PaSja Hera Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 Cantadorra na tym wątku jakiś dramat...jakie jest Twoje zdanie? Quote
egradska Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Mialam zalatany tydzien maksymalnie, a w jego srodku dotarl sms ze zdjeciem Argusia (Nikusia) z info, ze u niego wszystko dobrze.Jesli tylko do mnie dotarla ta dobra wiadomosc, to niniejszym rozpowszechniam:) Quote
PaSja Hera Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 [quote name='egradska']Mialam zalatany tydzien maksymalnie, a w jego srodku dotarl sms ze zdjeciem Argusia (Nikusia) z info, ze u niego wszystko dobrze.Jesli tylko do mnie dotarla ta dobra wiadomosc, to niniejszym rozpowszechniam:)[/QUOTE] Wspaniałe wieści :loveu:.Bardzo serce raduje to,że wszystko jest ok! Quote
egradska Posted February 20, 2014 Posted February 20, 2014 Tym razem wiesci nie sa dobre: w tej chwili odebralam telefon, ze Argus pozarl pana. Dosc powaznie. Drugi pan z trudem otworzyl mu paszcze i wyswobodzil zakleszczona reke. Agro dostal dymisje na balkon. Pan pyta, co ma dalej robic. Szkoleniowiec to jedyny pomysl, jaki przychodzi mi do glowy na goraco Quote
DONnka Posted February 20, 2014 Posted February 20, 2014 [quote name='egradska']Tym razem wiesci nie sa dobre: w tej chwili odebralam telefon, ze Argus pozarl pana. Dosc powaznie. Drugi pan z trudem otworzyl mu paszcze i wyswobodzil zakleszczona reke. Agro dostal dymisje na balkon. Pan pyta, co ma dalej robic. [B]Szkoleniowiec to jedyny pomysl, jaki przychodzi mi do glowy na goraco[/B][/QUOTE] Zdobyłam namiar na sprawdzonego behawiorystę z Katowic Kobieta konsultowała psy pod opieką lublinieckiego OTOZu Dojeżdża do "klienta" na kilkugodzinną sesję, w czasie której rozmawia z właścicielami i obserwuje zwierzaka Myślę, że moglibyśmy przegłosować w SKARPECIE dofinansowanie tej wizyty ... Argo wprawdzie ma właściciela, ale jeśli nie pomożemy to za chwilę może znowu stać się bezdomniakiem :roll: [B]Andzia69, Pasja Hera [/B]co Wy na to ? Quote
bela51 Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Próbujemy szukac hotelu ze szkoleniowcem. Jedyny jaki w tej chwili przychodzi mi do glowy to LUPUS k. Krakowa. Tylko nie wiadomo czy zechce go przyjąć, czy ma miejsce ? Quote
DONnka Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 LUPUS ma miejsce i przyjmie Argo nawet dziś Koszt 15 zł/doba za wyżywienie i opiekę behawiorystyczną Quote
andzia69 Posted February 21, 2014 Author Posted February 21, 2014 [quote name='egradska']Tym razem wiesci nie sa dobre: w tej chwili odebralam telefon, ze Argus pozarl pana. Dosc powaznie. Drugi pan z trudem otworzyl mu paszcze i wyswobodzil zakleszczona reke. Agro dostal dymisje na balkon. Pan pyta, co ma dalej robic. Szkoleniowiec to jedyny pomysl, jaki przychodzi mi do glowy na goraco[/QUOTE] ja pierniczę :( :( ja nie wiem, co zrobic z Argo :( kasy na hotel nie wiem, czy uzbieramy.... mieli go wyciachać! on jest chyba wne trem z tego co pamietam i to od tego powinno się zacząć...wszystko od d..y strony :( moze złaożyć mu nowy watek...żeby tu już nie mieszać - bo tu jeszcze Omar był.... "najśmieszniejsze " to to, że ani ja ani Pasja nie rozmawiała w sprawie adopcji ani z jednym, ani z drugim domem...a osoba, za sprawą której pies trafiał do tych domów nie jest na dogo :( ja tylko go dołączyłam do wątku Omara....szlag by to trafił! Quote
