BożenaG Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Dziś karmiłam Foksia.taki był szczęsliwy jak go odwiedziłam.Cała dupcia mu chodziła.Dostał lekarstwa ,które dała Maja.Trzeba go koniecznie wykąpać. Może jutro uda mi się to zrobić. A jeśli nie to moja siostra to zrobi.Odrzył chłopak,ze ho ho.To zupełnie inny pies.Trzymam za niego kciuki Quote
Majaa Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Foksiu na pierwszą zapraszamy! Przypominaj o sobie i tragedii, która na szczęście Twoim udziałem się nie stała ! Quote
Majaa Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 BożenaG napisał(a):Dziś karmiłam Foksia.taki był szczęsliwy jak go odwiedziłam.Cała dupcia mu chodziła.Dostał lekarstwa ,które dała Maja.Trzeba go koniecznie wykąpać. Może jutro uda mi się to zrobić. A jeśli nie to moja siostra to zrobi.Odrzył chłopak,ze ho ho.To zupełnie inny pies.Trzymam za niego kciuki Bożenko jutro już można .. Na razie ze względu na Ektiffo podane nie można było tego zrobić dlatego w ogóle nie podejmowaliśmy tego tematu, ale jak będziecie mogły to super! Bożena a może po kąpieli Agnieszka by znalazła trochę czasu, zeby go choć trochę podciąć Mozesz zapytać ? Ja jutro mam przekichany dzień Do 17-ej jestem zakleszczona w pracy - prowadzimy szkolenie zewnętrzne dla lekarzy Nawet niewielkie sznase mam na odbieranie telefonów Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Ulka18 napisał(a):Tak, Pani Magda z Kundla powiedziala, ze Foksiu juz w hoteliku w Krakowie. Ciekawe, czy ktos wczoraj dzwonil do Beatki po programie... Dzwoniła jedna pani ,która miała 13 lat foksteriera ,teraz ma ze schroniska kundelka ,którego bardzo kocha ale ma wielką sympatię do foksterierów.Chciała go zobaczyc ale jej wytłumaczyłam ,że jeszcze nie dojechał do krakowa bo czeka na transport. Troszkę się pani zmartwiła ,że foksiu ma 10 lat ale powiedziała że będzie rozmawiać z mężem. Mam do niej dzwonić jak tylko Foksik będzie w krakowie. jeżeli się rozmyśli to będziemy szukać dalej.Zdjęcie znowu wyślemy do kundla chyba że foksik będzie w dobrej formie to poprosimy panią Magdę o zaprezentowanie foksika w kundlu. Napewno znajdzie mu domek mimo swoich 10 latek bo jest śliczny ,a z programu PANI MAGDY znajdywały domki psiaki ,chore, duzo starsze a niekiedy i ślepe.przykładem może być ponad 10 letni kundelek całkiem ślepy ,który był jakieś 3 tyg.temu w programie i znalazł domek -cudowny w Tarnowie. Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Majaa czy jest ten transport jutro,bo mam domek tymczasowy dla Foksika tylko jutro jak wróci Agataka musze z nia uzgodnić bo Foksik jedą sobote i niedziele musiałby iść do hoteliku i w razie jak by nie znalazł sie szybciutko domk (mam nadzieję że szybko sie znajdzie.) w lipcu na dwa tygodnie.Dziewczyny te pieniązki mogły by przeznaczyć na innego psiaka z uwzględnieniem Foksika w czasie kiedy musiałby iść do hoteliku i ew.na leczenie jeżeli zaszła by taka potrzeba. Nr.tel.do Pani Dorotki ,która wzieła by na tymczas Foksika wyslę ci sms. Quote
Majaa Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Foksia i Dżekuś napisał(a):Majaa czy jest ten transport jutro,bo mam domek tymczasowy dla Foksika tylko jutro jak wróci Agataka musze z nia uzgodnić bo Foksik jedą sobote i niedziele musiałby iść do hoteliku i w razie jak by nie znalazł sie szybciutko domk (mam nadzieję że szybko sie znajdzie.) w lipcu na dwa tygodnie.Dziewczyny te pieniązki mogły by przeznaczyć na innego psiaka z uwzględnieniem Foksika w czasie kiedy musiałby iść do hoteliku i ew.na leczenie jeżeli zaszła by taka potrzeba. Nr.tel.do Pani Dorotki ,która wzieła by na tymczas Foksika wyslę ci sms. Tak jak rozmawiałyśmy - czekam na info od Kasia 777 To Ona ma psiaka przewieźć do Krakowa ! Bardzo się cieszę, że foksiu trafi do p. Doroty ! Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Majaa napisał(a):Tak jak rozmawiałyśmy - czekam na info od Kasia 777 To Ona ma psiaka przewieźć do Krakowa ! Bardzo się cieszę, że foksiu trafi do p. Doroty ! Pani Dorata czeka na Foksika i umie robic zastrzyki ,bedzie w najlepszych rekach. Quote
