, oby dobrze trafił bidulek :roll: tylko życzyć powodzenia :multi: Quote
madzia.uje93 Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Super, że nie musiał długo czekać:D Quote
Romina_74 Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 koniecznie się dowiedz co to za domek, weź kontakt i zadzwoń :) Quote
Natka28 Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 tak też zrobię jutro zanim otrzymam nowego psiaka :) fajnie, jakbym się na poadopcyjną załapała Quote
Romina_74 Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 [quote name='Natka28']tak też zrobię jutro zanim otrzymam nowego psiaka :) fajnie, jakbym się na poadopcyjną załapała[/QUOTE] udało się coś ustalić? wiem, że czasem nie jest to łatwa sprawa ... Quote
Natka28 Posted November 30, 2013 Author Posted November 30, 2013 niestety akurat pani Ani nie było w czwartek, dzisiaj zamieszanie.. :placz: postaram się w nast. czwartek. Kurczę jakie mieszane uczucia - cieszę się, że znalazł domek i oby tam został, ale jednocześnie smutno, bo bardzo mi się spodobał, nietypowy młodzieniec, sama bym go wzięła, gdyby nie ten zwierzyniec w moim domu :) a swoją drogą ktoś ty jest Romino_74? :lol: tak już wymieniamy kilka komentarzy, a ja wciąż cię nie poznałam Quote
MagdaB Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 [quote name='Natka28']niestety akurat pani Ani nie było w czwartek, dzisiaj zamieszanie.. :placz: postaram się w nast. czwartek. Kurczę jakie mieszane uczucia - cieszę się, że znalazł domek i oby tam został, ale jednocześnie smutno, bo bardzo mi się spodobał, nietypowy młodzieniec, sama bym go wzięła, gdyby nie ten zwierzyniec w moim domu :) a swoją drogą ktoś ty jest Romino_74? :lol: tak już wymieniamy kilka komentarzy, a ja wciąż cię nie poznałam[/QUOTE] Romina to Agata :). Jej pieskiem był Fredzio, teraz Nana. Quote
Recommended Posts