DONnka Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Ponieważ sytuacja wymagała podjęcia decyzji a nikt się do niej nie kwapił, więc zadecydowałyśmy same Argo vel Niko (na to imię bardziej reaguje) dzięki Beli51 jest w drodze do hotelu LUPUS, w którym zostanie poddany obserwacji behawiorystycznej. Należałoby również zbadać, czy napady agresji nie mają podłoża somatycznego Liczę, że nie zostaniemy same z tym problemem.... A psiak - marzenie :loveu: Duży, piękny owczar :loveu: Nie dało się tego nie zauważyć mimo, że dziś wyglądał strasznie żałośnie, był osowiały, smutny, miał przekrwione gałki oczne (podobno ma tak od 3 dni). W samochodzie zaraz zaczął przysypiać. Patrzyłam na niego, a w gardle rosła mi coraz większa gula :shake: Ech, mam nadzieję, że zdołamy mu pomóc :modla: Quote
Cantadorra Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 DONka, strasznie smutne to wszystko. Na pewno trzeba próbować znaleźć przyczynę tej agresji :( Oby się udało. Quote
egradska Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Argus juz w hoteliku, wlasnie dzwonila bela dopytac o znana przeszlosc pieska. W tle rozmowy bylo slychac przejmujacy glosny placz Argusia zamknietego w kojcu:-( Nie wiemy tylko, czy boli go psia dusza, czy cialo. Quote
andzia69 Posted February 21, 2014 Author Posted February 21, 2014 [quote name='egradska']Argus juz w hoteliku, wlasnie dzwonila bela dopytac o znana przeszlosc pieska. W tle rozmowy bylo slychac przejmujacy glosny placz Argusia zamknietego w kojcu:-( Nie wiemy tylko, czy boli go psia dusza, czy cialo.[/QUOTE] biedny pies....:( już sama nie wiem, co o tym mysleć :( :( Donka - probowałam oddzwonić z innego numeru, bo mój osobistyczny padł, a w pracy nie miałam ładowarki :( Rozmawialam z Pasją - ale ona nie do gadania na razie, bo w szpitalu po zabiegu... mam nadzieję, ze jakoś się uda zebrac deklaracje...ale może trzeba by mu jednak założyć nowy wątek, żeby bylo przejrzyściej i żeby dla nowych osób się nie mieszało ja w miarę możliwości mogę coś dołożyc, ale w tej chwili nie jestem w stanie zadeklarować się comiesięcznie :( Quote
ewab Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Anita może jednak lepiej zostawić wątek, tyle, że trzeba zmienić tytuł i szukać deklaracji. Quote
egradska Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Dzieki za obecnosc, dziewczynki:loveu: Najwiecej swiezych informacji bedzie miala Bela, mam nadzieje, ze juz dotarla szczesliwie do domu. Trzymajmy kciuki za Argusia Quote
Raczyna Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 [quote name='DONnka']dziś wyglądał strasznie żałośnie, był osowiały, smutny, miał przekrwione gałki oczne (podobno ma tak od 3 dni). W samochodzie zaraz zaczął przysypiać. [/QUOTE] DONi z opisu to coś mu dolega, może to się przełożyło na ten atak? szkoda psiura :( może poza behawiorem (albo przede wszystkim) zrobić mu badania bardziej szczegółowe? Quote
bela51 Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Wczoraj wrocilismy dosyc pozno, wiec juz nie pisałam. Ale nie wytrzymałam dzisiaj i zadzwonilam do hotelu. Noc była nieco "spiewająca", ale teraz podobno juz jest spokój. Pani mówiła, ze trzeba dac mu kilka dniu czasu, aby nabrał do nich zaufania. Potem zacznie sie wstępna diagnostyka. Hotel bardzo ładny, piękna okolica, nowe kojce, nowy domek z kojcami wewnetrznymi. Naprawde fajne miejsce. Quote