Majaa Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Boże Ja nawet nie wiem czy foksiu trafił do p. Doroty już ! :oops: Napiszcie coś, bo za późno żeby dzwonić ... Takiego urwania głowy jak dzisiaj i w pracy i z psami to nie miałam dawno ! Kiedy Bożena foksia do Skarżyska wywoziła myśmy zabierali 3 psy z Białki i wywozili do Kielc skąd miała je odebrać Aga-ta.. poza tym jakieś znowu hocki - klocki wyszły z wetem, gminą itp po drodze! Dzisiaj jakby teraz zadzwonił telefon to już nie odpowiadam za siebie CHyba ze 200 rozmów miałam dzisiaj Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Majaa napisał(a):Aha Wyniki badań doślę jak dostanę wydruk ! Foksik wczoraj szczęsliwie dotarł do pani Doroty ,porosze że jak bedzie miała czas żeby napisala coś o nim i wkleila nowe zdjęcia. Dzisaj pani Dorota ma iść z Foksikiem do wet.ale badania Maja doślij dla porównania. Jest jeden problem z Foksikiem zaznacza teren ,obsikuje wszystko co sie da. Wczoraj rozmawialam na temat Foksika z jedną panią i ma sie skontaktować z panią Dorota na jego zobaczenie ale ja nie wiedząć że Foksik obsikuje zapewniałam ją ,że psiki ze schroniska wcześniej mialy domki i śa nuczone czystości. Quote
mar.gajko Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Obsikiwanie przejdzie, po kilku dniach. Często "zaznaczają" sobie nowe miejsce. Trochę cierpliwość. On tylko mówi - to moje - ja tu jestem. Jak się upewni to przestanie. Quote
kasia_777 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Cześć wszystkim Wczoraj przewozilam foksika i szcześliwie dotarł na miejsce. To co zaobserwowałam to tyle że nietoleruje innych psów. Moja sucz była za ratą a on w środku ale bardzo długo się rzucał na nią chociaż ona siedziała i nic. Jak wysiadłyśmy to on nie tylko rzucał sie na moją ale na inną ktora przechodziła przypadkiem ale do ludzi super! Musiałam go smyrać całą drogę to wtedy był zadowolony i leżał potem troche pospał. Ja wiem że to dla niego stres, że pewnie cały czas walczył w klatce o pozycje - bo ma przerwany kawaleczek ucha wiec to od walki zapewne ale pisze tylko to bo mogą się nim interesować ludzie którzy juz mają psa tylko zeby nie bylo zaskoczenia. Jest teraz w domku tymczasowym sam, wiec jest super. No zobaczymy co zaobserwuje pancia z tymczasu bo moze sie zmieni. Tylko uwazam że to ważne. No i jak zobaczyłam jego nową panią to już mi ulżyło bo widać że bedzie miał super i że go wygłaszcze :-) Pozdrawiam Kasia Quote
Majaa Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 kasia_777 napisał(a):Cześć wszystkim Wczoraj przewozilam foksika i szcześliwie dotarł na miejsce. To co zaobserwowałam to tyle że nietoleruje innych psów. Moja sucz była za ratą a on w środku ale bardzo długo się rzucał na nią chociaż ona siedziała i nic. Jak wysiadłyśmy to on nie tylko rzucał sie na moją ale na inną ktora przechodziła przypadkiem ale do ludzi super! Musiałam go smyrać całą drogę to wtedy był zadowolony i leżał potem troche pospał. Ja wiem że to dla niego stres, że pewnie cały czas walczył w klatce o pozycje - bo ma przerwany kawaleczek ucha wiec to od walki zapewne ale pisze tylko to bo mogą się nim interesować ludzie którzy juz mają psa tylko zeby nie bylo zaskoczenia. Jest teraz w domku tymczasowym sam, wiec jest super. No zobaczymy co zaobserwuje pancia z tymczasu bo moze sie zmieni. Tylko uwazam że to ważne. No i jak zobaczyłam jego nową panią to już mi ulżyło bo widać że bedzie miał super i że go wygłaszcze :-) Kasiu Wielkie dzięki za transport Mam nadzieję, że nie było kłopotów po drodze ... Wielki bukiet się należy Tobie i Twojemu TZ :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: Do DT jutro zadzwonię Dzisiaj po prostu nie miałam kiedy ! Quote
