PaSja Hera Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 Ręce opadają,po prostu nie mam siły. Argo bardzo przeżywa zmianę miejsca.Dzisiaj ze strachu burczał.Jadł gotowane jedzonko bardzo chętnie,ale to był jedyny czas kiedy się ożywił.Kładzie się i nie chce nic.Ma totalną deprechę.Co tu robić? Kupy robi wstrętne,ale to pewnie od tej badziewnej karmy.Mam nadzieję,że jak zmienimy karmę będzie lepiej. Ewa19800 dziękuje za pomoc w karmie. Quote
ewa1980o Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 PaSja Hera napisał(a):Ręce opadają,po prostu nie mam siły. Argo bardzo przeżywa zmianę miejsca.Dzisiaj ze strachu burczał.Jadł gotowane jedzonko bardzo chętnie,ale to był jedyny czas kiedy się ożywił.Kładzie się i nie chce nic.Ma totalną deprechę.Co tu robić? Kupy robi wstrętne,ale to pewnie od tej badziewnej karmy.Mam nadzieję,że jak zmienimy karmę będzie lepiej. Ewa19800 dziękuje za pomoc w karmie. jak mu zasmakuje to się kupi wiekszy worek ;) Quote
beka Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 Taaak czasami kupa cieszy bardziej niż złoto:). Super Quote
andzia69 Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 ewab napisał(a):Omar zrobił kupolca:multi:. i niech mu qpka lekką będzie :multi::multi::multi: Na konto doszły wpłaty na psiaki od: Anita N. - 50 zł Egradska - 100 zł Urszula P - 50 Tomasz N - 100 Paulina Z - 10 Katarzyna Z.-W. - 100 Danuta K-K - 50 bardzo wszystkim dziękujemy :loveu::loveu::loveu: co do podawania cyklosporyny - myślę, że przed jej podaniem musimy zrobić badanie krwi, zeby zobaczyć co słychać...żeby nie bylo tak, że podamy bez i coś sie stanie, bo np. miał coś nie tak z wątrobą, czy nerkami - tak ja uważam przynajmniej...niemniej jednak sądzę, ze jeśli się da, to można by bylo wlączyć - tylko Omar musi zacząć współpracować i dać sobie pobrać krew bez jej rozlewu :) Argo - dzisiaj znowu mial chyba dzień...do tyłu. Znowu burczał trochę, a wczoraj już sie Pasja cieszyła, że malutki postęp jest i dal się glaskać.n Chciałabym, żeby go w sobotę pokazać wetom...tylko czy się uda? Quote
Linssi Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Przelalam pieniadze dla chlopakow. Udalo sie troche wiecej. W tytule napisalam, ze dla Omara i Argo, zebyscie same zadecydowaly, dla ktorego teraz potrzebne sa pieniadze. Quote
Ania II Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 PaSja Hera napisał(a):Ręce opadają,po prostu nie mam siły. Argo bardzo przeżywa zmianę miejsca.Dzisiaj ze strachu burczał.Jadł gotowane jedzonko bardzo chętnie,ale to był jedyny czas kiedy się ożywił.Kładzie się i nie chce nic.Ma totalną deprechę.Co tu robić? . Trenujcie z Argo delikatne dotykanie, głaskanie - na początku czymś - miekkim rulonem, zwinietym kocem, "sztuczną ręką " - od boczków, coraz bliżej szyi, karku, łba, mordki - takie "oswajanie z dotykiem". Nie próbujcie dotykać rękami i zakładać obroży, póki nie będziecie go w miarę pewne. Na początek do wyprowadzenia nie potrzeba obroża - wystaczy tylko długa smycz - zarzućcie mu luźńą pętlę z z tej smyczy na szyję ( na jednym końcu smyczy mała petelka, przez nią przełożony drugi koniec smyczy), petlę zaciśnijcie, pociagajac za luźny koniec smyczy, ale z wyczuciem, by psa nie udusić, ale nie za słabo, by psiak nie wysunął łba. Spróbujcie wyprowadzić psa z kojca, lekko pociagając za smycz, najpierw do góry , by podnieść, potem do przodu. On musi się uczyć wychodzenia na smyczy z czlowiekiem. Na spacerze, jak sie wyluzuje, możecie próbować go pogłaskać -ale nie podchodźcie centralnie z przodu, tylko z boku i głaskanie też nie od karku i łba, tylko po boczkach najpierw. Jak go wprowadzicie do boksu z powrotem po spacerze, a bedziecie miały obawy przed zdjeciem petli z szyi rękami, to podwążcie ją w miejscu zacisniecia na karku jakimś patyczkiem. Quote
andzia69 Posted November 15, 2013 Author Posted November 15, 2013 [quote name='Linssi']Przelalam pieniadze dla chlopakow. Udalo sie troche wiecej. W tytule napisalam, ze dla Omara i Argo, zebyscie same zadecydowaly, dla ktorego teraz potrzebne sa pieniadze. doszły pieniążki 100 zł :) :) Psiaki dziękuję i klaniają się nisko !!! :) Argo: cytuję za Pasją: " [h=5]Wszystko poszło sprawnie,za smakołyk zrobi wszystko.Wpatrzony w człowieka ,ale trzyma dystans. Zna komendy.Myślę,że był tresowany biciem . Argo jest chętny do pracy,pięknie chodzi przy nodze,daje łapę ,siada... Po wypuszczeniu z kojca wiecie co zrobił? Wszedł na schody i stanął przy drzwiach. To jest psiak domowy,on mieszkał wewnątrz.Nie wchodzi do budy ,bo jej nie zna . Pilnie szukamy mu doświadczonego domu."[/h] Quote
ewab Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Omar też się otwiera. Bardzo chce był z człowiekiem. Chodzi krok w krok, łapie piłeczki i przede wszystkim wciska głowę pod rękę, żeby go głaskać. Kiedy wychodzę z pomieszczenia skacze na klamkę, żeby otworzyć sobie drzwi i iść za mną. Wczoraj kupiłam 2 antybiotyki (metronidazol i amoksiklav), do tego probiotyk, mielone siemię lniane i 200 ml parafiny. Zapłaciłam razem 70,35 zł. Od kiedy się wypróżnił chłopakowi dopisuje apetyt. Quote
madziakato Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Fajnie, że lepsze wieści; razem damy radę. A zobaczcie, co u mnie, bo już pomysłów brak.....http://www.dogomania.pl/forum/threads/248637-Dwa-psy-traktowane-jak-%C5%9Bmie%C4%87-znowu-okolice-zawiercia-r%C4%99ce-mi-ju%C5%BC-opadaj%C4%85-%28 Quote
andzia69 Posted November 16, 2013 Author Posted November 16, 2013 [quote name='madziakato']Fajnie, że lepsze wieści; razem damy radę. A zobaczcie, co u mnie, bo już pomysłów brak.....http://www.dogomania.pl/forum/threads/248637-Dwa-psy-traktowane-jak-śmieć-znowu-okolice-zawiercia-ręce-mi-już-opadają-( gdzie się nie obejrzeć...tam psy :( naprawdę czasem mam ochotę zamknąć kompa, wywalić telefon i mieć swięty spokoj!!! najgorsza jest bezradność... Quote
madziakato Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 andzia69 napisał(a):gdzie się nie obejrzeć...tam psy :( naprawdę czasem mam ochotę zamknąć kompa, wywalić telefon i mieć swięty spokoj!!! najgorsza jest bezradność...Wiem, ale co robić, gdy wszyscy inni "nie widzą"....A jak tam, są jakieś nowe wieści; jestem z Wami myślami-cały czas.... Quote
PaSja Hera Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 Byłyśmy dzisiaj u Argo.Andzia69 dobrze podziałał na chłopaka.Niesamowicie bawili się patykiem.Argo pięknie aportuje,patyka przynosi,ale nie chce cwaniak oddać. Pomalutku się otwiera,trochę się rozruszał ,ale kupa wstrętna.Podałyśmy mu Nifuroksazyd Richter ( 9,50 zł).Mam nadzieję,że pomoże. Andzia69 jak dotrze do kompa to wrzuci fotki. Quote
madziakato Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 PaSja Hera napisał(a):Byłyśmy dzisiaj u Argo.Andzia69 dobrze podziałał na chłopaka.Niesamowicie bawili się patykiem.Argo pięknie aportuje,patyka przynosi,ale nie chce cwaniak oddać. Pomalutku się otwiera,trochę się rozruszał ,ale kupa wstrętna.Podałyśmy mu Nifuroksazyd Richter ( 9,50 zł).Mam nadzieję,że pomoże. Andzia69 jak dotrze do kompa to wrzuci fotki.To czekamy na zdjęcia Quote
PaSja Hera Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 ewa1980o napisał(a):jak mu zasmakuje to się kupi wiekszy worek ;) :loveu: madziakato napisał(a):To czekamy na zdjęcia Ja też czekam z niecierpliwością :) Quote
andzia69 Posted November 16, 2013 Author Posted November 16, 2013 (edited) internet mi tak "śmiga" że masakra...zdjęcia się młócą :angryy: widzieliscie dzisiaj nieżywego wieloryba wywalonego przez Bałtyk w ok. Mielna? biedny :( macie tu "swojego" burczacego i aspołecznego psa! Edited November 16, 2013 by andzia69 Quote
PaSja Hera Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 No kochany i tak bardzo skrzywdzony.Kurcze przydałby mu się mądry i odpowiedzialny domek. Quote
malagos Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 Ależ on ma ten ryjek śliczny, no, no! Quote
andzia69 Posted November 16, 2013 Author Posted November 16, 2013 http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,14961494,Tydzien_z_glowy__Nie_oklamujmy_kielczan__ze_mamy_schronisko.html Quote
madziakato Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 Zapiera dech w piersi, to prawda, ach.....;) Quote
Maciek777 Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 Zapisuję:) Na razie tylko tyle:roll: Quote
Olena84 Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 ZAPRASZAM NA BAZAREK Z KTÓREGO 15% ZYSKU PÓJDZIE NA OWCZARKI: http://www.dogomania.pl/forum/threads/248656-Ubrania-%28tak%C5%BCe-nowe%29-i-inne-cuda-%28kosmetyki-smycz-p%C5%82yty%29-na-6-cel%C3%B3w!-do-01-12-13r?p=21549274#post21549274 Quote
madziakato Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 [quote name='Olena84']ZAPRASZAM NA BAZAREK Z KTÓREGO 15% ZYSKU PÓJDZIE NA OWCZARKI: http://www.dogomania.pl/forum/threads/248656-Ubrania-%28tak%C5%BCe-nowe%29-i-inne-cuda-%28kosmetyki-smycz-p%C5%82yty%29-na-6-cel%C3%B3w!-do-01-12-13r?p=21549274#post21549274 Lecimy tam!!! Quote
egradska Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 a ja poprosze Omara o pomoc w reklamowaniu kiermaszu:) http://www.dogomania.pl/forum/threads/248780-Bedzie-II-SWIATECZNY-KIERMASZ-OWCZARKOWY Quote
Recommended Posts