Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam ;)

Postanowiłam założyć wątek naszych zwierzaczków, żeby pooglądać i pogadać ;)
A więc tak, mam wilczura o imieniu Nero, kotkę Kamę, królika Barusia, świnkę morską Torę oraz papugę nimfę Żako, a mój facet ONka Maxa, trzy koty Moruska, Maniek, Franek ;)

Wcześniej miałam szczury, świnki , ptaki, chomiki, myszki, rybki, żabki i suczkę Nelcię.
Nelcia była bardzo kochaną psinką i odeszła w nocy na moich rękach 2 lata temu w wieku 15 lat, przez kilka lat chorowała na cukrzycę, choroba zabrała wzrok po kilku latach, miała kilka operacji . .

Nera wzięliśmy 9 lat temu od rodziny ze wsi, wiadomo jak to jest na wsi - mnożą :angryy:. Urodził się w stodole :lol:
Był wtedy szczeniakiem obrażonym na cały świat . . dumny , obrazalski Pan . . Wyrósł z tego ;) Charakter ma agresywny do obcych ludzi i zwierząt na dworze, a w domu łagodniejszy niż baran :roll:
Kotka Kama ma około 5 miesięcy, przybłąkała się do nas na spacerze , była strasznie głodna, chora - na oczy i uszy, tuliła się do nas . . kocie dziecko! Prawdopodobnie ktoś wyrzucił, bo trzymała się miejsca na przystanku . . Zabrałam do siebie i nie wiedziałam jak to będzie, bo Nero na spacerze nie znosi kotów, są dla niego wrogiem na 1. miejscu . . Nigdy nie miał bliskiego kontaktu z kotem . . Szukałam DT, jak się znalazł, to postanowiłam że u nas zostanie, pokochaliśmy, a Nero zaakceptował po 2 tygodniach . Teraz cierpliwie znosi humorki kotki, dostaje nieraz w mordę . . Często bez powodu, ot tak poprostu :evil_lol:
Królik Baruś ma około 2,5 latka, jest adoptowany, miał być pokarmem dla węża :angryy: trafił do mnie na DT awaryjny ze swoim towarzyszem. Towarzysz pojechał do nowego domku , on też miał jechać ale został . . :lol: Nero na początku podczas mojej nieobecności rozerwał transporter w którym był królik, wyciągnął go i oblizał od głowy do ogonka . . . . Wróciłam , zastałam biednego Barusia klejącego, ze ślinami . . :oops: Lubią z wilczurem dzielić się marchewką . . jeden bierze i ucieka, drugi odbiera mu i ucieka, tak w koło . . :lol:
Świnka Tora też jest adoptowana, też miała być pokarmem dla węża . . ma około 5 lat . Do niedawna miała towarzyszkę, też adoptowana, została odebrana od faceta który poszedł siedzieć . . Odeszła jakiś czas temu. Nie znałam jej wieku. .
Papuga Nimfa Żako jest z hodowli, kupiłam żeby moja poprzednia miała towarzysza po stracie ukochanego towarzysza o imieniu Pipi, odszedł w wieku 9 lat, ale niestety bardzo krótki czas po zakupie Zako, odeszła . . i teraz został sam . .

Mój facet ma wilczura o imieniu Max, ma 10 lat. Koty to Moruska ok. 2 letnia , Maniek i Franek mają po pół roku.

Tora
Uploaded with ImageShack.com

Kama

Nero

Baruś

:):):)

Edited by Doda_
  • Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I mam takie pytanie odnośnie karmy BRIT. Co o niej sądzicie i gdzie zamawiacie? Bo ja zamawiam na telekarma.pl ale mało takich karm w tym sklepie, ciągle brak.

Posted

witam i pozdrawiamy ;) prowadzisz hotelik to może powiesz jaką karmę jedzą wasze psy i hotelikowe ? ja wilczura karmię royalem ale jak się okazało, jakościowo nie jest najlepszy, ma więcej pszenic zbóż. . .niż miesa . . i myślę nad tym by przejść na Brit .

Posted

To i ja się przywitam :loveu:

Fajny masz zwierzyniec :cool3: musi być wesoło z taką ilością zwierzaków :)
Ja Brita niedługo będę testowała u mojej suczki :cool3: skład ma dobry jak na suchą karmę ;)

Posted

A ja sobie tutaj wejdę i się przywitam :razz:

Ja na swoich psiurach testowała mnóstwo karm Brit, Brit Care, Bosh, Acana, Josera, Husse i jakbym
miała polecać to chyba bym nie potrafiła :roll:

Ja ostatnio karmy zamawiam z zooplusa ale oni nie mają Brit, możesz też spóbować z Krakvetu ale
co do wysyłki to z nimi bywa różnie :roll:

Posted

Doda_ napisał(a):
witam i pozdrawiamy ;) prowadzisz hotelik to może powiesz jaką karmę jedzą wasze psy i hotelikowe ? ja wilczura karmię royalem ale jak się okazało, jakościowo nie jest najlepszy, ma więcej pszenic zbóż. . .niż miesa . . i myślę nad tym by przejść na Brit .

moje psy i część hotelowych są na BARFie , który zawsze i wszędzie polecam:)
Brit ma dobry stosunek jakości do ceny. Hotelowe psy też u mnie brita jedzą. Polecam też droższą od brita karmę Markus Muhle oraz Sam's Field.

