egradska Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Rozmawialam z nowymi wlascicielami Argusia i stosunki dwustronne okreslaja jako bardzo dobre, piesek sie odnalazl w nowych warunkach, nie bal sie wystrzalow i w sumie wszystko byloby ok, gdyby nie ... poprzedni krotktrwaly wlasciciel. Otoz uruchomil urzednicza machine, zgosil pogryzienie przez psa (zapominawszy, ze sam byl wtedy jego prawnym opiekunem, ktory nie sprawowal opieki w odpowiedni sposob, oddal go bezprawnie osobom trzecim, do tego nieodpowiedzialnym) i teraz Argus musi na obserwacje sie zglosic... Panowie bardzo sie martwia, bo nie maja transportu do Kc na 7 stycznia, a nie wiedza, czy Argus da rade transportem miejskim, i to z kilkoma przesiadkami... Ja tu nie pomoge, nie mam samochodu Quote
egradska Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 bela51 napisał(a):A gdzie Argo ma jechac na tę obserwacje ? Katowice, Koszutki 11, o ile dobrze zapisalam. Miedzy 7.30 i 15.00 edit: Kossutha 11 Powiatowy Inspektorat Wet. Quote
bela51 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Nic nie obiecuje, jesli bym mogła jechac, to zadzwonie do Ciebie. A zaden z panow nie ma auta ? Quote
egradska Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 na pon nie zorganizuja, przynajmniej poki co sie na to nie zanosi. Dzieki, Belu, daj znac, jakby co Quote
egradska Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 ewab napisał(a):Argo nie miał aktualnego szczepienia? z tego, co wiem, ma. Ale to nie zmienia faktu, ze na obserwacje ma sie stawic Quote
andzia69 Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 Argo został zaszczepiony (na szczeście! pod moim naciskiem) parę dni przed wyjazdem do tego 1 debila! A nie mozna potem zalatwic tej obserwacji gdzieś blizej - powiatowy moze wydać "skierowanie" do bliższego weta i ten po zakonczeniu wystawi zaswiadczenie i się dośle panu powiatowemu czy komu tam będzie ono potrzebne gdybyście miały dom dla starszego oneczka - 10 lat ok. to bardzo proszę :( Quote
ania75 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 przeczytałam tytuł watku i przestraszyłam się, że znowu coś nie wyszło ..... A z tą obserwacją to znaczy, że Argo będzie musiał tam być ileś dni? Znowu się biedak pogubi - co chwila w innym miejscu. Trzymam kciuki żeby się wszystko udało i żeby Argo był dzielny na tej obserwacji Quote
egradska Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 ania75 napisał(a):przeczytałam tytuł watku i przestraszyłam się, że znowu coś nie wyszło ..... A z tą obserwacją to znaczy, że Argo będzie musiał tam być ileś dni? Znowu się biedak pogubi - co chwila w innym miejscu. Trzymam kciuki żeby się wszystko udało i żeby Argo był dzielny na tej obserwacji Zakladam, ze wszystko dobrze zrozumialam, nie musi nigdzie zostawac, poobserwuja go i wroci do domu. Quote
ewab Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Obserwacja polega na tym, że przez dwa tygodnie co 5 dni trzeba zgłaszać się z psem do weta, który prowadzi obserwację. Anita jak pies był zaszczepiony to była prowadzona obserwacja? Zapraszam na bazarek dla podopiecznych "Zwierzaka" https://www.facebook.com/events/526277490800935/542859389142745/?notif_t=plan_mall_activity Quote
ania75 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 To może faktycznie dałoby się gdzieś bliżej tą obserwację "załatwić" - eh bidaku ciągle pod górę ...... Quote
andzia69 Posted January 4, 2014 Author Posted January 4, 2014 ewab napisał(a):Obserwacja polega na tym, że przez dwa tygodnie co 5 dni trzeba zgłaszać się z psem do weta, który prowadzi obserwację. Anita jak pies był zaszczepiony to była prowadzona obserwacja? Zapraszam na bazarek dla podopiecznych "Zwierzaka" https://www.facebook.com/events/526277490800935/542859389142745/?notif_t=plan_mall_activity Argo został zaszczepiony w Kielcach (tu nikogo jakoś przez chyba 3 czy 4 tygodnie nie ugryzł/złapał/pomemlał) - parę dni przed wyjazdem, a nie u tych super "właścicieli" pożal sie boże :angryy: Quote
