DONnka Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Dziś p. Magda powiedziała mi, że z Niko jest lepiej :) Noc minęła spokojnie W ciągu dnia zjadł z apetytem, zaliczył 3 spacery i zapoznał się z kilkoma łagodnymi mieszkańcami hotelu Będą zdjęcia jak tylko pogoda się poprawi Nie puszczajcie kciuków !!! Quote
Kamila_ Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 jakoś mi tak lżej na sercu :) i pierwszy raz optymistycznie podchodze do każdych nowych wieści co u Niko :) 1 Quote
madziakato Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Jak na drugi dzień w nowym miejscu to szybciutko się ogarnął, wiec chyba nie ma źle :-) Quote
IlonaS Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Dobre wieści, atrakcji ma sporo - nowy teren, nowi opiekunowie, nowi psi towarzysze, rytuały, wszystko nowe - może to zajmie jego myśli, w pozytywnym sensie, bo przecież krzywda mu się tam nie dzieje. Choć pies woli pewnie stabilizację, ale jest jak jest, źle nie trafił i to jest ważne. Kciuków nie puszczam, trzymam moooocno za Niko. Quote
mar.gajko Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Dziś p. Magda powiedziała mi, że z Niko jest lepiej :) Noc minęła spokojnie W ciągu dnia zjadł z apetytem, zaliczył 3 spacery i zapoznał się z kilkoma łagodnymi mieszkańcami hotelu Będą zdjęcia jak tylko pogoda się poprawi Nie puszczajcie kciuków !!! No, niech nie tracą czujności ;) Żeby ich nie zaskoczył. Quote
bela51 Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 No, niech nie tracą czujności ;) Żeby ich nie zaskoczył. Swięte słowa :) Quote
mar.gajko Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 :) Myślę ,że mają się na baczności ;) wiesz jak to jest, jak ze starym upartym malamutem, dzień odpuścisz i masz kark w pysku jego :) 1 Quote
DONnka Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 No, niech nie tracą czujności ;) Żeby ich nie zaskoczył Pani Magda zna historię Niko i wie, w jakich okolicznościach zdarzało mu się do tej pory używać zębów Dopóki nie pozna go bliżej, na spacery i zajęcia Niko będzie chodził w kagańcu Na szczęście Niko dobrze kojarzy kaganiec i pozwala go sobie bez oporów zakładać U wiosny nauczył się, że kaganiec oznacza wyjście z kojca i jakąś aktywność w towarzystwie człowieka Paradoksalnie on chce tego kontaktu z człowiekiem jak najwięcej Oczywiście nie z każdym, tylko takim , którego zna Siedząc na przykład w kojcu, na widok "swojego" człowieka bardzo się ożywia, popiskuje, poszczekuje, próbuje przywołać go do siebie 1 Quote
PaSja Hera Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 Pani Magda zna historię Niko i wie, w jakich okolicznościach zdarzało mu się do tej pory używać zębów Dopóki nie pozna go bliżej, na spacery i zajęcia Niko będzie chodził w kagańcu Na szczęście Niko dobrze kojarzy kaganiec i pozwala go sobie bez oporów zakładać U wiosny nauczył się, że kaganiec oznacza wyjście z kojca i jakąś aktywność w towarzystwie człowieka Paradoksalnie on chce tego kontaktu z człowiekiem jak najwięcej Oczywiście nie z każdym, tylko takim , którego zna Siedząc na przykład w kojcu, na widok "swojego" człowieka bardzo się ożywia, popiskuje, poszczekuje, próbuje przywołać go do siebie Takiego właśnie Go pamiętam....spragnionego kontaktu z człowiekiem. Nie ukrywam,że stęskniłam się za widokiem Niko bez klatki na pysiu...takiego uhahanego z jęzorek "po pas"....myślę ,że wkrótce i takiego ujrzę :) ;) Quote
madziakato Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 Ciekawe, czy u Nich też taka masakra pogodowa... 1 Quote
