Doda_ Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 (edited) Witam ;) Postanowiłam założyć wątek naszych zwierzaczków, żeby pooglądać i pogadać ;) A więc tak, mam wilczura o imieniu Nero, kotkę Kamę, królika Barusia, świnkę morską Torę oraz papugę nimfę Żako, a mój facet ONka Maxa, trzy koty Moruska, Maniek, Franek ;) Wcześniej miałam szczury, świnki , ptaki, chomiki, myszki, rybki, żabki i suczkę Nelcię. Nelcia była bardzo kochaną psinką i odeszła w nocy na moich rękach 2 lata temu w wieku 15 lat, przez kilka lat chorowała na cukrzycę, choroba zabrała wzrok po kilku latach, miała kilka operacji . . Nera wzięliśmy 9 lat temu od rodziny ze wsi, wiadomo jak to jest na wsi - mnożą :angryy:. Urodził się w stodole :lol: Był wtedy szczeniakiem obrażonym na cały świat . . dumny , obrazalski Pan . . Wyrósł z tego ;) Charakter ma agresywny do obcych ludzi i zwierząt na dworze, a w domu łagodniejszy niż baran :roll: Kotka Kama ma około 5 miesięcy, przybłąkała się do nas na spacerze , była strasznie głodna, chora - na oczy i uszy, tuliła się do nas . . kocie dziecko! Prawdopodobnie ktoś wyrzucił, bo trzymała się miejsca na przystanku . . Zabrałam do siebie i nie wiedziałam jak to będzie, bo Nero na spacerze nie znosi kotów, są dla niego wrogiem na 1. miejscu . . Nigdy nie miał bliskiego kontaktu z kotem . . Szukałam DT, jak się znalazł, to postanowiłam że u nas zostanie, pokochaliśmy, a Nero zaakceptował po 2 tygodniach . Teraz cierpliwie znosi humorki kotki, dostaje nieraz w mordę . . Często bez powodu, ot tak poprostu :evil_lol: Królik Baruś ma około 2,5 latka, jest adoptowany, miał być pokarmem dla węża :angryy: trafił do mnie na DT awaryjny ze swoim towarzyszem. Towarzysz pojechał do nowego domku , on też miał jechać ale został . . :lol: Nero na początku podczas mojej nieobecności rozerwał transporter w którym był królik, wyciągnął go i oblizał od głowy do ogonka . . . . Wróciłam , zastałam biednego Barusia klejącego, ze ślinami . . :oops: Lubią z wilczurem dzielić się marchewką . . jeden bierze i ucieka, drugi odbiera mu i ucieka, tak w koło . . :lol: Świnka Tora też jest adoptowana, też miała być pokarmem dla węża . . ma około 5 lat . Do niedawna miała towarzyszkę, też adoptowana, została odebrana od faceta który poszedł siedzieć . . Odeszła jakiś czas temu. Nie znałam jej wieku. . Papuga Nimfa Żako jest z hodowli, kupiłam żeby moja poprzednia miała towarzysza po stracie ukochanego towarzysza o imieniu Pipi, odszedł w wieku 9 lat, ale niestety bardzo krótki czas po zakupie Zako, odeszła . . i teraz został sam . . Mój facet ma wilczura o imieniu Max, ma 10 lat. Koty to Moruska ok. 2 letnia , Maniek i Franek mają po pół roku. Tora Uploaded with ImageShack.com Kama Uploaded with ImageShack.com Nero Uploaded with ImageShack.com Baruś Uploaded with ImageShack.com :):):) Edited November 17, 2013 by Doda_ Quote
Doda_ Posted November 17, 2013 Author Posted November 17, 2013 już są zdjęcia ;) zapraszamy! brakuje zdjęc mojej nimfy ! Quote
Doda_ Posted November 18, 2013 Author Posted November 18, 2013 I mam takie pytanie odnośnie karmy BRIT. Co o niej sądzicie i gdzie zamawiacie? Bo ja zamawiam na telekarma.pl ale mało takich karm w tym sklepie, ciągle brak. Quote