ewab Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 andzia69 napisał(a):Argo został zaszczepiony w Kielcach (tu nikogo jakoś przez chyba 3 czy 4 tygodnie nie ugryzł/złapał/pomemlał) - parę dni przed wyjazdem, a nie u tych super "właścicieli" pożal sie boże :angryy: Jak to jest zazwyczaj (nie w przypadku Argo) - czy jak jest zaszczepiony i kogoś pogryzie to poddaje się go obserwacji? Wydaje mi się, że obserwuje się tylko psy nie mające udokumentowanego szczepienia. Quote
andzia69 Posted January 4, 2014 Author Posted January 4, 2014 ewab napisał(a):Jak to jest zazwyczaj (nie w przypadku Argo) - czy jak jest zaszczepiony i kogoś pogryzie to poddaje się go obserwacji? Wydaje mi się, że obserwuje się tylko psy nie mające udokumentowanego szczepienia. nie wiem - a nuż się wściekły przecież po szczepieniu? :) Quote
ewab Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 A może nikt nie pokazał wetowi zaświadczenia o szczepieniu Quote
PaSja Hera Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 ewab napisał(a):A może nikt nie pokazał wetowi zaświadczenia o szczepieniu Dokładnie,może te pijaki nawet nie wiedzieli,że pies był szczepiony. Trzeba zapytać u weta. Trzymam kciuki,żeby Arguś nie musiał jeszcze się stresować. I tak jak przypuszczałam ,to nie koniec jego przygód ...ehh co za idiotyczny człek mu się trafił :( Quote
Macia Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Obserwacja jest prowadzona nawet przy zaszczepionym psie. Tylko nie wiem dlaczego musi gdzieś jechać. U mnie pies musiał się pojawiać u naszych weterynarzy i oni oceniali i wystawiali papiery, że jest ok. Quote
słodkokwaśna Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Macia napisał(a):Obserwacja jest prowadzona nawet przy zaszczepionym psie. Tylko nie wiem dlaczego musi gdzieś jechać. U mnie pies musiał się pojawiać u naszych weterynarzy i oni oceniali i wystawiali papiery, że jest ok. Ja miałam tak samo. Quote
egradska Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Wczoraj widzialam sie z panem Argusia (obiecalam jeden z kagancow draniola dla niego). Wiesci ogolnie sa pozytywne (relacjonuje ze slyszenia, psa nie widzialam, pan przyjechal na motorku). Lapka juz w lepszym stanie (ta, w ktora prawdopodobnie oberwal w poprzednim miejscu), apetyt dobry (juz zaczelo sie wybrzydzanie), do zabaw chetny, objawow agresji nie ma, ani w stosunku do ludzi, ani w stosunku do luzno biegajacych psow. Psy na smyczy z innym wlascicielem to juz inna bajka i tu Argus sie nakreca, trzeba uwazac. Dzis Argus mial jechac na te obserwacje, ale z transportu nic nie wyszlo, wszyscy maja inne obowiazki i przed 15. nic sie nie dalo zorganizowac. Pan sie boi jechac srodkami komunkacji miejskiej, tym bardziej, ze pare przesiadek trzeba by zaliczyc. W rozmowie telefonicznej dowiedzial sie, ze moze przyjechac jutro albo pojutrze, jak sie jakos zorganizuje. Quote
bela51 Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Zawalilam w dzisiejszym dniu, wiem. Strasznie mi głupio. :oops: Niestety do czwartku jestem poza Bytomiem. Quote
PaSja Hera Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 W takim razie trzymam kciuki za to,żeby wszystko sprawnie poszło. Kurczę,że też musiało to tak wszystko się namieszać :(. Patrzcie i Argo nie zjadł nikogo do tej pory,aż dziwne :crazyeye: Quote
egradska Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 PaSja Hera napisał(a):W takim razie trzymam kciuki za to,żeby wszystko sprawnie poszło. Kurczę,że też musiało to tak wszystko się namieszać :(. Patrzcie i Argo nie zjadł nikogo do tej pory,aż dziwne :crazyeye: Nie zjadl tez pana w PIW, wlasnie wraca z obserwacji do domu, wszystko w porzadku:) Quote
PaSja Hera Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 egradska napisał(a):Nie zjadl tez pana w PIW, wlasnie wraca z obserwacji do domu, wszystko w porzadku:) No popatrz ,pies morderca nie rzucił się do gardła i nie zagryzł :angryy:...Dziękuję Wam dziewczyny za wielką pomoc :loveu:. Quote
Cantadorra Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 Miziaki dla Argo. Zajrzyjcie tutaj, przeczytajcie jako ciekawostkę http://www.dogomania.pl/forum/threads/245609-EUTANAZJA-CZY-TO-JEDYNE-WYJ%C5%9ACIE-Parys-prosi-o-na-szkolenie/page9. Quote
Recommended Posts