siekowa Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Oskar to ok. 5 letni pies w typie owczarka niemieckiego. W schronisku był długo i nikt się nim nie interesował. Czemu? Bo w silnym stresie wygryza sobie sierść, szczególnie ogon i tylne łapy. Do Azylu pod Psim Aniołem trafił w bardzo złym stanie- wychudzony, przerażająco apatyczny, nie zwracał uwagi na ludzi i oczywiście bardzo wygryziony. O dziwo, szybko się u nas zaaklimatyzował i zachowania autoagresywne powoli minęły. W końcu Oskar został adoptowany, do wydawałoby się idealnego domu. Jednak szczęście trwało kilka miesięcy, z powodów osobistych właścicielki pies wrócił do Azylu i znów, przy stresie związanym ze zmianą miejsca, zaczął się wygryzać. Jeszcze ma piękny ogon i zad, ale to kwestia czasu. To bardzo delikatny pies który potrzebuje ogromu ciepła i miłości, potrzebuje wyjątkowego domu. Jeśli poczuje się bezpiecznie i komfortowo, jego problem natychmiast mija. Uwielbia ruch, szczególnie bieganie, spacery, jest grzeczny. Toleruje suczki i koty. W mieszkaniu zachowuje czystość, nie niszczy, nie szczeka pod nieobecność domowników. Ładnie jeździ autobusami. To naprawdę cudowny a do tego piękny pies. Szukamy domu, choćby tymczasowego! -------------- Nazywam się Oskar i od 3 lat mieszkam w Azylu pod Psim Aniołem. Moim marzeniem jest znalezienie kochającego domu lecz powoli zaczynam tracić nadzieję, że ono się spełni. Ludzie przychodzą czasami do azylu by adoptować psa ale na mnie nikt nie zwraca uwagi. W schronisku każdy dzień wygląda tak samo a ja nie lubię się nudzić. Jestem pieszczochem, który uwielbia aktywnie spędzać czas, bawić się i chodzić na długie spacery. Wiele radości sprawiają mi piszczące zabawki i woda :) Jeśli dasz mi szansę szybko przekonasz się, że będę Twoim najlepszym przyjacielem. Potrafi dogadać się tylko z suczkami lecz najlepiej by było gdyby był jedynym psem w nowym domu.Stwierdzono u niego autoagresje (gryzie się w tył tułowia i ogon). w azylu od:15.02.2005 dłuższy czas wałęsał się w Falenicy, unikał ludzi zdjęcia Oskar - Zwierzęta > Psy - Fotosik.pl Quote
pumcia02 Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Oskarku :) to kochany psiak, wystarczy mu okazac troche zainteresowania Quote
pumcia02 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Oskarek dzis biegał jak zawsze przy siatce. jak go zawolalam cieszyl sie jak głupi :) przyniosl mi tez swoja zabawke :) Quote
siekowa Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 pierwszy raz wysawiłam psa na allegro :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=204171568 Quote
pumcia02 Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 hehe gratuluje :) moze to bedzie akurat szczesliwa "aukcja" :D jeszcze fajnie byloby wstawic jakas fotke Quote
siekowa Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 no tak jedna to za mało ale zobacz jakie on ma zdjęcia :shake: Quote
Anashar Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Piekne ma zdjecia! To z pileczka jest poprostu boskie :loveu: http://owczarekwpotrzebie.com/inne/adopcje/oskar.html Quote
pumcia02 Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Aśka przeciez fajne sa te fotki jak on sie bawil z raksa i z piłką biegał. te co anashar podal link ;) sama je robilas!! :) Quote
siekowa Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 hihi a mi się nie podobają chociaż je sama robiłam :lol: no ale już dodam żebyście mnie nie męczyli ;) Quote
pumcia02 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 asik wstawiaj foty ze spacerku! tylko te beze mnie ;) Quote
MaxSta Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 O widzę dlaczego miski metalowa są lepsze od plastikowych!!! Quote
pumcia02 Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 hihi :) kilka psów nosi po czym wiemy czyje sa czyje :P Quote
MaxSta Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Moja Babcia miała kiedyś On-ka Oskara. Wyrósł na potężnego psa, tak dużego że Babcia nie mogła sobie dać z nim radę i oddała go sąsiadom (dodam że działo się na wsi). Z koleji sąsiedzi oddali go znajomemu myśliwemu (myśliwstwo przypomnę to takie zbo...nie). Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło myśliwy prawie ślepy więc nie poluje, Oskar ma wybieg z ogrodem i dostęp do łóżeczka domowników :-). A moja Babcia ma teraz suczkę Sonię(znalezioną przez mojego wujka w lesie powieszoną jako szczeniak i przez niego uratowaną). A ja mam Borysa ( synek Soni) moi rodzice Pepina (bliźniak Borysa) i można by jeszcze wymienić cztery dobre domki rodzeństwa Borysa i Pepina. Quote
MaxSta Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Oskarek siedzi w budzie i patrzy jak pada!!!!!!! Quote
Anashar Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Moge prosic o najnowsze zdjecia Oskara na maila maciej@anashar.pl ? To zaktualizuje na stronce :) Quote
Recommended Posts