Hippies Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Właśnie robiłam porządek w rzeczach mojego Hippusia i znalazłam książkę a w niej : Działo się to w piątym dniu stworzenia świata. Bóg lepił z gliny psy. Były różnej wielkości: duże, małe, długowłose i krótkowłose, białe, czarne i plamiaste. Stworzył po jednym egzemplarzu z każdej rasy. Wykonując ostatniego psa, pragnął ukoronować jakąś rasę, w której byłaby: siła, odwaga, szybkość, szlachetność, rozwaga, piękno i przywiązanie. Wziął glinę i uformował postać boksera, wyróżniając go od innych psów piękną głową. Pies udał mu się wyjątkowo. Odstawił go na bok, aby wysechł, gdyż był mokry i można go było łatwo uszkodzić. Bokser pojął zamierzenia Boga, dumny podniósł bardzo wysoko głowę by być najpiękniejszym. Postanowił, że nie pozwoli, aby inne psy wywyższały się ponad niego. Te widząc psa różniącego się od nich głową, zaczęły się z niego śmiać. Bokser skoczył z wściekłością na przeciwników. Zapomniał, że ma jeszcze miękki pyszek i uderzył mocno, deformując go. Pan Bóg nie zareagował; zapomniał, że pysk psa jest jeszcze miękki. Później powiedział: jaki jesteś, taki będziesz aż do skończenia świata. Jako rekompensatę dał mu cenny dar - odtąd każdy pies pozdrawiać go będzie z największą uniżonością, mając zawsze w pamięci przewagę boksera. Większy zaś pies będzie się trzymał na uboczu widząc boksera, ponieważ brak szacunku dla niego może się źle skończyć. Inne rasy psów zgodziły się z tą decyzją. Jak jest naprawdę niech każdy sobie sam odpowie. No i ja właśnie odpowiadam: Hippies - z jednej strony straszny narwaniec (pewnie dlatego ten spłaszczony pyszczek) lecz tak jak tu napisałam nie interesujący się mniejszymi psami, nawet jeżeli go atakowały to ze stoickim spokojem potrafił przycisnąć psa łapą do parteru a w ostateczności pokazać ząbki :diabloti: z dużymi było jednak całkiem inaczej :angryy: (pies sąsiadów -bez komentarza) Maks - też straszny narwaniec, tylko że jego interesują wszystkie psy :diabloti: nie żeby się ich bał, wręcz odwrotnie :diabloti: chce im udowodnić jaki to on jest wielki :diabloti: Quote
Ziutka Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Hippies napisał(a): Maks - też straszny narwaniec, tylko że jego interesują wszystkie psy :diabloti: nie żeby się ich bał, wręcz odwrotnie :diabloti: chce im udowodnić jaki to on jest wielki :diabloti: Hippies.........pewnie, że Maks jest wielki :loveu: :loveu: Zarówno ciałem jak i sercem :loveu: :loveu: Ale o sercu dużo tu czytam...........tylko ciałka nie widzę....:mad: :mad: Poplosiem nowe fotecki fafluna :razz: Quote
Hippies Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [quote name='ziuta-23'] Ale o sercu dużo tu czytam...........tylko ciałka nie widzę....:mad: :mad: Poplosiem nowe fotecki fafluna :razz: Proszę :diabloti: : Quote
Hippies Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 A to fotki z wizyty florida_blue u mnie w domu :diabloti: Quote
Kitka20 Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Hej Hippies http://img293.imageshack.us/img293/6972/1000788vx3.th.jpg hahaha jakbym swoją Tequile widziała:multi: Quote
Hippies Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Florida ja naprawdę nie rozumiem jak można nie chcieć takiego psa. Mam na myśli tych właściceli :angryy: co mieli wtedy się z tobą skontaktować. Quote
florida_blue Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 to byli prawdopodobni wlasciciele - i szczerze mówiąc bardzo sie cieszę , że się NIE ODEZWALI :diabloti: Quote
Hippies Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 KOCHANA ja też się cieszę :multi: Mam teraz w domu cudownego pana i władce :diabloti: . A oni niech żałują, bo naprawdę jest czego :eviltong: . Moja mama ostatnio stwierdziła przez telefon, że ja to mam szczęście :cool3: że odpowiedni kandydat się znalazł :diabloti: i do tego ze mną wytrzymuje :diabloti: Chyba Hippiek maczał w tym swoje łapki :razz: . Quote
