Camara Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Wątek zakładam na prośbę Foksia i Dżekuś, która poszukuje "wspólników" do pomocy tej biedzie: [FONT=Times New Roman]Boks nr 10 [/FONT] [FONT=Times New Roman]Opis psa : foksterier [/FONT] [FONT=Times New Roman]Płeć: męska[/FONT] [FONT=Times New Roman]Wiek 10 lat[/FONT] [FONT=Times New Roman]Waga: 15 kg[/FONT] [FONT=Times New Roman]Diagnoza: Endoparazytoza (robczyca?)[/FONT] [FONT=Times New Roman]Objawy: Biegunka, twardy brzuch, zarobaczenie[/FONT] Zalecenia: wykonać badanie krwi Nasz opis: Pies apatyczny, choć przejawiał zainteresowanie ludźmi, ma ślady po pogryzieniach, choć nie najświeższych, sierść w zaschniętej krwi A tu wątek ogólny psów z Białki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5647281#post5647281 Quote
mar.gajko Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 [quote name='Camara']Wątek zakładam na prośbę Foksia i Dżekuś, która poszukuje "wspólników" do pomocy tej biedzie: [FONT=Times New Roman]Boks nr 10 [/FONT] [FONT=Times New Roman]Opis psa : foksterier [/FONT] [FONT=Times New Roman]Płeć: męska[/FONT] [FONT=Times New Roman]Wiek 10 lat[/FONT] [FONT=Times New Roman]Waga: 15 kg[/FONT] [FONT=Times New Roman]Diagnoza: Endoparazytoza (robczyca?)[/FONT] [FONT=Times New Roman]Objawy: Biegunka, twardy brzuch, zarobaczenie[/FONT] Zalecenia: wykonać badanie krwi Nasz opis: Pies apatyczny, choć przejawiał zainteresowanie ludźmi, ma ślady po pogryzieniach, choć nie najświeższych, sierść w zaschniętej krwi A tu wątek ogólny psów z Białki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5647281#post5647281 Camaro, a mogłabyś sprecyzować "wspólników". Psa trzeba przywieźć i wyleczyć, jeżeli się nim Foksia i Dzekuś chce zająć. Jaka "wspólnota"?? Quote
Camara Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 [quote name='mar.gajko']Camaro, a mogłabyś sprecyzować "wspólników". Psa trzeba przywieźć i wyleczyć, jeżeli się nim Foksia i Dzekuś chce zająć. Jaka "wspólnota"?? Beata pojawi sie na wątku to sprecyzuje. Z rozmowy wynikało, że przede wszystkim szuka lokum dla kudłacza. Ew. wspólników do kosztów hotelu. Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 mar.gajko napisał(a):Camaro, a mogłabyś sprecyzować "wspólników". Psa trzeba przywieźć i wyleczyć, jeżeli się nim Foksia i Dzekuś chce zająć. Jaka "wspólnota"?? Wspólników to może żle brzmi ,szukam osób ,którym los foksterierka nie jest obojetny i mogą pomóc. Jak ktos przeczyta watek ogólny to sie dowie ,że jest on z Białki koło Iłzy gdzie zwierzaki przerabiano na smalec ,uratowano kilkanaście psiaków w tym Foksika. Wymaga on natychmiastowej pomocy więc poprosiłam Camare o załozenie watku ,potrzebny jest domek ,bądz tez domek tymczsowy lub fundusze na hotelik i jego leczenie. Napisałm błagalna prośbe do pani Magdy ,że jeżeli jest mozliwe to żeby umesciła zdjecie Foksika w programie i informację że jest pilnie potrzeba pomoc. Quote
Aga_Mazury Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Też wyjątkowo ...własnie ten psiak zapadł mi w serce...(podobny do naszej schroniskowej Fresci, która odeszła w poprzedni poniedziałek <*>)... Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Foksterierk został zabrany ze schroniska przez Majaa, a to jej opis przeklejam z watku ogólnego o Białce.: "My zabraliśmy foksia i ONka. ONek jest u naszych "ONkowatych" znajomych na DT. Wieczorem ma do niego pojechać weterynarz i zobaczyć Psiak ma zmiany skórne, ale niewielkie jeszcze ! Foksia wzięliśmy do kojca, który czekał na psiaki z Białki! Już wpakowany do klatki okazał się zupełnie innym psem, ale wpuszczony do kojca, mimo że to starszy pan, tryskał energią dzieciaczka ! Zaczepiał do zabawy i radosny biegał po kojcu. Witał się z dziećmi, które tam mieszkają ! Metamorfoza w 10 sekund!! Wcześniej foksiu został zbadany przez zaprzyjaźnionego weta, odrobaczony i odpchlony! Pies ma łojotok, ale wynikający napewno z warunkó w jakich przebywał ! Poza tym zgodnie z zaleceniami lekarza wet który robił inwentaryzacje pobraliśmy mu krew do analizy Psiak nawet okiem nie mrugnął! Super psina! Większość psów ma porobione nowe foty! Kto rad do pomocy przy ich obrabianiu to zapraszam Kontakt na gg ze mną (jestem, choć mnie nie ma ;-)! Zdjęć jest dobrze ponad setkę ! Zabieram się do segregowania ich !" __________________ Agatka obiecała zabrać foksika do hoteliku do Krakowa jak tylko będzie gotowy do drogi. Pani Magda pokaże jutro zjęcie foksika w programie kundel bury i kocury za co bardzo jej dziękuje .Wspólnie można wiele więc jestem dobrej myśli że foksterierek znajdzie dobry domek,chyba że bedzie nastepny cud i odnajdzie się jego prawdziwy. A to jego nowe zdjęcie . Quote
