Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rak. Czyli co? Co mówią w Bohuminie?

Albo amputacja łapy i zanoszenie modłów, żeby nie było przerzutów

Albo .... eutanazja :(

Strasznie to wszystko niesprawiedliwe :(

Posted

prawa tylnia to nie wiem, nic nie mówili, ale to najmniejszy ...problem :(  idę spać, moze mi sie co nasunie po nocy, bo teraz to jestem zbyt wkurwiona :(

A Donkę nawet nie rozsmieszyło moje podsumowanie Niko - czyli Niko jest jak Media Markt - nie dla idiotów

andzia69, na filmie widać, że coś z nią nie tak

spójrz, jak chodzi

Posted

prawa tylnia to nie wiem, nic nie mówili, ale to najmniejszy ...problem :(  idę spać, moze mi sie co nasunie po nocy, bo teraz to jestem zbyt wkurwiona :(

A Donkę nawet nie rozsmieszyło moje podsumowanie Niko - czyli Niko jest jak Media Markt - nie dla idiotów

spójrz, jak chodzi

Posted

spójrz, jak chodzi

Posted

No bo jak tu się śmiać ... :(

Ciągle myślę o Saruni :( Prześladują mnie te jej umęczone oczy :(

Ale podsumowanie jest świetne !!!

Idealnie nadawałoby się do ogłoszeń Niko ;)

Posted

Albo amputacja łapy i zanoszenie modłów, żeby nie było przerzutów

Albo .... eutanazja :(

Strasznie to wszystko niesprawiedliwe :(

Dałabym jej szansę. Amputacja.

Nawet rok, dwa to jednak życie.

Jak płuca czyste, a zrozumialam, że czyste, to może jednak próbować.

Posted

spójrz, jak chodzi

Posted

spójrz, jak chodzi

Posted

spójrz, jak chodzi

Posted

Dałabym jej szansę. Amputacja.

Nawet rok, dwa to jednak życie.

Jak płuca czyste, a zrozumialam, że czyste, to może jednak próbować.

Według mnie trzeba ją dokładniej zdiagnozować.

Wykluczyć inne opcje

I sprawdzić, jak bardzo zaawansowana jest choroba nowotworowa

Bo jeśli miałaby zyskać tylko jakieś miesiące życia, w dodatku nadal w cierpieniu, to nie wiem, czy to ma sens

Gdy patrzę na nią w głowie tłucze mi się tylko jedna myśl: niech już nie cierpi, już dość !!!

• Upvote 1
Posted

Według mnie trzeba ją dokładniej zdiagnozować.

Wykluczyć inne opcje

I sprawdzić, jak bardzo zaawansowana jest choroba nowotworowa

Bo jeśli miałaby zyskać tylko jakieś miesiące życia, w dodatku nadal w cierpieniu, to nie wiem, czy to ma sens

Gdy patrzę na nią w głowie tłucze mi się tylko jedna myśl: niech już nie cierpi, już dość !!!

też mam niestety podobne myśli ....... ona wygląda na tak umęczoną, że bardzo się boję, ze nie będzie chciała walczyć - strasznie chciałabym się mylić 

Posted

To takie straszne, mloda sunieczka, całe zycie mogło byc przed nia :(

Koniecznie trzeba podjąc decyzje jak najszybciej. Jesli amputacja przedłuzy jej zycie, to warto spróbowac, ale jesli nie ma szans....?

NIech juz nie cierpi :(

Posted

wiadomości o suni z FB:

"Po dzisiejsze rozmowie z lekarzem dowiedzialam się ,że Sara czuje się lepiej,po lekach przeciwzapalnych i przeciwbólowych wrócił jej apetyt i spadła gorączka. 

Emotikon smile

Wczoraj zostało zrobione również USG jamy brzucha i RTG płuc,
wszędzie czysto :))))  "

Posted

Dziewczyny, jaka decyzja z sunią?

konsultowalam zdjęcia z 2 wetami...podejrzewają jednak to, co ja nie chciałam dopuścić do głowy :( czyli nowotwór kości :( :( nie wiem...nie wiem, co dalej :( czekam jeszcze co doktor z czech powie

Posted

konsultowalam zdjęcia z 2 wetami...podejrzewają jednak to, co ja nie chciałam dopuścić do głowy :( czyli nowotwór kości :( :( nie wiem...nie wiem, co dalej :( czekam jeszcze co doktor z czech powie

Przez moje "zajmowanie się" psami i kotami przez lat ponad 20, nie mogę sobie chyba zarzucić, że nie walczyłam o każde życie wszelkimi siłami, psie, kocie. Ale mogę sobie zarzucić, że kilka razy, 3,4 walczyłam za długo. Chciałam wygrać z chorobą i nie przyjmowałam do wiadomości, że nie wygram.

• Upvote 2
Posted

wiadomości o suni z FB:

"Po dzisiejsze rozmowie z lekarzem dowiedzialam się ,że Sara czuje się lepiej,po lekach przeciwzapalnych i przeciwbólowych wrócił jej apetyt i spadła gorączka. 

Emotikon smile

Wczoraj zostało zrobione również USG jamy brzucha i RTG płuc,
wszędzie czysto :))))  "

O mateńko, a więc może jest dla Saruni jeszcze nadzieja !!!

A swoją drogą, szlag mnie trafia, że ona tak długo cierpiała skoro jak się okazuje jednak reaguje na leki :(

Dziewczyny, jaka decyzja z sunią?

Decyzja zapadnie w poniedziałek

nie wiem czy biopsja - to chyba raczej do guzów miękkich...a tu potrzebny fragment kości :(

Trzeba by wziąć wycinek (zeskrobinę) kości do badania

Posted

Kciuki za Sunieczkę, a Niko niech jeszcze się poukłada u p. Magdy.

A w ogóle coś słychać? Nie usiłował? Nic ;)

Usiłował niestety ....

Wklejam to, co napisała Magda Miluszkiewicz po ponad 2 tygodniach obserwacji:
"Nico,dorosły samiec w typie owczarka niemieckiego, pies ma zachowanie na granicy nadpobudliwości, reaguje silnym podnieceniem na przedmioty wprowadzane w ruch, w relacjach z psami różny, albo agresywny albo obojętny, nie inicjuje zabawy z innymi psami, nie wykazuje tendencji do ucieczek. Zostały wykonane dwa testy. Pierwszy to reakcja psa na opiekuna w ruchu, Nico momentalnie przeszedł w atak, po czym przeniósł atak na kolejną blisko stojącą osobę, kolejny test sprawdzał reakcje psa na odruch uniesionej ręki, były dwie reakcje: na uniesioną rękę z aportem reaguje zaciekawieniem, na uniesioną rękę z ze szmatą lub smyczą inicjuje atak. Na dzień dzisiejszy stwierdzam,że Nico był nieumiejętnie uczony zachowań obronnych, pies nie odróżnia w ataku osoby obcej od opiekuna"
Na dzień dzisiejszy Niko nie nadaje się w/g p. Magdy do "zwykłej" adopcji. ...
Wymaga dalszej obserwacji i pracy nad zachowaniem

A zatem temat p. Czesława w odniesieniu do Niko możemy sobie odpuścić

Ale będę próbowała przekonać Go do adopcji innego ONka ;)

Halo, halo, czy ktoś to w ogóle przeczytał ???

Wstawiłam wczoraj...

Tak się wszyscy zajęliśmy Sarunią, że zapominamy, że to wątek Niko ;)

Andzia, może założyć Sarze jednak oddzielny wątek, co ?