DONnka Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Rak. Czyli co? Co mówią w Bohuminie? Albo amputacja łapy i zanoszenie modłów, żeby nie było przerzutów Albo .... eutanazja :( Strasznie to wszystko niesprawiedliwe :( Quote
Perełka1 Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 prawa tylnia to nie wiem, nic nie mówili, ale to najmniejszy ...problem :( idę spać, moze mi sie co nasunie po nocy, bo teraz to jestem zbyt wkurwiona :( A Donkę nawet nie rozsmieszyło moje podsumowanie Niko - czyli Niko jest jak Media Markt - nie dla idiotów andzia69, na filmie widać, że coś z nią nie tak spójrz, jak chodzi Quote
Perełka1 Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 prawa tylnia to nie wiem, nic nie mówili, ale to najmniejszy ...problem :( idę spać, moze mi sie co nasunie po nocy, bo teraz to jestem zbyt wkurwiona :( A Donkę nawet nie rozsmieszyło moje podsumowanie Niko - czyli Niko jest jak Media Markt - nie dla idiotów andzia69, na filmie widać, że coś z nią nie tak spójrz, jak chodzi Quote
DONnka Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 prawa tylnia to nie wiem, nic nie mówili, ale to najmniejszy ...problem :( idę spać, moze mi sie co nasunie po nocy, bo teraz to jestem zbyt wkurwiona :( A Donkę nawet nie rozsmieszyło moje podsumowanie Niko - czyli Niko jest jak Media Markt - nie dla idiotów No bo jak tu się śmiać ... :( Ciągle myślę o Saruni :( Prześladują mnie te jej umęczone oczy :( Ale podsumowanie jest świetne !!! Idealnie nadawałoby się do ogłoszeń Niko ;) Quote
mar.gajko Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Albo amputacja łapy i zanoszenie modłów, żeby nie było przerzutów Albo .... eutanazja :( Strasznie to wszystko niesprawiedliwe :( Dałabym jej szansę. Amputacja. Nawet rok, dwa to jednak życie. Jak płuca czyste, a zrozumialam, że czyste, to może jednak próbować. Quote
DONnka Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Dałabym jej szansę. Amputacja. Nawet rok, dwa to jednak życie. Jak płuca czyste, a zrozumialam, że czyste, to może jednak próbować. Według mnie trzeba ją dokładniej zdiagnozować. Wykluczyć inne opcje I sprawdzić, jak bardzo zaawansowana jest choroba nowotworowa Bo jeśli miałaby zyskać tylko jakieś miesiące życia, w dodatku nadal w cierpieniu, to nie wiem, czy to ma sens Gdy patrzę na nią w głowie tłucze mi się tylko jedna myśl: niech już nie cierpi, już dość !!! 1 Quote
mar.gajko Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 andzia69, na filmie widać, że coś z nią nie tak spójrz, jak chodzi Andzia przeczyta, nie trzeba az 5 razy. Hmm, 6 razy. Quote
ania75 Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Według mnie trzeba ją dokładniej zdiagnozować. Wykluczyć inne opcje I sprawdzić, jak bardzo zaawansowana jest choroba nowotworowa Bo jeśli miałaby zyskać tylko jakieś miesiące życia, w dodatku nadal w cierpieniu, to nie wiem, czy to ma sens Gdy patrzę na nią w głowie tłucze mi się tylko jedna myśl: niech już nie cierpi, już dość !!! też mam niestety podobne myśli ....... ona wygląda na tak umęczoną, że bardzo się boję, ze nie będzie chciała walczyć - strasznie chciałabym się mylić Quote
bela51 Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 To takie straszne, mloda sunieczka, całe zycie mogło byc przed nia :( Koniecznie trzeba podjąc decyzje jak najszybciej. Jesli amputacja przedłuzy jej zycie, to warto spróbowac, ale jesli nie ma szans....? NIech juz nie cierpi :( Quote
mdk8 Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 wiadomości o suni z FB: "Po dzisiejsze rozmowie z lekarzem dowiedzialam się ,że Sara czuje się lepiej,po lekach przeciwzapalnych i przeciwbólowych wrócił jej apetyt i spadła gorączka. Emotikon smile Wczoraj zostało zrobione również USG jamy brzucha i RTG płuc,wszędzie czysto :)))) " Quote
mar.gajko Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 To co? Wczesniej nei dostawała przeciwzapalnych i przeciwbólowych????????? To jakis horror. Quote
ania75 Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 To może jednak tylko b. silny stan zapalny mogę prosić link do fb Quote
mdk8 Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 https://www.facebook.com/events/1591088487775507/1591570541060635/ Quote
andzia69 Posted April 19, 2015 Author Posted April 19, 2015 Dziewczyny, jaka decyzja z sunią? konsultowalam zdjęcia z 2 wetami...podejrzewają jednak to, co ja nie chciałam dopuścić do głowy :( czyli nowotwór kości :( :( nie wiem...nie wiem, co dalej :( czekam jeszcze co doktor z czech powie Quote
mar.gajko Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 konsultowalam zdjęcia z 2 wetami...podejrzewają jednak to, co ja nie chciałam dopuścić do głowy :( czyli nowotwór kości :( :( nie wiem...nie wiem, co dalej :( czekam jeszcze co doktor z czech powie Przez moje "zajmowanie się" psami i kotami przez lat ponad 20, nie mogę sobie chyba zarzucić, że nie walczyłam o każde życie wszelkimi siłami, psie, kocie. Ale mogę sobie zarzucić, że kilka razy, 3,4 walczyłam za długo. Chciałam wygrać z chorobą i nie przyjmowałam do wiadomości, że nie wygram. 2 Quote
ania75 Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 a można to jakoś sprawdzić na sto procent - np. biopsja? Quote
andzia69 Posted April 19, 2015 Author Posted April 19, 2015 a można to jakoś sprawdzić na sto procent - np. biopsja? nie wiem czy biopsja - to chyba raczej do guzów miękkich...a tu potrzebny fragment kości :( Quote
DONnka Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 wiadomości o suni z FB: "Po dzisiejsze rozmowie z lekarzem dowiedzialam się ,że Sara czuje się lepiej,po lekach przeciwzapalnych i przeciwbólowych wrócił jej apetyt i spadła gorączka. Emotikon smile Wczoraj zostało zrobione również USG jamy brzucha i RTG płuc,wszędzie czysto :)))) " O mateńko, a więc może jest dla Saruni jeszcze nadzieja !!! A swoją drogą, szlag mnie trafia, że ona tak długo cierpiała skoro jak się okazuje jednak reaguje na leki :( Dziewczyny, jaka decyzja z sunią? Decyzja zapadnie w poniedziałek nie wiem czy biopsja - to chyba raczej do guzów miękkich...a tu potrzebny fragment kości :( Trzeba by wziąć wycinek (zeskrobinę) kości do badania Quote
DONnka Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Kciuki za Sunieczkę, a Niko niech jeszcze się poukłada u p. Magdy. A w ogóle coś słychać? Nie usiłował? Nic ;) Usiłował niestety .... Wklejam to, co napisała Magda Miluszkiewicz po ponad 2 tygodniach obserwacji:"Nico,dorosły samiec w typie owczarka niemieckiego, pies ma zachowanie na granicy nadpobudliwości, reaguje silnym podnieceniem na przedmioty wprowadzane w ruch, w relacjach z psami różny, albo agresywny albo obojętny, nie inicjuje zabawy z innymi psami, nie wykazuje tendencji do ucieczek. Zostały wykonane dwa testy. Pierwszy to reakcja psa na opiekuna w ruchu, Nico momentalnie przeszedł w atak, po czym przeniósł atak na kolejną blisko stojącą osobę, kolejny test sprawdzał reakcje psa na odruch uniesionej ręki, były dwie reakcje: na uniesioną rękę z aportem reaguje zaciekawieniem, na uniesioną rękę z ze szmatą lub smyczą inicjuje atak. Na dzień dzisiejszy stwierdzam,że Nico był nieumiejętnie uczony zachowań obronnych, pies nie odróżnia w ataku osoby obcej od opiekuna" Na dzień dzisiejszy Niko nie nadaje się w/g p. Magdy do "zwykłej" adopcji. ... Wymaga dalszej obserwacji i pracy nad zachowaniem A zatem temat p. Czesława w odniesieniu do Niko możemy sobie odpuścić Ale będę próbowała przekonać Go do adopcji innego ONka ;) Halo, halo, czy ktoś to w ogóle przeczytał ??? Wstawiłam wczoraj... Tak się wszyscy zajęliśmy Sarunią, że zapominamy, że to wątek Niko ;) Andzia, może założyć Sarze jednak oddzielny wątek, co ? Quote
bela51 Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Tak, to watek Niko i własnie przeczytałam diagnoze Magdy :( Teraz pytanie, czy jego zachowania mozna jakos skorygowac? Quote
Recommended Posts