Niewiasta_21 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
doddy Posted June 1, 2007 Author Posted June 1, 2007 Na zdjęciach już widać, że coś nie tak z głową u niej... Quote
doddy Posted June 1, 2007 Author Posted June 1, 2007 Tak jeszcze sobie pomyślałam, że może Oli udałoby się sprawdzić, czy w marcu ktoś tej suni nie szukał w Łódzkim schronisku? Quote
andzia69 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 kurdę - jak ona mi moją mankę przypomina:-( Kasia - ale co nie tak z głową - pisz-bo moze ja wstepnie poprzesyłam to co jest???Choć najlepiej by pewnie oddał to krótki filmik - chodzi o tą zaburzoną koordynacje, bo tego na zdjęciach nie widać... A czy miała robione jakiekolwiek badania gdzies??? Czy w tym Ozorkowie brała jakieś leki? Quote
ruda76 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 doddy napisał(a):Na zdjęciach już widać, że coś nie tak z głową u niej... dzieki Doddy bo juz myslałam ,ze to ja jestem nienormalna. Lekarka niestety nie widziałatego problemu:angryy: widocznie ja :oops: powinnam byc na jej miejscu Quote
doddy Posted June 1, 2007 Author Posted June 1, 2007 Anita ślepaś? :eviltong: Na pierwszym zdjęciu ma nienaturalnie wykręconą głowę. Na drugim ma zmarszczoną głowę, jakby coś się działo z jej nerwami twarzowymi. Na piątym zdjęciu znowu ma wykręconą nienaturalnie głowę. Widać po zdjęciach samych, że ma problem z utrzymaniem w pozycji prostej głowy. Sylwia, ślepa nie jesteś. A oznaki musza być widoczne i dość duże że na zdjęciach wychodzą... Żeby ona się dogadywała z pieskami.... to może zacznę namawiać Martę na danie jej DT... W końcu miała ślepą Śnieżkę z oczopląsem, więc kolejny dziwny pies w jej rodzinie, będzie jak najbardziej ok. Quote
ruda76 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 andzia69 napisał(a):kurdę - jak ona mi moją mankę przypomina:-( Kasia - ale co nie tak z głową - pisz-bo moze ja wstepnie poprzesyłam to co jest???Choć najlepiej by pewnie oddał to krótki filmik - chodzi o tą zaburzoną koordynacje, bo tego na zdjęciach nie widać... A czy miała robione jakiekolwiek badania gdzies??? Czy w tym Ozorkowie brała jakieś leki? Posłuchaj ja to okresliłam jako brak skoordynowanych ruchów czyli np. głowa reaguje jakby z opoźnieniem , sprawia wrazenie pijanej,niepełnosprawnej ( nie chce nikogo urazić) a przy kucaniu do sikania chwieje jej sie dupka. Nie zdarzyło jej sie to raz tylko wielokrotnie. Zastanawia mnie tez jej bardzo czeste kucanie do sikania ( bez sikania) , nie wiem czy jej sie porostu wydaje ze powinna a nie sika. ( nie ma cieczki, nie zaznacza terenu itd- te wersje wykluczam) Nie chce nic sugerować ale moze takie zachowanie to pozostałość po jakimś wcześniej przebytym wylewie. ( ludziom tez bardzo czesto pozostaje jakis niedowład) Quote
olgaj Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 jesli uda mi sie zalatwic kamere albo aparat z kamera to w niedzeile postarm sie zrobic filmik, ale ni9c obiecac nie moge sprobuje sie zorientowac czy w marcu nie bylo jkiegos zgloeszenia w lodzkim schronie ze komus zginela mysle ze nie bedzie z tym problemu. a moze to byl jakis wypadek? Quote
ruda76 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 olgaj napisał(a):jesli uda mi sie zalatwic kamere albo aparat z kamera to w niedzeile postarm sie zrobic filmik, ale ni9c obiecac nie moge sprobuje sie zorientowac czy w marcu nie bylo jkiegos zgloeszenia w lodzkim schronie ze komus zginela mysle ze nie bedzie z tym problemu. aparat z kamera to mam ja , tylko instrukcje obsługi w jez angielskim:oops: Quote
andzia69 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 No ale głowa to chyba nie wszystko- moze miec zapalenie jakiegos nerwu twarzowego (pyszczanego, kufowego itd). Ale co z tą koordynacja???? Quote
ruda76 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 doddy napisał(a):Anita ślepaś? :eviltong: Na pierwszym zdjęciu ma nienaturalnie wykręconą głowę. Na drugim ma zmarszczoną głowę, jakby coś się działo z jej nerwami twarzowymi. Na piątym zdjęciu znowu ma wykręconą nienaturalnie głowę. Widać po zdjęciach samych, że ma problem z utrzymaniem w pozycji prostej głowy. Sylwia, ślepa nie jesteś. A oznaki musza być widoczne i dość duże że na zdjęciach wychodzą... Żeby ona się dogadywała z pieskami.... to może zacznę namawiać Martę na danie jej DT... W końcu miała ślepą Śnieżkę z oczopląsem, więc kolejny dziwny pies w jej rodzinie, będzie jak najbardziej ok. dzieki doddy bo dla mnie jej zachowanie było dziwne jak tylko ja zobaczyła ale nie dla wszystkich wiec nie mogłam cały czas wszystkim sugerowac , że pies nienormalnie reaguje . Myślałm ze było to widoczne na pierwszy rzut oka Quote
