Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

01.09.2013r. do Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie trafił Borys - pies w typie owczarka niemieckiego z poważnymi problemami skórnymi, bardzo brudny i zakołtuniony. Błąkał się niedaleko garaży na ul. Gajowej, bardzo prawdopodobne, że ktoś go wyrzucił! Ma około 8-lat (ur. ok. 09.09.2005r.).
Pies jest przyjazny, łagodny i bardzo dużo w życiu przeżył... Jak się później okazało Borysek zarzuca troszkę tyłem, "dupką" ponieważ ma stare złamanie kręgosłupa i biodra, cud, że chodzi...

Proszę wszystkich o pomoc...
Ponieważ schroniskowe warunki nie pozwalają na regularne kąpiele Boryska w specjalnym szamponie prosimy wszystkich o pomoc w poszukiwaniu nieodpłatnego DT, w którym Borysek będzie miał możliwość dojść do siebie. Oczywiście wspomożemy lekami i odpowiednimi środkami..
Jeżeli znalazła by się osoba, która wzięła by Boryska do siebie na stałe to było by extra!!!

Załatwiliśmy nawet wanne, żeby te kąpiele się odbywały, ale jak wiecie to nie to samo co w domu, wszystko goi się powoli...

Oto nasz Borysek w dniu jak do nas trafił:

Kontakt:
Bezpośrednio ze schronskiem: 63 243 80 38
e-mial do mnie: karolinka_schron@op.pl

Posted

Halo halo przypominamy się, w poniedziałek jedziemy do przychodni i Borys będzie miał pobraną krew w kierunku badania tarczycy...
Dziś znów się kąpaliśmy, skóra nie jest extra, ale widzę, że idziemy w dobrym kierunku, wyczesałam go i usunęłam parę kołtunków....

Posted

[quote name='caryca26']Super , że tak troszczysz się o Boryska. Teraz wygląda już o wiele lepiej. Nie do poznania z tym co było na początku.[/QUOTE]

Sierść owszem odrosła większa część i po kąpielach wygląda znakomicie, jednak skóra jest nie ładna, zwłaszcza na szyi i klatce piersiowej...
Ale obiecuje będę o niego dbała ;)

Postaram się o jakieś zdjęcia chłopaka ;)

• 2 weeks later...