Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Skiper

[FONT=arial]Skiper to dość duży (ok. 58 cm w kłębie, waga: 23 kg), młody ok. 2 letni psiak. Z wyglądu trochę owczarkowaty. Jest aktywnym psem lubiącym zabawę - czy to piłką,czy patykiem. Z racji jego młodego wieku czasem przejawiają jeszcze szczeniackie zachowania takie jak zabawa w przeciąganie smyczy czy skakanie na ludzi. Mimo to nie sprawia większych problemów, ponieważ można go łatwo skorygować.

[/FONT]

[FONT=arial]Doludzi jest nastawiony pozytywnie, jednak z początku nie jest zbyt "miziasty". Dopiero po kilku spacerach nawiązał więź z opiekunem.
[/FONT]

[FONT=arial]Na spacerach w grupie ciągnie na smyczy, ponieważ chce się wybić na prowadzenie, jednak nie jest to uciążliwe. Wystarczy lekko pociągnąć za smycz i już nie jest napięta. Gdy na spacerze jest sam idzie grzecznie przy opiekunie.

[/FONT]

[FONT=arial]Zna komendy: siad, łapa i waruj. Obecnie jest uczony reakcji na imię.

Kontakt: 507-511-463 lub olka9628@o2.pl
Psiak przebywa w Miejskim Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Katowicach

Więcej zdjęć: [/FONT]
https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Skiper983133Lata12102013ROlaKopec?noredirect=1#

Edited by olka9628
  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maciaszek napisał(a):
Skiper powędrował na katowicki wątek i stronę Fundacji. Ma też nową kartę na stronie schroniska :).

Dziękuję :)
Siłę ma, ale ciągnie jak się mu na to pozwoli :) Na potrzebę zdjęć dałam mu trochę poszarpać no i Beata czasu nie miała i zdjęcia były robione w biegu na autobus żeby chociaż jakieś miał z wczoraj :eviltong:

Posted

W sobotę byłam na spacerze ze Skiperem sama :D Przechodząc obok mojego domu stwierdziłam, że może spróbuję wziąć moje psiaki z nim na spacer. Skiper z Azą bardzo się polubili :) Aż szkoda mi go było, że musiał biegać na smyczy. Dla Suzi Skiper był zbyt ruchliwy i odganiała go od siebie warczeniem. Na szczęście młody wie co to oznacza ;) Jak wparował do domu to wyjadł wszystko z miski :eviltong: Uczyliśmy się też chodzenia przy nodze, idzie mu to całkiem dobrze. Zobaczymy jak będzie w gronie schroniskowych psiaków. Jak szedł z moimi i sam to jakoś mu wychodziło :D Skiper już nawet zaczyna reagować na imię :) No i zaczął wreszcie przychodzić sam na pieszczoty. Jak chciałam go zmierzyć to okazało się, że panikuje przed miarką, za to na wadze grzecznie stoi :) Do boksu nie chce wskoczyć sam - daje przednie łapy ale stwierdza, że jednak nie. Najpierw wskakuje ja a on za mną :) Może się kiedyś nauczy :eviltong:

Posted

[quote name='Romina_74']Skiper pięknym pieskiem jest :) Zwraca na siebie uwagę, czy tego chce czy nie. Nie wiem tylko, czy to lepsze domki "rodzi" czy nie ....[/QUOTE]

Więc nie kraczemy i czekamy na ten najlepszy :).

• 2 weeks later...
Posted

Skiper mimo swojej urody jest nadal w schronisku...a ja przepraszam za zapuszczenie wątku, już nadrabiam :)
Chłopak w tydzień przytył ok. 2 kg :D Im więcej waży tym ma więcej siły. Czasami mam już go dosyć ale jak tu się złościć na niego. Jak daję mu chodzić na luźnej smyczy z przodu przede mną to wstępuje w niego szatan, odwraca się, gryzie smycz, próbuje się szarpać ze mną. Zachowuje się jak dziki mustang xD Natomiast kiedy trzymam go przy nodze to zamienia się w potulnego baranka :) Z psami raczej dobrze się dogaduje. Od ostatniego mojego wpisu miał spięcie tylko z Karbonem i teraz stara mu się schodzić z drogi :) Wedlug mnie łatwo jest u niego zlikwidować niechciane zachowania. I powrót do boksu - Skiper bardzo panikuje. Na razie wchodzę pierwsza a on wskakuje za mną. Do tej pory może tylko 2 razy sam wskoczył. W ostatnią sobote słyszalam jak piszczał za mną. Każde zostawienie w boksie przeżywa coraz bardziej. Widzę też, że nie jest psem który chce żeby go każdy głaskał.

Posted

Naprawdę dziwne, że chłopak jeszcze siedzi...
A kto by chciał wskakiwać do boksu sam? A tak to ma nadzieję, że z nim zostaniesz ;)