BlackSheWolf Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 hejka :) Zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Otóż mój brat ma od dwóch tygodni szczeniaka (mieszaniec chihuahua), ma już 4 miesiące. Poprzedni właściciele karmili go standardowo mięskiem, ryż/kasza, warzywa. No my też tak mu dajemy ale chyba powoli zaczyna mu się to nudzić :cool1: Liczę na Was, chciałabym jakieś gotowe pomysły na dania dla psiaka, bo wchodzę do sklepu i w sumie nie wiem co mu kupić. Trochę chciałabym to urozmaicić. Każdy przepis/pomysł mile widziany Quote
stepelkaa Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 a koniecznie gotowane jedzenie ? Jak nie to poczytaj o barfie, a jeśli tak to może nie wiem zmienić np. ryż na makaron czasem, mięska różne rodzaje, czasem twaróg jogurt naturalny. Quote
toyota Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Niektórym to się powodzi- mięsko, ryż, warzywka i jeszcze wybrzydzają ;). Nie ma co aż tak bardzo rozpieszczać psiaka, bo wychowacie go na niejadka :evil_lol:. Quote
gryf80 Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 mięs masz do wyboru,raz wieprzowina raz kurczak,warzywa także mozna zmieniac np.raz pietruszka,marczewka czy burak czerwony,ryz bym zostawiła ja juz bedzie miała więcej niz 7 m-cy raz na tydz mozna byłoby mu zrobic danie z podrobami zamiast typowego miesa. Quote
stepelkaa Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 toyota napisał(a):Niektórym to się powodzi- mięsko, ryż, warzywka i jeszcze wybrzydzają ;). Nie ma co aż tak bardzo rozpieszczać psiaka, bo wychowacie go na niejadka :evil_lol:. w sumie racja, ja i kota i psa jak karmiłam to od małego jadły nie co one chciały tylko co ja chciałam żeby jadły, z głody nie umarły a psiak ( bo kota już nie mam ale było tak samo) wcina wszystko co mu dam ;) Quote
BlackSheWolf Posted November 26, 2013 Author Posted November 26, 2013 dziękuję za info :) no niestety, on jest strasznym niejadkiem ;/ czasem wydaje mi się, że on cały dzień nic nie je. Co mu nadkładam to trochę zje i zostawia. Dziś wymiotował, pare dni temu też. Muszę iść z nim jutro do weta, może ma robaki albo coś ;/ chudzina z niego Quote
Recommended Posts