Ulka18 Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Rzeczywiscie foksiu biega jak mlody psiaczek :multi: Ale dobrze, ze go Majaa zabrala :p Quote
Negri Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 On jest taki piękny..... :-( Aż żal patrzeć ile foxów siedzi w schroniskach.. kurcze niby rasowce... a jak labki się pojawią to kolejki stoją:shake: Trzymam kciuki baaardzo mocno:kciuki: Quote
Majaa Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Jeśli foksiu pojedzie do Krakowa, my zabierzemy do kojca kolejne psiaki ! Weterynarz nasz ma wyniki krwi i jest tak - Podwyższony poziom leukocytów - włączamy antybiotykoterapię - zdrowe nerki - poziom wskaźników wątrobowych podwyższony, ale leki również jutro zostaną włączone, poza tym zmiana diety i mniej stresu powinny również pomóc za kilka dni trzeba powtórzyć badania krwi! A psiaczek jest super ! Przemiły i ciągle tylko chce żeby go głaskać Odczułam dzisja na włąsnej skórze ! Czołgi pchle już padły :multi: :multi: :multi: Oglądałam go dzisiaj ! Jakieś pojedyńcze znalzłam ale takie trochę ledwo żywe :cool3: Oczywiście skróciłam ich cierpienie :cool3: :cool3: :cool3: Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Majaa,a czy wiadomo juz kiedy Foksik może przyjechac do krakowa.? Quote
Majaa Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Jeszcze nic nie wiem ! Prawdopodobnie będę musiała pojechać sama z psami Bo na dzień dzisiejszy mamy do Krakowa wywieźć 2 psy i do Katowic jednego ! Ale niewykluczone, że jeszcze jakaś bida znajdzie schronienie w Krakowie, więc czekam na rozstrzygnięcie ! Ja jeśli mogę pojechać to w weekend, ale nie w ten niestety :-( Chyba ze uda nam się stopniowo psiaki wywozić Kombinujemy ... Quote
karusiap Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 pieniazki na Foksika mozna juz wplacac na AFN z dopiskiem "Białka krk", na pewno sie przydadza... Quote
Majaa Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 karusiap napisał(a):pieniazki na Foksika mozna juz wplacac na AFN z dopiskiem "Białka krk", na pewno sie przydadza... Napewno się przydadzą ! A foksik od dzisiaj ma włączone do "diety" Essentiale forte. I jest szansa bardzo duża, ze w poniedziałek dojedzie do Krakowa ! Quote
BożenaG Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 To naprawdę niesamowite.Widzialam Foksika w Białce.I widziałam go wczoraj i dzis.Jak wchodzę do niego do kojca z jedzonkiem jest naprawde taki radosny.Widac że odzyskał chęć życia.Garnie się do czlowieka,upomina się o glaskanie:cool3: Przemily psiak.NAPRAWDĘ Quote
kasia_777 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Maju, przewieziemy go na 100% tylko o ktorej co i jak jeszcze nie wiem dlatego napisze do Ciebie smsa jak bede wiedziala wszystko a tymczasem podnosze wątek!! Quote
kasia_777 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Acha widziałam foksia wczoraj w programie kundel i ta pani troszke przyspieszyla wiadomości bo powiedziala ze juz jest w hoteliku dlatego trzeba szybko przewozić :-) Quote
Ulka18 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Tak, Pani Magda z Kundla powiedziala, ze Foksiu juz w hoteliku w Krakowie. Ciekawe, czy ktos wczoraj dzwonil do Beatki po programie... Quote
Majaa Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 kasia_777 napisał(a):Maju, przewieziemy go na 100% tylko o ktorej co i jak jeszcze nie wiem dlatego napisze do Ciebie smsa jak bede wiedziala wszystko a tymczasem podnosze wątek!! Kasiu Wielkie Dzięki! :loveu: Quote
Majaa Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Ulka18 napisał(a):Ciekawe, czy ktos wczoraj dzwonil do Beatki po programie... Wiem o jednym telefonie przynajmniej. Psiak musi dotrzeć jednak do Krakowa! Quote
Recommended Posts