Doda_ Posted November 19, 2013 Author Posted November 19, 2013 witam i pozdrawiamy ;) prowadzisz hotelik to może powiesz jaką karmę jedzą wasze psy i hotelikowe ? ja wilczura karmię royalem ale jak się okazało, jakościowo nie jest najlepszy, ma więcej pszenic zbóż. . .niż miesa . . i myślę nad tym by przejść na Brit . Quote
Sonka95 Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 To i ja się przywitam :loveu: Fajny masz zwierzyniec :cool3: musi być wesoło z taką ilością zwierzaków :) Ja Brita niedługo będę testowała u mojej suczki :cool3: skład ma dobry jak na suchą karmę ;) Quote
Lili8522 Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 A ja sobie tutaj wejdę i się przywitam :razz: Ja na swoich psiurach testowała mnóstwo karm Brit, Brit Care, Bosh, Acana, Josera, Husse i jakbym miała polecać to chyba bym nie potrafiła :roll: Ja ostatnio karmy zamawiam z zooplusa ale oni nie mają Brit, możesz też spóbować z Krakvetu ale co do wysyłki to z nimi bywa różnie :roll: Quote
dexterka Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Doda_ napisał(a):witam i pozdrawiamy ;) prowadzisz hotelik to może powiesz jaką karmę jedzą wasze psy i hotelikowe ? ja wilczura karmię royalem ale jak się okazało, jakościowo nie jest najlepszy, ma więcej pszenic zbóż. . .niż miesa . . i myślę nad tym by przejść na Brit . moje psy i część hotelowych są na BARFie , który zawsze i wszędzie polecam:) Brit ma dobry stosunek jakości do ceny. Hotelowe psy też u mnie brita jedzą. Polecam też droższą od brita karmę Markus Muhle oraz Sam's Field. Przypomniało mi się też ,że jak jeszcze swoje suchą karmiłam to byłam bardzo zadowolona z Nutra Gold Breeders Bag. 20kg ok 160zł , skład bardzo dobry i niskie dawkowanie w porównaniu z innymi karmami. Quote
Doda_ Posted November 19, 2013 Author Posted November 19, 2013 Tak , wesoło ;) cyrk, różne gatunki, różne papu, różne szaleństwa :D Co do karmy to właśnie widzę że Nutra się opłaca i Brit. BARFa na telekarma.pl nie widzę. Z Britem jest ciężko z dostępnością, dla kotów. Ciągle brak, szukałam w innych sklepach ale to samo,są tylko 800g, 1,5 kg itd. Na głównej stronie Brita niby można robić zakupów, robił ktoś? Quote
dexterka Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 [quote name='Doda_']Tak , wesoło ;) cyrk, różne gatunki, różne papu, różne szaleństwa :D Co do karmy to właśnie widzę że Nutra się opłaca i Brit. BARFa na telekarma.pl nie widzę. Z Britem jest ciężko z dostępnością, dla kotów. Ciągle brak, szukałam w innych sklepach ale to samo,są tylko 800g, 1,5 kg itd. Na głównej stronie Brita niby można robić zakupów, robił ktoś? BARF to żywienie psa surowizną- surowym mięsem, podrobami, kośćmi, warzywami , owocami- http://zadowolonypies.pl/bset/ na allegro są większe opakowania brita dla kotów , tylko nie wiem jakiego dokładnie potrzebujesz http://allegro.pl/listing/listing.php?id=90039&order=dd&string=brit czekam na zdjęcia papużki:) Quote
Doda_ Posted November 19, 2013 Author Posted November 19, 2013 ale pierdoła ze mnie:evil_lol: Allegro? jakos nie mam zaufania . . nigdy tam nie robie takich zakupow . . zdjecia papuzki beda jak zrobie ;) ide obejrzec film i wyprobowac adwokata ktory dzisiaj zrobilam :cool3: Quote
dexterka Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Doda_ napisał(a):ale pierdoła ze mnie:evil_lol: Allegro? jakos nie mam zaufania . . nigdy tam nie robie takich zakupow . . zdjecia papuzki beda jak zrobie ;) ide obejrzec film i wyprobowac adwokata ktory dzisiaj zrobilam :cool3: ja tam jestem allegromaniakiem:) daj spróbować adwokata::evil_lol: Quote
katik Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 Zwierzyniec masz rewelacyjny. Kotka Kama piękna :loveu: Kiedyś też miałam wielogatunkowe stado, teraz niestety czasu brak na większą ilość futrzaków. Co do allegro, nie masz co sie obawiać. A jak wolisz kupować w zwykłych sklepach internetowych, to możesz na allegro porównać ceny i wybrać sklep, który ma najbardziej atrakcyjną cenę. Quote
Sonka95 Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 Na allegro są czasem fajne promocje ;) zajrzyj może coś znajdziesz :D Quote
Doda_ Posted November 20, 2013 Author Posted November 20, 2013 Obejrzalam, faktycznie, sa sprzedawcy co bardzo duzo sprzedali i mozna im zaufac . . sprobuje zrobic tam zakupy, dzieki :) Kama eh albo źle sie czuje albo stała sie wybredna kotka. Puszka Bozita ble, animonda carny ble, sucha karma Brit ble . . dzisiaj nic nie zjadla oprocz kawalka schabu . . nie wiem co jest. Siedzi, śpi caly dzien . . od pogody ? Mam az 6 duzych puszek animonda i bozita, nie wiem co z nimi zrobie jak nie bedzie chciala jesc . . co do adwokatu, jest pyszny, zrobilam czekoladowy, truskawkowy i tradycyjny, z 5 jajek, mleka skondensowanego, spirytusu, cukru. Myśle ze bym zwiekszyla jajka do 12 sztuk, a mleka nie dawala, za to wiecej spirytusu. Robil ktos ? Bo nie bardzo lubie smaku 'mlekowego' wole z samych jaj ale nie probowalam i nie wiem czy by wyszedl . . . Quote
Doda_ Posted November 21, 2013 Author Posted November 21, 2013 Dzisiaj też zrobię bo 2 litry już poszły . . :lol: zmniejszę mleko i zobaczymy jaki mi wyjdzie, bo poprzedni przepis nie za bardzo. Za rzadki adwokat. Ale w smaku pyszny. Hmm, kotka wczoraj wymiotowała śliną, źle się czuła, nie miała ochoty się bawić, nic nie zjadła. . dzisiaj odzyskała energię i się bawi jak kociak, ale nadal nie chce jeść karmy z puszki ani suchej . . tylko gotowany filet. . . Quote
Doda_ Posted November 22, 2013 Author Posted November 22, 2013 (edited) a piłyście wsciekłego psa? :D edit: ile u was biorą za sterylizację kotki ? bo u nas 300 zł . . i nie wiem czy to nie jest lekka przesada? Edited November 22, 2013 by Doda_ Quote
Sonka95 Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 My zaglądamy :) W Warszawie to nie wiem ile kosztuje ,ale w tym roku było dofinansowanie tych zabiegów i płaciło się połowę ceny :D Quote
Doda_ Posted November 25, 2013 Author Posted November 25, 2013 popytałam już, większośc lecznic - sterylka kotki 150 zl, kocur 75 zl . . w krakowie 220 za kotke . . kraków! a w dabrowie chcą 300 zl . . hmm . . . dexterka- napiszesz mi krótko o barf-ie ? czy jak pies ma przejść na barfa musi calkiem zrezygnowac z suchej karmy ? ile razy na dzien je ? jakich mies jest najwiecej ? zoladki, itd ? Jestem po pracy, jak wstane przeszukam moze jakies zdjecia wrzuce :) snieg sypie . . . oj . . . :D Quote
Recommended Posts