Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jak sie Oksar zadomowi juz w lazience, przedpokoju, pokoju, kuchni i woogle wszedzie to mecz dziewczyne o zdjecia!!:)
a tak btw. kto jest w jego boskie? myslalysmy zeby Maksa tam dac O_o.

Posted

No dobrze, to niech będzie, że się pochwalę Oskarem :)

Zadomowił się całkiem, nawet pomaga mi robić porządki (znaczy kradnie co może:P), do wanny włazi jak tylko wodę puszczę, a zapomnę zamknąć drzwi, próbował już zamieszkać w lodówce razem ze swoim papu, ale się nie zmieścił, na spacerach biegamy, skaczemy i w ogóle szalejemy :) Ostatnio nawet zaczyna jakieś pretensje względem łóżka zgłaszać- że mu się niby należy:P

Natomiast sunia... no cóż... tu jest powżny problem :(
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=120526

Pomożecie?

Posted

Taki się misiek do kochania zrobił :) Lubi wieczorne czesanie i bieganie po parku, moje koniki i spacery po lesie :) I buziaki dawać nad ranem lubi :) I pomału przestaje skubać jak suki nie ma w pokoju :) a od wczoraj- ścieżki zdrowia co wieczór, dla kondycji :)

Teraz się tuczymy, bo 28 kilo to jeszcze za mało troszkę... ale będzie dobrze :)

Koleżanka nam kilka fotek zrobiła dziś- jak by je wstawić?

• 2 weeks later...
Posted

Starlette powiem szczerze, że zazdroszczę Ci Oskara :loveu: Super, że to właśnie jego wybrałaś! :multi: Pisz czasami co u Was, ja zawsze z przyjemnością poczytam. :)

• 2 weeks later...
Posted

No to mam moment, to siadam i piszę :)

Oskarek od wczoraj po kastracji bawi się w sputnik (nie mam serca wstawić fotek, bo taka bida...Ale aż śmić się chce, jak próbuje zdjąć kołnierz:))- trochę mnie w nocy nastraszył, bo piszczał, jęczał i w ogóle, ale dziś już żwawszy.

Poza tym robimy pierwsze nieśmiłe jeszcze próby chozenia bez smyczy- narazie na zamkniętym terenie, ale myślę, że niedługo wyjdziemy tak na cały spacer.

Z 28 kilo psa zrobiło się już całe 31, więc nabiera msy. Ogonek też ładnie zarasta, bo autoagresja mija niemal bez śladu.

A poza tym? Poza tym to najkochańszy pies świata :)

PS. Tylko czemu ta kastracja taka droga wyszła :(? Chlip chlip...

Posted

no no z tym chodzeniem bez smyczy to uwazaj :razz:
i pilnuj zeby za bardzo nie brykal na dworze teraz po kastracji.
31 kg łeb w łeb z moją dziewuchą. jeszcze spoooro musi przytyc

Posted

super! Ładnie prosimy o zdjęcia :)
Ile kosztowała kastrcja? Mój pies po kastracji dostał za duży kołnierz i próbował go zdjąć wszystkimi możliwymi sposobami oj wtedy to się razem nacierpieliśmy.
Z tym chodzeniem bez smyczy rzeczywiście uważaj. On jest aż taki posłuszny? Nie rzuca się na samochody?

Posted

Za kastrację narazie 300 zł, ale jeszcze dojdzie jedna dawka leków. Pomocy:(? Nie prosiłabym, ale sama się rozchorowałam w tym samym czasie i musiałam sobie kurację za kolejne tyle zaserwować:/ i nie starcza :( Aż mi głupio... :(

Bez smyczy narazie chodził raz, na łące ogrodzonej, więc nie miałby nawet dokąd iść:P Czasem mu się zdarzy na samochód szczeknąć, ale jakoś mu mija- opieprzyłam go ostro jak mnie dookoła słupa aż zawinął i się chłopak stara :)

Do psów już też znacznie spokojniejszy- czasem tylko poszczeka, ale już nie jest tak jak kiedyś.

A największe nieszczęście to ten kołnierz:P Jeszcze kilka dni małych spacerków, żeby się dobrze zagoić, w weekend zdjęcie szwów i będzie po wszystkim... Poza tym je tylko to co najlepsze, zabawia mojej koleżanki psicę, któr zamieszkała u nas na czas jej wyjazdu (chce się z nią bawić, ale ona się kołnierza boi i są gonitwy po mieszkaniu:P), bawi się wszystkim co mu wpada w łapki i dobrze mu z tym :)

Naprawdę, kochany z niego psiurek :) Nie spodziewałabym się :) czasem tylko jak przesadzi to wystarczy ochrzanić, albo lekko w tyłek klapsa dać i już spokój :) A... tylko weterynarza napastuje:P Liże go w ucho przy każdym badaniu :)