zurdo Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Ale z niego słodziak na tym zdjęciu :loveu: . Przez chwilę można nawet uwierzyć, że to uosobienie delikatności i spokoju :evil_lol: Quote
Hippies Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 A od dzisiaj Maks jest u mnie już 2 miesiące :multi: Był serniczek :cool3: Wiecie nawet nie mogę sobie wyobrazić, że go nie było wcześniej. Tak się do siebie przyzwyczailiśmy, że wydaje mi się, że jest ze mną od zawsze. Jemu pewnie też :diabloti: tak się wydaje bo zchowuje się jak pan tego domu :diabloti: Ustawia koty po kątach :diabloti: , musi wyrazić zgodę na moje wyjście :diabloti: jak mu się nie podoba to kładzie się pod drzwiami wyjściowymi i robi barykadę :diabloti: Quote
michelle04 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 ...o nie!!!! Cioteczka Hippies nie zaprosiła na serniczek :( Nieładnie :mad: Quote
Hippies Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 michelle04 napisał(a):...o nie!!!! Cioteczka Hippies nie zaprosiła na serniczek :( Nieładnie :mad: Przecież zapraszałam :mad: a kto tu mówił że przyjedzie za 3 tyg ? :diabloti: Quote
Hippies Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 A co do serniczka to ... większą połowe Maks pochłonął :diabloti: a że to była mała tortownica ;) to już nic nie zostało :eviltong: Quote
Ziutka Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Hippies napisał(a):A co do serniczka to ... większą połowe Maks pochłonął :diabloti: a że to była mała tortownica ;) to już nic nie zostało :eviltong: To Ja na moje odwiedzinki u Maksia, zrobię dwa serniczki :evil_lol:....jeden dla niego :loveu: a drugi dla nas :cool3: Quote
Hippies Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 ooooo !!!! Jak świetnie że już jesteś :multi: . A co do spotkania to może 25-26.08 u mnie ? :cool3: Jakoś napewno się zmieścimy :razz: Może będzie Michelle i Florida no i może Agga :cool3: Co Wy na to ?? :cool3: Quote
michelle04 Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 ...ja jestem jak najbardziej za.....:diabloti: hm... nie zaoferuje się, że coś upiekę bo najzwyczajniej w świecie nie potrafię :oops: ale...jakąs sałatkę przywioze... :loveu: Quote
Hippies Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Czyli co ?? Będziemy :BIG: :drink1: :cunao: z okazji nowego domu Maksa ?? Pasuje wszystkim ?? :diabloti: Quote
Ziutka Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Hippies napisał(a):Czyli co ?? Będziemy :BIG: :drink1: :cunao: z okazji nowego domu Maksa ?? Pasuje wszystkim ?? :diabloti: Mnie nie będzie w tym terminie.....tak jak dzisiaj rozmawiałyśmy :placz: :placz: Ale odrobimy :evil_lol: :evil_lol: Quote
Ziutka Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Hippies....jak tam zdrówko :roll:....mam nadzieje, że się nie rozchorowałaś :shake: Quote
Hippies Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Wziełam całą szkalnkę draxów :eviltong: i poszłam spać. A dzisiaj o dziwo nawet dobrze :diabloti: . Poza tym że zaspałam do pracy :cool3: . Quote
Agga Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 ja się już nie mogę doczekać spotkania:multi: Quote
Ziutka Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Hippies napisał(a):Wziełam całą szkalnkę draxów :eviltong: i poszłam spać. A dzisiaj o dziwo nawet dobrze :diabloti: A widzisz.....mówiłam, że jak weźmiesz końską dawkę to będzie lepiej........przecież lepiej zapobiegać niż leczyć :cool3: Quote
Ziutka Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Martusiu to wątek boksia z mojego "Azorka".....o którym Ci mówiłam :-( :-( :placz: :placz:.........http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6549927#post6549927 Quote
Recommended Posts