PaSja Hera Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 Ciekawe, czy u Nich też taka masakra pogodowa... Pewno tak,w Kielcach jest strasznie brzydko :( Quote
IlonaS Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 Ważni, że już wiatr nie hula i nie wyje tak okropnie, bo na psychice to się odbija, może i psiej też. Quote
mar.gajko Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 Ważni, że już wiatr nie hula i nie wyje tak okropnie, bo na psychice to się odbija, może i psiej też. U nas jeszcze wieje. Śniegiem głównie. Moja też niespokojna i pewnie stawy bardziej bolą. A drugi wkurwiony, i nie wiem, pogoda czy tak sobie? Quote
DONnka Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 U Niko wszystko OK :) Powoli poznaje otoczenie, ludzi, psy i inne czworonożne stworzenia Jak na razie zachowuje się przyjaźnie, żadnych oznak dominacji czy agresji nawet w tak "zapalnym" momencie jak jedzenie. Apetyt ma wilczy. Widocznie zmiana "klimatu" mu służy ;) Nie wydaje się zestresowany czy sfrustrowanyPozwala się głaskać, a nawet sam dopomina się o głaski. Tu z nowym "kumplem" Tośkiem Okazało się, że Niko bardzo lubi kopytne i to z wzajemnością ;) Quote
PaSja Hera Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Teraz to spadłam z fotela...................................................................................................................................................................! Czy kaganiec zabrał ze sobą? Ten który ,któraś z cioteczek mu zakupiła (chyba ,że już coś pomyliłam) ? Quote
mar.gajko Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Teraz to spadłam z fotela...................................................................................................................................................................! Czy kaganiec zabrał ze sobą? Ten który ,któraś z cioteczek mu zakupiła (chyba ,że już coś pomyliłam) ? Ciocia mar.gajko mu zakupiła :) Taki chyba Nie to, że się chwalę ;) Quote
Martika&Aischa Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Wesołych ...Radosnych Świąt Dziewczynki a dla bezdomnych ogonków najlepszych DOMKÓW NA ŚWIECIE!!! :) Quote
mar.gajko Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 A Tosiek kłapouszek tez problemowy czy normalny? Ten Nikusiowy kolega. Quote
egradska Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Ciocia mar.gajko mu zakupiła :) Taki chyba Nie to, że się chwalę ;) Mam nadzieje, ze sie znajdzie, bo to byl juz drugi fizjolog, ktory dostal Nikus, w pierwszym pojechal z Bytomia do Krakowa i tez slad po nim zaniknal :( Bardzo sie ciesze, ze psiak ma tyle nowych wrazen, owczarki (inne psy pewnie tez) lubia, kiedy cos sie dzieje i moga w tym uczestniczyc. Kielczanki kochane, bardzo Wam dziekuje za determinacje i wziecie sprawy przenosin Nikusia w swoje zdecydowane rece :) Marzenka, dzieki za info o Nikolcowych poczynaniach, oby wiesci zawsze byly pozytywne :) Wszystkim Nikusiowym Fankom i Fanom zycze spokoju i optymizmu na codzien, wiosnennego nastroju na swieta i w ogole, zeby bylo im dobrze na tym zwariowanym, trudnym do ogarniecia swiecie :) 1 Quote
Perełka1 Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Niko wygląda wspaniale :smile: tak, ale dlaczego idzie na mocno przyciagniętej krótkiej smyczy Quote
bela51 Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Zdjęcia Niko cieszą, chocby dlatego, ze wydaje sie, ze ma wiecej spacerów i atrakcji niz w poprzednim hotelu. Ale ja nie wpadałabym w euforie. Na poczatku Niko tez zwiedzał miasto, bawił sie... az do pewnego momentu. Radziłabym ostrozny optymizm. Wesołych świat, Kochani :) Quote
Recommended Posts