andzia69 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 co do przykucania a nie sikania - podstawa badanie moczu - moze ma zapalenie pęcherza na dodatek.... To ja bardzo proszę jak juz cosik nagracie - napisac mi tutaj w jednym poscie to co zauważyłyscie - wszelkie objawy, sugestie itd, jeśli miała robione badania to tyz i link do tego filmiku. To wyślę ja - albo podam e-maila którejs z was to mu wyslecie - jako oczywiscie fundacja (bo to tak poważnie brzmi!:evil_lol: ) Quote
ruda76 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 andzia69 napisał(a):No ale głowa to chyba nie wszystko- moze miec zapalenie jakiegos nerwu twarzowego (pyszczanego, kufowego itd). Ale co z tą koordynacja???? nawet przy kucaniu chwieje jej sie dupka Quote
ruda76 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 [quote name='andzia69']co do przykucania a nie sikania - podstawa badanie moczu - moze ma zapalenie pęcherza na dodatek.... tak z tym masz racje:cool3: Quote
andzia69 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 a moze jej ktoś przywalił np. w głowę - samochód, "dobry człowiek"??? i to po prostu zostało??? mielismy młodego boksiowatego psiaka po potraceniu - i zostało mu delikatne kłapanie szczęką i kiwanie głową...skonczył niestety w schronie (a pewnie i za TM) bo nie zdążylismy mu znaleźc domu... moze ona też ma to po jakims urazie - tą niekoordynację Quote
ruda76 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 andzia69 napisał(a):a moze jej ktoś przywalił np. w głowę - samochód, "dobry człowiek"??? i to po prostu zostało??? mielismy młodego boksiowatego psiaka po potraceniu - i zostało mu delikatne kłapanie szczęką i kiwanie głową...skonczył niestety w schronie (a pewnie i za TM) bo nie zdążylismy mu znaleźc domu... moze ona też ma to po jakims urazie - tą niekoordynację trudno powiedziec nie bedac niestety fachowcem ale ja jestem za tym ,ze to po jakims wylewie, Quote
ruda76 Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 przypominamy sie wszystkim i nadal bardzo prosimy o pomoc ....rowniez finansowa:-( Quote
doddy Posted June 3, 2007 Author Posted June 3, 2007 Dziś wieczorem będzie wiadomo, czy będziemy mieć już miejsce dla Nany. Jeśli tak to nawet jutro może przyjeżdżać, by nie płacić za hotel. Quote
andzia69 Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 doddy - a czy we stolicy jest jakis neurolog??? Quote
doddy Posted June 3, 2007 Author Posted June 3, 2007 Dobry raczej nie, ale przynajmniej okuliste mamy :eviltong: Quote
doddy Posted June 3, 2007 Author Posted June 3, 2007 Kochani, udało nam się załatwić budę nową dla naszych psów za 100zł. Może ktoś chciałby zasponsorować budę? Quote
ruda76 Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 "Nana to bardzo wdzieczna i kochana sunia "- to słowa pani ktora zajmuje sie nią w hotelu. Pomożcie jej w tym aby dotarła jak najszybciej do fundacji, pomożcie w zakupie budy-to oprocz wizyty u neurologa w tej chwili sprawa priorytetowa. Quote
dariaopole Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 dobra kochane cioteczki, ja zasponsoruję ( a raczej mój kochany menżuś) jedną budę , pieniążki wpłacimy jutro z rana na konto fundacji !! Quote
doddy Posted June 3, 2007 Author Posted June 3, 2007 Daria pieknie dziekujemy!!!!!!!!!!! A tak wogóle to dziekujemy bardzo rudej76, olgaj oraz niewiaście za ciągłe doglądanie suni w Łodzi. DZIEKUJEMY!!! Jak widać na Nany przykładzie - wspólne działanie a przede wszystkim konkretne przynosi piękne rezultaty. Quote
ruda76 Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 dariaopole napisał(a):dobra kochane cioteczki, ja zasponsoruję ( a raczej mój kochany menżuś) jedną budę , pieniążki wpłacimy jutro z rana na konto fundacji !! daria masz wielkiego całusa od Nany;) i Twój mąż tez. Bardzo, bardzo dziękujemy. Quote
Recommended Posts