Przypomniało mi się też ,że jak jeszcze swoje suchą karmiłam to byłam bardzo zadowolona z Nutra Gold Breeders Bag. 20kg ok 160zł , skład bardzo dobry i niskie dawkowanie w porównaniu z innymi karmami.

Posted

Tak , wesoło ;) cyrk, różne gatunki, różne papu, różne szaleństwa :D

Co do karmy to właśnie widzę że Nutra się opłaca i Brit. BARFa na telekarma.pl nie widzę.
Z Britem jest ciężko z dostępnością, dla kotów. Ciągle brak, szukałam w innych sklepach ale to samo,są tylko 800g, 1,5 kg itd.
Na głównej stronie Brita niby można robić zakupów, robił ktoś?

Posted

[quote name='Doda_']Tak , wesoło ;) cyrk, różne gatunki, różne papu, różne szaleństwa :D

Co do karmy to właśnie widzę że Nutra się opłaca i Brit. BARFa na telekarma.pl nie widzę.
Z Britem jest ciężko z dostępnością, dla kotów. Ciągle brak, szukałam w innych sklepach ale to samo,są tylko 800g, 1,5 kg itd.
Na głównej stronie Brita niby można robić zakupów, robił ktoś?

BARF to żywienie psa surowizną- surowym mięsem, podrobami, kośćmi, warzywami , owocami- http://zadowolonypies.pl/bset/

na allegro są większe opakowania brita dla kotów , tylko nie wiem jakiego dokładnie potrzebujesz http://allegro.pl/listing/listing.php?id=90039&order=dd&string=brit

czekam na zdjęcia papużki:)

Posted

ale pierdoła ze mnie:evil_lol:

Allegro? jakos nie mam zaufania . . nigdy tam nie robie takich zakupow . .

zdjecia papuzki beda jak zrobie ;)

ide obejrzec film i wyprobowac adwokata ktory dzisiaj zrobilam :cool3:

Posted

Doda_ napisał(a):
ale pierdoła ze mnie:evil_lol:

Allegro? jakos nie mam zaufania . . nigdy tam nie robie takich zakupow . .

zdjecia papuzki beda jak zrobie ;)

ide obejrzec film i wyprobowac adwokata ktory dzisiaj zrobilam :cool3:

ja tam jestem allegromaniakiem:) daj spróbować adwokata::evil_lol:

Posted

Zwierzyniec masz rewelacyjny. Kotka Kama piękna :loveu: Kiedyś też miałam wielogatunkowe stado, teraz niestety czasu brak na większą ilość futrzaków.

Co do allegro, nie masz co sie obawiać. A jak wolisz kupować w zwykłych sklepach internetowych, to możesz na allegro porównać ceny i wybrać sklep, który ma najbardziej atrakcyjną cenę.

Posted

Obejrzalam, faktycznie, sa sprzedawcy co bardzo duzo sprzedali i mozna im zaufac . . sprobuje zrobic tam zakupy, dzieki :)

Kama eh albo źle sie czuje albo stała sie wybredna kotka. Puszka Bozita ble, animonda carny ble, sucha karma Brit ble . . dzisiaj nic nie zjadla oprocz kawalka schabu . . nie wiem co jest. Siedzi, śpi caly dzien . . od pogody ?

Mam az 6 duzych puszek animonda i bozita, nie wiem co z nimi zrobie jak nie bedzie chciala jesc . .

co do adwokatu, jest pyszny, zrobilam czekoladowy, truskawkowy i tradycyjny, z 5 jajek, mleka skondensowanego, spirytusu, cukru. Myśle ze bym zwiekszyla jajka do 12 sztuk, a mleka nie dawala, za to wiecej spirytusu. Robil ktos ? Bo nie bardzo lubie smaku 'mlekowego' wole z samych jaj ale nie probowalam i nie wiem czy by wyszedl . . .

Posted

Dzisiaj też zrobię bo 2 litry już poszły . . :lol: zmniejszę mleko i zobaczymy jaki mi wyjdzie, bo poprzedni przepis nie za bardzo. Za rzadki adwokat. Ale w smaku pyszny.

Hmm, kotka wczoraj wymiotowała śliną, źle się czuła, nie miała ochoty się bawić, nic nie zjadła. . dzisiaj odzyskała energię i się bawi jak kociak, ale nadal nie chce jeść karmy z puszki ani suchej . . tylko gotowany filet. . .

Posted (edited)

a piłyście wsciekłego psa? :D

edit: ile u was biorą za sterylizację kotki ? bo u nas 300 zł . . i nie wiem czy to nie jest lekka przesada?

Edited by Doda_
Posted

popytałam już, większośc lecznic - sterylka kotki 150 zl, kocur 75 zl . . w krakowie 220 za kotke . . kraków! a w dabrowie chcą 300 zl . .
hmm . . .

dexterka- napiszesz mi krótko o barf-ie ? czy jak pies ma przejść na barfa musi calkiem zrezygnowac z suchej karmy ?
ile razy na dzien je ? jakich mies jest najwiecej ? zoladki, itd ?

Jestem po pracy, jak wstane przeszukam moze jakies zdjecia wrzuce :)
snieg sypie . . . oj . . . :D