Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki Sylwuś! Będę czekać z niecierpliwością :) A teraz idę zakołnierzone zwierzę utulić do snu i drugie pomiziać za uchem...

Btw...Oskar pokochał koty :) Może u kupię na urodziny jakiegoś <sasasasasa>^^

• 7 months later...
Posted

Oskar jakiś czas temu wrócił do azylu :( Na czarnych kwiatkach możecie przeczytać dlaczego. Martwię się o Oskara, jak mu szybko nie znajdziemy chociaż tymczasu to problem z autoagresją pewnie wróci.

• 4 weeks later...
Posted

Oskar czeka na swojego człowieka:

Uwielbia być głaskany, tuli się do krat i nadstawia pychol. Ale wystarczyło, że na chwile odeszłam, a on zaczął gryźć ogon...

• 4 weeks later...
Posted

Przypominam o naszym bidnym Oskarze i bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu.

Oskar to ok. 5 letni pies w typie owczarka niemieckiego. W schronisku był długo i nikt się nim nie interesował. Czemu? Bo w silnym stresie wygryza sobie sierść, szczególnie ogon i tylne łapy. Do Azylu pod Psim Aniołem trafił w bardzo złym stanie- wychudzony, przerażająco apatyczny, nie zwracał uwagi na ludzi i oczywiście bardzo wygryziony.
W końcu Oskar został adoptowany, do wydawałoby się idealnego domu. Jednak szczęście trwało kilka miesięcy, z powodów osobistych właścicielki pies wrócił do Azylu i znów, przy stresie związanym ze zmianą miejsca, zaczął się wygryzać. Jeszcze ma piękny ogon i zad, ale to kwestia czasu. To bardzo delikatny pies który potrzebuje ogromu ciepła i miłości, potrzebuje wyjątkowego domu. Jeśli poczuje się bezpiecznie i komfortowo, jego problem natychmiast mija. Uwielbia ruch, szczególnie bieganie, spacery, jest grzeczny. Toleruje suczki i koty. W mieszkaniu zachowuje czystość, nie niszczy, nie szczeka pod nieobecność domowników. Ładnie jeździ autobusami.

Kontakt w sprawie adopcji:
501-258-303

azyl@psianiol.org.pl

Posted

kurcze czemu na azylowych watkach zawsze takie pustki?
w innych tematach jak pies wraca do schroniska to tragedia, a u nas nic...
Mam nadzieje ze jedyny powod to dobra opinia o Psim Aniele...

Posted

Cudny ten wasz Oskar! :loveu:

pidzej, wyróżnię allegro. Na konto Fundacji? A nie może być na twoje osobiste? I jeszcze dziś sproszę tu cioteczkę do ogłoszeń.

Posted

Już mam wysyłać? 19zł?

jeśli wyróżnienie to 12 zł, a z podświetleniem 18.

Jestem agata51;-) zrobię ogłoszenia;-) piesek przebywa w Warszawie tak?

tak. weź tekst i zdjęcia z allegro którego wkleiłam powyżej. Dziękuje bardzo:loveu:

Posted

dziekujemy Brysio:loveu:

Agata, no podświetlenie to jakaś tam forma wyróżnienia.
Jest na liście wyróżnionych tj na poczatku + świeci sie na żółto aby bardziej zwracało uwagę.

super, że ktoś w końcu odwiedził Oskara na dogo :)

Posted

Jasne, dzięki za wyróżnienie :)
na razie dałam ze starym tekstem, jak wymyślę nowy w stylu Kapsla to wkleję.

OWCZAREK NIEMIECKI- Oskar w WIELKIEJ POTRZEBIE! (698892903) - Aukcje internetowe Allegro

kurcze on jest taki biedny w azylu.. jakby autystyczny, biega w boksie w ta i z powrotem nie zwracając uwagi na ludzi, a właśnie obok w boksie mieszkał Kapsel i razem od rana do wieczora tak latały. Raz przy karmieniu Oskar mi uciekł a na nieszczęście była otwarta furtka i poooooszedł. Nie reagował na wołania, nawet się nie odwrócił, tylko biegł przed siebie. Kolega cudem go złapał, rzucił sie na niego jak robił siku ;)