Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
dziś rano zauważyłem u mojego labradorka coś dziwnego. Piesek przebywa na dworzu, rano wychodząc z domu, okazało się, że coś jest nie tak z jego okiem. Oko wygląda jakby się cofnęło, a od dołu powstała błona. Nie wiem jak to opisać. Oglądając zdjęcia różnych chorób, stwierdzam, że jest to choroba gruczołu trzeciej powieki. Prawdopodobnie trzeba będzie przejść się do weta i wykonać operację wszycia tej 3 powieki na miejsce.
Mianowicie, chodzi mi o cenę takiego zabiegu.
Orientuje się ktoś, ile takie coś mniej więcej kosztuje? 100 zł? Mniej? Więcej? Coś o tym możecie napisać?
Liczę na szybką pomoc.

Posted

O ile wiem, zanim dojdzie do zabiegu, stosuje się leczenie antybiotykiem, albo czyszczenie z grudek tej powieki. Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale obawiam się, że 100zł, to może być cena dwóch, góra trzech wizyt, ceny zabiegów są dużo wyższe. Poza tym z okiem nie ma żartów i nie wiem, czy w przypadku zabiegu, zwykły wet sobie poradzi i nie trzeba będzie skorzystać z wizyty u specjalisty. Według mnie, na początek, poszukaj uczciwego weta, który powie, co z tym dalej robić.

• 2 weeks later...
Posted

Jeśli to trzeci gruczoł to wszycie u okulisty kosztowało mnie 300 za oba oczka w zeszłym roku. Przy czym lwia część ceny akurat u nas to znieczulenie wziewne u dużego psa (może droższe ale bezpieczniejsze i pies lepiej go znosi)