Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beata_Dorobczyńska napisał(a):
Tak, dlaczego ja zawsze znam bardziej hardcorowa wersje ? hmmm, troche i piszczała, hmmmm.

:diabloti:

nie pisz mi tutaj:placz: jesli było gorzej niz opisała to Doddy.

Posted

Wróciłam właśnie od Nany.
I już Wam powiem, że to suuper sunia w której ja się zakochałam!
Jak dla mnie Nanusia nie ma problemów neurologicznych.
Ma problemy z koorydnacją ale wygląda raczej jakby ją coś bolało.
I wystarczyło jej w zęby spojrzeć, by zobaczyć że jest tragedia! Nana ma korzenie widoczne gołym okiem, zapalenie dziąseł straszne.
Stąd wrażenie, że sunia ma wąski pyszczek - ona po prostu cały czas ma spiętą żuchwę.
Nana ma problemy z jedzeniem, bo ją boli.
Dotykana po zębach nie reaguje agresywnie, a tkliwie - z bólu.
Piłeczką i patykiem bardzo chciała się bawić, jednak nie było zbytnio w stanie łapać zabawek.
Nana ma ok. 6 lat.
Jest psem pogodnym, bardzo ciągnie do ludzi, jest zadbana, wraca na zawołanie, pcha się do domu.
Widać, że normalny, miejski pies.
Do psów reaguje agresywnie.
Tak więc na początek zamiast badań, tomografii, rtg kręgosłupa idziemy do stomatologa.

Jutro będą fotki.

Posted

doddy napisał(a):
Wróciłam właśnie od Nany.
I już Wam powiem, że to suuper sunia w której ja się zakochałam!
Jak dla mnie Nanusia nie ma problemów neurologicznych.
Ma problemy z koorydnacją ale wygląda raczej jakby ją coś bolało.
I wystarczyło jej w zęby spojrzeć, by zobaczyć że jest tragedia! Nana ma korzenie widoczne gołym okiem, zapalenie dziąseł straszne.
Stąd wrażenie, że sunia ma wąski pyszczek - ona po prostu cały czas ma spiętą żuchwę.
Nana ma problemy z jedzeniem, bo ją boli.
Dotykana po zębach nie reaguje agresywnie, a tkliwie - z bólu.
Piłeczką i patykiem bardzo chciała się bawić, jednak nie było zbytnio w stanie łapać zabawek.
Nana ma ok. 6 lat.
Jest psem pogodnym, bardzo ciągnie do ludzi, jest zadbana, wraca na zawołanie, pcha się do domu.
Widać, że normalny, miejski pies.
Do psów reaguje agresywnie.
Tak więc na początek zamiast badań, tomografii, rtg kręgosłupa idziemy do stomatologa.

Jutro będą fotki.

doddy u nas nanka nie jadła wiec takich objawow nie widziałysmy ale wszedzie gdzie ja karmiono nikt nie powiedzial ze nie zjada lu niedojada jedzenia. Wszedzie dostawała suche wiec powinni dac nam znac nawet u weta tak super psa oceniali ze wszystko oki.

Z ta spieta zuchwa masz racje ze od zebow ale...ciekwa jestem czy towszystko minie po usunieciu tego problemu.
Ja tez mam do niej słabosc , i tak wdzięcznie rozdaje całusy.

Posted

doddy napisał(a):
Wczoraj pisałyśmy :evil_lol:

Czekamy aż BeataA wyzdrowieje bo nie mamy jak jechać z Nanulką do stomatologa.

Zdjęcia ma BeataA.

to wczoraj to ja czytałam i czytaaałam:evil_lol: i ciesze się ze u Was wyladowała z tych Ozorek:eviltong:

A my u ktorej Beaty ja zostawiałysmy?A czy D bo zgłupiałam

Posted

Beata D nie to , ze nie chce tylko juz nei może bo ma taką jedna niekoniecznie przyjacielska dla innych - ogólnie każdy dobry na sniadanie.
A poza tym to ja lubie duże psy a nie takie do których trzeba się schylać .
Ruda nie martw sie - ja do BeatyA mam rzut beretem wiec to żadna róznica :)

Posted

doddy napisał(a):
U BeatyA.

BeataB nie chce już wiecej pieskuff jakoś... Nieugięta :eviltong:

no co Ty jak mozna nie miec stada pieskuff:razz: zawsze coś się dzieje!!:evil_lol:

Pozdrawiamy z Łodzi Beatę A :calus:

Posted

No 3 psy w porównaniu do Beaty... Zanizasz średnią :eviltong:
Co by nie było - patrząc na metraż domu i ogródka - żebyś się zaraz do mnie nie doczepiła, że ja mam 2 psy :evil_lol:

Posted

A ja za to, ze nie mam stada to juz pozdrowień nie dostanę :mad: No dzieki Ruda, dzieki !

Dostaniesz dostaniesz i ciotka Doddy tez :loveu: bo dzięki wam .....wy juz wiecie co:eviltong:

A jak nie lubisz sie schylac to zapraszam do mnie bo oprocz stb mam 2 azjaty w tym jednego mutanta po ILgizie wiec o schylaniu nie ma mowy.:evil_lol:

Posted

ja nie wiem czy Was przebije ale sztukowo mam 5 :multi: ( psow oczywiscie )
-wagowo nie wiem ale na 100% to duzo wiecej niz 150 kg
-dodam ze te najwieksze to sa z przypadku nie zakup hodowlany:eviltong:

i co?

Posted

Dzieki . Ja do swoich się nie schylam :) Sa zdecydowanie ponad moje kolano .

Dobra, koniec licytacji - nie wygrałam ale i nie przegrałam co nie zmienia faktu, ze wiecej siersciuchów nie chcę.

ps. A ja mam jeszcze rybki , i co ?

To ja jeszcze w chacie z sierscia mam koty:razz: tez z odzysku

Posted

Psiury fajne tylko tak kazde z innej beczki:eviltong:
A co do koni to ja tez stawiam swoje 3 szt ale moje niestety chyba po 600 nie ważą:placz: ( dostaja karmę light:evil_lol: )

Posted

Ruda , wyedytuj post i skasuj juz to wielkie zdjecie bo nas wywala , juz wiecej OT nie pisze .
A co - musza pasować kolorystycznie czy co ? Co ja poradze , ze własnie takie oprócz dozycy wpadły mi w droge i jakos nie mogłam sie oprzeć.
Ja lubie różnoodność.

Hmmm, wyslij mi prosze na maila zdjecia tych kucyków . Moje dostaja normalnie owies :)

ps. Jeszcze nie idzie bo Beata chora i nie pojedzie a ja w tygodniu nie moge ale smiecic tez nie mozemy.