Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie robiłam porządek w rzeczach mojego Hippusia i znalazłam książkę a w niej :

Działo się to w piątym dniu stworzenia świata. Bóg lepił z gliny psy. Były różnej wielkości: duże, małe, długowłose i krótkowłose, białe, czarne i plamiaste. Stworzył po jednym egzemplarzu z każdej rasy.
Wykonując ostatniego psa, pragnął ukoronować jakąś rasę, w której byłaby: siła, odwaga, szybkość, szlachetność, rozwaga, piękno i przywiązanie. Wziął glinę i uformował postać boksera, wyróżniając go od innych psów piękną głową. Pies udał mu się wyjątkowo. Odstawił go na bok, aby wysechł, gdyż był mokry i można go było łatwo uszkodzić.
Bokser pojął zamierzenia Boga, dumny podniósł bardzo wysoko głowę by być najpiękniejszym. Postanowił, że nie pozwoli, aby inne psy wywyższały się ponad niego. Te widząc psa różniącego się od nich głową, zaczęły się z niego śmiać. Bokser skoczył z wściekłością na przeciwników. Zapomniał, że ma jeszcze miękki pyszek i uderzył mocno, deformując go.
Pan Bóg nie zareagował; zapomniał, że pysk psa jest jeszcze miękki. Później powiedział: jaki jesteś, taki będziesz aż do skończenia świata. Jako rekompensatę dał mu cenny dar - odtąd każdy pies pozdrawiać go będzie z największą uniżonością, mając zawsze w pamięci przewagę boksera. Większy zaś pies będzie się trzymał na uboczu widząc boksera, ponieważ brak szacunku dla niego może się źle skończyć. Inne rasy psów zgodziły się z tą decyzją.
Jak jest naprawdę niech każdy sobie sam odpowie.

No i ja właśnie odpowiadam:

Hippies - z jednej strony straszny narwaniec (pewnie dlatego ten spłaszczony pyszczek) lecz tak jak tu napisałam nie interesujący się mniejszymi psami, nawet jeżeli go atakowały to ze stoickim spokojem potrafił przycisnąć psa łapą do parteru a w ostateczności pokazać ząbki :diabloti: z dużymi było jednak całkiem inaczej :angryy: (pies sąsiadów -bez komentarza)

Maks - też straszny narwaniec, tylko że jego interesują wszystkie psy :diabloti: nie żeby się ich bał, wręcz odwrotnie :diabloti: chce im udowodnić jaki to on jest wielki :diabloti:

• Replies 720
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hippies napisał(a):

Maks - też straszny narwaniec, tylko że jego interesują wszystkie psy :diabloti: nie żeby się ich bał, wręcz odwrotnie :diabloti: chce im udowodnić jaki to on jest wielki :diabloti:

Hippies.........pewnie, że Maks jest wielki :loveu: :loveu:
Zarówno ciałem jak i sercem :loveu: :loveu:
Ale o sercu dużo tu czytam...........tylko ciałka nie widzę....:mad: :mad:
Poplosiem nowe fotecki fafluna :razz:

Posted

KOCHANA ja też się cieszę :multi: Mam teraz w domu cudownego pana i władce :diabloti: .

A oni niech żałują, bo naprawdę jest czego :eviltong: .

Moja mama ostatnio stwierdziła przez telefon, że ja to mam szczęście :cool3: że odpowiedni kandydat się znalazł :diabloti: i do tego ze mną wytrzymuje :diabloti:
Chyba Hippiek maczał w tym swoje łapki :razz: .

Posted

A od dzisiaj Maks jest u mnie już 2 miesiące :multi: Był serniczek :cool3:

Wiecie nawet nie mogę sobie wyobrazić, że go nie było wcześniej. Tak się do siebie przyzwyczailiśmy, że wydaje mi się, że jest ze mną od zawsze. Jemu pewnie też :diabloti: tak się wydaje bo zchowuje się jak pan tego domu :diabloti: Ustawia koty po kątach :diabloti: , musi wyrazić zgodę na moje wyjście :diabloti: jak mu się nie podoba to kładzie się pod drzwiami wyjściowymi i robi barykadę :diabloti:

Posted

michelle04 napisał(a):
...o nie!!!! Cioteczka Hippies nie zaprosiła na serniczek :( Nieładnie :mad:

Przecież zapraszałam :mad: a kto tu mówił że przyjedzie za 3 tyg ? :diabloti:

Posted

Hippies napisał(a):
A co do serniczka to ... większą połowe Maks pochłonął :diabloti: a że to była mała tortownica ;) to już nic nie zostało :eviltong:

To Ja na moje odwiedzinki u Maksia, zrobię dwa serniczki :evil_lol:....jeden dla niego :loveu: a drugi dla nas :cool3:

Posted

ooooo !!!! Jak świetnie że już jesteś :multi: .

A co do spotkania to może 25-26.08 u mnie ? :cool3: Jakoś napewno się zmieścimy :razz:

Może będzie Michelle i Florida no i może Agga :cool3:

Co Wy na to ?? :cool3:

Posted

Hippies napisał(a):
Czyli co ??
Będziemy :BIG: :drink1: :cunao: z okazji nowego domu Maksa ??

Pasuje wszystkim ?? :diabloti:

Mnie nie będzie w tym terminie.....tak jak dzisiaj rozmawiałyśmy :placz: :placz:
Ale odrobimy :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Hippies napisał(a):
Wziełam całą szkalnkę draxów :eviltong: i poszłam spać. A dzisiaj o dziwo nawet dobrze :diabloti:

A widzisz.....mówiłam, że jak weźmiesz końską dawkę to będzie lepiej........przecież lepiej zapobiegać niż leczyć :cool3: