Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Mialam zalatany tydzien maksymalnie, a w jego srodku dotarl sms ze zdjeciem Argusia (Nikusia) z info, ze u niego wszystko dobrze.Jesli tylko do mnie dotarla ta dobra wiadomosc, to niniejszym rozpowszechniam:)

Posted

[quote name='egradska']Mialam zalatany tydzien maksymalnie, a w jego srodku dotarl sms ze zdjeciem Argusia (Nikusia) z info, ze u niego wszystko dobrze.Jesli tylko do mnie dotarla ta dobra wiadomosc, to niniejszym rozpowszechniam:)[/QUOTE]

Wspaniałe wieści :loveu:.Bardzo serce raduje to,że wszystko jest ok!

• 4 weeks later...
Posted

Tym razem wiesci nie sa dobre: w tej chwili odebralam telefon, ze Argus pozarl pana. Dosc powaznie. Drugi pan z trudem otworzyl mu paszcze i wyswobodzil zakleszczona reke. Agro dostal dymisje na balkon. Pan pyta, co ma dalej robic. Szkoleniowiec to jedyny pomysl, jaki przychodzi mi do glowy na goraco

Posted

[quote name='egradska']Tym razem wiesci nie sa dobre: w tej chwili odebralam telefon, ze Argus pozarl pana. Dosc powaznie. Drugi pan z trudem otworzyl mu paszcze i wyswobodzil zakleszczona reke. Agro dostal dymisje na balkon. Pan pyta, co ma dalej robic. [B]Szkoleniowiec to jedyny pomysl, jaki przychodzi mi do glowy na goraco[/B][/QUOTE]

Zdobyłam namiar na sprawdzonego behawiorystę z Katowic
Kobieta konsultowała psy pod opieką lublinieckiego OTOZu
Dojeżdża do "klienta" na kilkugodzinną sesję, w czasie której rozmawia z właścicielami i obserwuje zwierzaka
Myślę, że moglibyśmy przegłosować w SKARPECIE dofinansowanie tej wizyty ...
Argo wprawdzie ma właściciela, ale jeśli nie pomożemy to za chwilę może znowu stać się bezdomniakiem :roll:
[B]Andzia69, Pasja Hera [/B]co Wy na to ?

Posted

Próbujemy szukac hotelu ze szkoleniowcem.
Jedyny jaki w tej chwili przychodzi mi do glowy to LUPUS k. Krakowa. Tylko nie wiadomo czy zechce go przyjąć, czy ma miejsce ?

Posted

[quote name='egradska']Tym razem wiesci nie sa dobre: w tej chwili odebralam telefon, ze Argus pozarl pana. Dosc powaznie. Drugi pan z trudem otworzyl mu paszcze i wyswobodzil zakleszczona reke. Agro dostal dymisje na balkon. Pan pyta, co ma dalej robic. Szkoleniowiec to jedyny pomysl, jaki przychodzi mi do glowy na goraco[/QUOTE]

ja pierniczę :( :( ja nie wiem, co zrobic z Argo :( kasy na hotel nie wiem, czy uzbieramy....
mieli go wyciachać! on jest chyba wne trem z tego co pamietam i to od tego powinno się zacząć...wszystko od d..y strony :(

moze złaożyć mu nowy watek...żeby tu już nie mieszać - bo tu jeszcze Omar był....

"najśmieszniejsze " to to, że ani ja ani Pasja nie rozmawiała w sprawie adopcji ani z jednym, ani z drugim domem...a osoba, za sprawą której pies trafiał do tych domów nie jest na dogo :(

ja tylko go dołączyłam do wątku Omara....szlag by to trafił!

Posted

Ponieważ sytuacja wymagała podjęcia decyzji a nikt się do niej nie kwapił, więc zadecydowałyśmy same
Argo vel Niko (na to imię bardziej reaguje) dzięki Beli51 jest w drodze do hotelu LUPUS, w którym zostanie poddany obserwacji behawiorystycznej.
Należałoby również zbadać, czy napady agresji nie mają podłoża somatycznego
Liczę, że nie zostaniemy same z tym problemem....

A psiak - marzenie :loveu: Duży, piękny owczar :loveu:
Nie dało się tego nie zauważyć mimo, że dziś wyglądał strasznie żałośnie, był osowiały, smutny, miał przekrwione gałki oczne (podobno ma tak od 3 dni). W samochodzie zaraz zaczął przysypiać. Patrzyłam na niego, a w gardle rosła mi coraz większa gula :shake:
Ech, mam nadzieję, że zdołamy mu pomóc :modla:

Posted

Argus juz w hoteliku, wlasnie dzwonila bela dopytac o znana przeszlosc pieska. W tle rozmowy bylo slychac przejmujacy glosny placz Argusia zamknietego w kojcu:-( Nie wiemy tylko, czy boli go psia dusza, czy cialo.

Posted

[quote name='egradska']Argus juz w hoteliku, wlasnie dzwonila bela dopytac o znana przeszlosc pieska. W tle rozmowy bylo slychac przejmujacy glosny placz Argusia zamknietego w kojcu:-( Nie wiemy tylko, czy boli go psia dusza, czy cialo.[/QUOTE]

biedny pies....:(
już sama nie wiem, co o tym mysleć :( :(

Donka - probowałam oddzwonić z innego numeru, bo mój osobistyczny padł, a w pracy nie miałam ładowarki :( Rozmawialam z Pasją - ale ona nie do gadania na razie, bo w szpitalu po zabiegu...

mam nadzieję, ze jakoś się uda zebrac deklaracje...ale może trzeba by mu jednak założyć nowy wątek, żeby bylo przejrzyściej i żeby dla nowych osób się nie mieszało

ja w miarę możliwości mogę coś dołożyc, ale w tej chwili nie jestem w stanie zadeklarować się comiesięcznie :(

Posted

[quote name='DONnka']dziś wyglądał strasznie żałośnie, był osowiały, smutny, miał przekrwione gałki oczne (podobno ma tak od 3 dni). W samochodzie zaraz zaczął przysypiać. [/QUOTE]

DONi z opisu to coś mu dolega, może to się przełożyło na ten atak?
szkoda psiura :(
może poza behawiorem (albo przede wszystkim) zrobić mu badania bardziej szczegółowe?

Posted

Wczoraj wrocilismy dosyc pozno, wiec juz nie pisałam. Ale nie wytrzymałam dzisiaj i zadzwonilam do hotelu.
Noc była nieco "spiewająca", ale teraz podobno juz jest spokój.
Pani mówiła, ze trzeba dac mu kilka dniu czasu, aby nabrał do nich zaufania. Potem zacznie sie wstępna diagnostyka.
Hotel bardzo ładny, piękna okolica, nowe kojce, nowy domek z kojcami wewnetrznymi. Naprawde fajne miejsce.

Posted

[quote name='Raczyna']DONki z opisu to coś mu dolega, może to się przełożyło na ten atak?
szkoda psiura :(
[B]może poza behawiorem (albo przede wszystkim) zrobić mu badania bardziej szczegółowe?[/B][/QUOTE]

Taki jest plan, ale dajmy psiakowi chwilę na aklimatyzację.
Poza tym na badania potrzebne będą pieniądze, których Argo/Niko nie ma
Póki co mamy już pierwsze wydatki - koszty paliwa - ustaliłam z bela51, że pokryjemy je z własnych pieniędzy
Za kilka dni wystawiona zostanie również pierwsza faktura za hotel - opłacę ją ze środków SKARPETY OWCZARKOWEJ
Na badania i dalsze hotelowanie trzeba dopiero kasę zorganizować
Nad tym właśnie pracuję, ale nie ukrywam, że liczę na pomoc ...

[quote name='bela51']Wczoraj wrocilismy dosyc pozno, wiec juz nie pisałam. Ale nie wytrzymałam dzisiaj i zadzwonilam do hotelu.
Noc była nieco "spiewająca", ale teraz podobno juz jest spokój.
Pani mówiła, ze trzeba dac mu kilka dniu czasu, aby nabrał do nich zaufania. Potem zacznie sie wstępna diagnostyka.
Hotel bardzo ładny, piękna okolica, nowe kojce, nowy domek z kojcami wewnetrznymi. Naprawde fajne miejsce.[/QUOTE]

Dzięki [SIZE=3][B]Belu[/B][/SIZE] :)
Ja też już dzwoniłam do hotelu i usłyszałam to samo ;)
Dogadałam również kwestie pierwszych płatności

Posted (edited)

[quote name='ewab']Anita może jednak lepiej zostawić wątek, tyle, że trzeba zmienić tytuł i szukać deklaracji.[/QUOTE]

no nie wiem....może

czy może być taki tytuł: "Szansa (kasa) dla Argo albo TM? wybór nalezy do ciebie"

nie mam weny, nie mam nic...za to mam doła :( pewna osoba mnie wkurzyła...najlepiej umyć ręce i udawac, ze nic się nei stalo i co złego to nie ona ....ech

zmieniłam tytul i opis w 1 poście - zobaczcie, czy taki może być czy coś zmienić

Edited by andzia69
Posted (edited)

[quote name='andzia69']no nie wiem....może

[B]czy może być taki tytuł: "Szansa (kasa) dla Argo albo TM? wybór należy do ciebie"[/B]

nie mam weny, nie mam nic...za to mam doła :( pewna osoba mnie wkurzyła...najlepiej umyć ręce i udawac, ze nic się nei stalo i co złego to nie ona ....ech

zmieniłam tytul i opis w 1 poście - zobaczcie, czy taki może być czy coś zmienić[/QUOTE]

Jak dla mnie tytuł może być
Dość dramatyczny, ale w sumie w dużym uproszczeniu sytuacja Argo/Niko tak właśnie wygląda :roll:
Opis w 1# poście troszkę bym rozwinęła, zwłaszcza kwestie związane z pierwszym domem, do którego bardzo niefortunnie trafił
Poczekamy aż Ci wróci wena twórcza ;)

Edited by DONnka
Posted

[quote name='DONnka']
Opis w 1# poście troszkę bym rozwinęła, zwłaszcza kwestie związane z pierwszym domem, do którego bardzo niefortunnie trafił
Poczekamy aż Ci wróci wena twórcza ;)[/QUOTE]

hmmm...myslisz, że wroci mi wena????

Opisalam skrotowo, no ale jak trza więcej to może coś spłodzę:cool3:

Posted

[quote name='andzia69']hmmm...myslisz, że wroci mi wena????

Opisalam skrotowo, no ale jak trza więcej to może coś spłodzę:cool3:[/QUOTE]

Co ma nie wrócić ;)
Ja w Ciebie wierzę :)