DONnka Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 [quote name='Raczyna']DONki z opisu to coś mu dolega, może to się przełożyło na ten atak? szkoda psiura :( [B]może poza behawiorem (albo przede wszystkim) zrobić mu badania bardziej szczegółowe?[/B][/QUOTE] Taki jest plan, ale dajmy psiakowi chwilę na aklimatyzację. Poza tym na badania potrzebne będą pieniądze, których Argo/Niko nie ma Póki co mamy już pierwsze wydatki - koszty paliwa - ustaliłam z bela51, że pokryjemy je z własnych pieniędzy Za kilka dni wystawiona zostanie również pierwsza faktura za hotel - opłacę ją ze środków SKARPETY OWCZARKOWEJ Na badania i dalsze hotelowanie trzeba dopiero kasę zorganizować Nad tym właśnie pracuję, ale nie ukrywam, że liczę na pomoc ... [quote name='bela51']Wczoraj wrocilismy dosyc pozno, wiec juz nie pisałam. Ale nie wytrzymałam dzisiaj i zadzwonilam do hotelu. Noc była nieco "spiewająca", ale teraz podobno juz jest spokój. Pani mówiła, ze trzeba dac mu kilka dniu czasu, aby nabrał do nich zaufania. Potem zacznie sie wstępna diagnostyka. Hotel bardzo ładny, piękna okolica, nowe kojce, nowy domek z kojcami wewnetrznymi. Naprawde fajne miejsce.[/QUOTE] Dzięki [SIZE=3][B]Belu[/B][/SIZE] :) Ja też już dzwoniłam do hotelu i usłyszałam to samo ;) Dogadałam również kwestie pierwszych płatności Quote
andzia69 Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 (edited) [quote name='ewab']Anita może jednak lepiej zostawić wątek, tyle, że trzeba zmienić tytuł i szukać deklaracji.[/QUOTE] no nie wiem....może czy może być taki tytuł: "Szansa (kasa) dla Argo albo TM? wybór nalezy do ciebie" nie mam weny, nie mam nic...za to mam doła :( pewna osoba mnie wkurzyła...najlepiej umyć ręce i udawac, ze nic się nei stalo i co złego to nie ona ....ech zmieniłam tytul i opis w 1 poście - zobaczcie, czy taki może być czy coś zmienić Edited February 22, 2014 by andzia69 Quote
DONnka Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 (edited) [quote name='andzia69']no nie wiem....może [B]czy może być taki tytuł: "Szansa (kasa) dla Argo albo TM? wybór należy do ciebie"[/B] nie mam weny, nie mam nic...za to mam doła :( pewna osoba mnie wkurzyła...najlepiej umyć ręce i udawac, ze nic się nei stalo i co złego to nie ona ....ech zmieniłam tytul i opis w 1 poście - zobaczcie, czy taki może być czy coś zmienić[/QUOTE] Jak dla mnie tytuł może być Dość dramatyczny, ale w sumie w dużym uproszczeniu sytuacja Argo/Niko tak właśnie wygląda :roll: Opis w 1# poście troszkę bym rozwinęła, zwłaszcza kwestie związane z pierwszym domem, do którego bardzo niefortunnie trafił Poczekamy aż Ci wróci wena twórcza ;) Edited February 22, 2014 by DONnka Quote
Zosia123 Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Kolejny biedak, który nie może znaleźć ostatecznego miejsca na ziemi :( Quote
andzia69 Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 [quote name='DONnka'] Opis w 1# poście troszkę bym rozwinęła, zwłaszcza kwestie związane z pierwszym domem, do którego bardzo niefortunnie trafił Poczekamy aż Ci wróci wena twórcza ;)[/QUOTE] hmmm...myslisz, że wroci mi wena???? Opisalam skrotowo, no ale jak trza więcej to może coś spłodzę:cool3: Quote
betka Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 "Panowie Trzej" już go nie chcą? Po szkoleniu i diagnostyce trzeba mu będzie szukać nowego domu? Quote
DONnka Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 [quote name='andzia69']hmmm...myslisz, że wroci mi wena???? Opisalam skrotowo, no ale jak trza więcej to może coś spłodzę:cool3:[/QUOTE] Co ma nie wrócić ;) Ja w Ciebie wierzę :) Quote
Recommended Posts