kasia_777 Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Maju no co Ty, dla mnie to przyjemnosc jak moge pomoc :-) trzeba sobie radzic, jak cos nie tak to ja go wtedy smyrałam i spokoj. To są pieski skrzywdzone w jakis sposob dlatego mogą róznie reagować. Ja mu sie nie dziwie ze psow nie toleruje, za kratami ciągle musiał walczyc o swoje i cały czas słyszał szczekanie innych to nic przyjemnego. Trzeba sie cieszyc ze juz jest w DT. no i trzymam kciuki, zeby znalazl dom. Acha dzwonil ktos do mnie żeby zbierac wszystkie rachunki za Foksia, bo gmina ma pieniadze oddawać i jest to juz ustalone z gminą. Pa! Quote
Majaa Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 kasia_777 napisał(a):Maju no co Ty, dla mnie to przyjemnosc jak moge pomoc :-) trzeba sobie radzic, jak cos nie tak to ja go wtedy smyrałam i spokoj. To są pieski skrzywdzone w jakis sposob dlatego mogą róznie reagować. Ja mu sie nie dziwie ze psow nie toleruje, za kratami ciągle musiał walczyc o swoje i cały czas słyszał szczekanie innych to nic przyjemnego. Trzeba sie cieszyc ze juz jest w DT. no i trzymam kciuki, zeby znalazl dom. Acha dzwonil ktos do mnie żeby zbierac wszystkie rachunki za Foksia, bo gmina ma pieniadze oddawać i jest to juz ustalone z gminą. Ma się foksiu w DT dobrze. Niedawno rozmwiałam z jego opiekunką . Został ostrzyżony, biegunka przeszła, obsikiwać też przestał Podobno jest bardzo grzecznym psem. Co mnie nie dziwi - na takiego wygladał W domu jest spokojny, na spacerach żywioł ! Quote
Dada Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Ja bym zabrala wszystkie te biedne foksiki do siebie :placz: , ale nie mogę. Dobrze, ze jest w DT i w jak najlepszych rękach. Tyle foksów w schroniskach, aż się wierzyć nie chce, ze takie cuda lądują bez domków.. Quote
kasia_777 Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 A czy będą zdjęcia w nowej fryzurce Foksika?? Bardzo jestem ciekawa jak wygląda :-) Quote
Majaa Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Czekamy na wieści i na zdjęcia ! Baaardzo czekamy .... Dada napisał(a):Ja bym zabrala wszystkie te biedne foksiki do siebie :placz: , ale nie mogę. Dobrze, ze jest w DT i w jak najlepszych rękach. Tyle foksów w schroniskach, aż się wierzyć nie chce, ze takie cuda lądują bez domków.. To do kompletu dołóż jeszcze jedną foksię dzisiaj zgłoszoną Zdjęć na razie nie mam ale to bardzo fajna psina ... z tragiczną historią, na razie ! z happy end'em :placz: Quote
Majaa Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Ulka18 napisał(a):Majaa, czy potrzebne allegro dla Foksia? Szczerze to nie panuję już nad tym czy je ma czy nie? Za dużo informacji do mnei nie spływa ostatnio do mnie a ja nie mam kiedy się o nie upominać :-( Ulka myślę, że nie zaszkodzi kolejne (jeśli nawet już jakieś jest) Poza tym od 2 dni mamy suńkę foksicę do adopcji ! Lada moment wyjechał Foksio i kolejne psy z Białki na DT a nam się stadko bezdomnych w Starachowicach powiększyło o 2 suki i łącznie 10 szczeniąt :( Quote
Ulka18 Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Foksik na allegro. Oto adres strony z Twoim przedmiotem: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=204590826 Quote
Majaa Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Ulka18 ! Bardzo dziękujemy ! Kraków Prosimy o wieści !!!!!! Quote
Recommended Posts