Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś p. Magda powiedziała mi, że z Niko jest lepiej :)

Noc minęła spokojnie

W ciągu dnia zjadł z apetytem, zaliczył 3 spacery i zapoznał się z kilkoma łagodnymi mieszkańcami hotelu

Będą zdjęcia jak tylko pogoda się poprawi

Nie puszczajcie kciuków !!!

Posted

Dobre wieści, atrakcji ma sporo - nowy teren, nowi opiekunowie, nowi psi towarzysze, rytuały, wszystko nowe - może to zajmie jego myśli, w pozytywnym sensie, bo przecież krzywda mu się tam nie dzieje. Choć pies woli pewnie stabilizację, ale jest jak jest, źle nie trafił i to jest ważne. Kciuków nie puszczam, trzymam moooocno za Niko.

Posted

Dziś p. Magda powiedziała mi, że z Niko jest lepiej :)

Noc minęła spokojnie

W ciągu dnia zjadł z apetytem, zaliczył 3 spacery i zapoznał się z kilkoma łagodnymi mieszkańcami hotelu

Będą zdjęcia jak tylko pogoda się poprawi

Nie puszczajcie kciuków !!!

No, niech nie tracą czujności ;)

Żeby ich nie zaskoczył.

Posted

No, niech nie tracą czujności ;)

Żeby ich nie zaskoczył

Pani Magda zna historię Niko i wie, w jakich okolicznościach zdarzało mu się do tej pory używać zębów

Dopóki nie pozna go bliżej, na spacery i zajęcia Niko będzie chodził w kagańcu

Na szczęście Niko dobrze kojarzy kaganiec i pozwala go sobie bez oporów zakładać

U wiosny nauczył się, że kaganiec oznacza wyjście z kojca i jakąś aktywność w towarzystwie człowieka

Paradoksalnie on chce tego kontaktu z człowiekiem jak najwięcej

Oczywiście nie z każdym, tylko takim , którego zna

Siedząc na przykład w kojcu, na widok "swojego" człowieka bardzo się ożywia, popiskuje, poszczekuje, próbuje przywołać go do siebie

• Upvote 1
Posted

Pani Magda zna historię Niko i wie, w jakich okolicznościach zdarzało mu się do tej pory używać zębów

Dopóki nie pozna go bliżej, na spacery i zajęcia Niko będzie chodził w kagańcu

Na szczęście Niko dobrze kojarzy kaganiec i pozwala go sobie bez oporów zakładać

U wiosny nauczył się, że kaganiec oznacza wyjście z kojca i jakąś aktywność w towarzystwie człowieka

Paradoksalnie on chce tego kontaktu z człowiekiem jak najwięcej

Oczywiście nie z każdym, tylko takim , którego zna

Siedząc na przykład w kojcu, na widok "swojego" człowieka bardzo się ożywia, popiskuje, poszczekuje, próbuje przywołać go do siebie

Takiego właśnie Go pamiętam....spragnionego kontaktu z człowiekiem.

Nie ukrywam,że stęskniłam się za widokiem Niko bez klatki na pysiu...takiego uhahanego z jęzorek "po pas"....myślę ,że wkrótce i takiego ujrzę :) ;)

Posted

Ważni, że już wiatr nie hula i nie wyje tak okropnie, bo na psychice to się odbija, może i  psiej też.

U nas jeszcze wieje. Śniegiem głównie. Moja też niespokojna i pewnie stawy bardziej bolą.

A drugi wkurwiony, i nie wiem, pogoda czy tak sobie?

Posted

U Niko wszystko OK :)
Powoli poznaje otoczenie, ludzi, psy i inne czworonożne stworzenia
Jak na razie zachowuje się przyjaźnie, żadnych oznak dominacji czy agresji nawet w tak "zapalnym" momencie jak jedzenie.

Apetyt ma wilczy. Widocznie zmiana "klimatu" mu służy ;)
Nie wydaje się zestresowany czy sfrustrowany
Pozwala się głaskać, a nawet sam dopomina się o głaski.

Tu z nowym "kumplem" Tośkiem

f6cce908ade1.jpg

bddbff7ac760.jpg

Okazało się, że Niko bardzo lubi kopytne i to z wzajemnością ;)

b60b5d097243.jpg

fa71b6f108d4.jpg

Posted

Teraz to spadłam z fotela...................................................................................................................................................................!

Czy kaganiec zabrał ze sobą? Ten który ,któraś z cioteczek mu zakupiła (chyba ,że już coś pomyliłam) ?

Posted

Teraz to spadłam z fotela...................................................................................................................................................................!

Czy kaganiec zabrał ze sobą? Ten który ,któraś z cioteczek mu zakupiła (chyba ,że już coś pomyliłam) ?

Ciocia mar.gajko mu zakupiła :)

Taki chyba

0e16eaa427c5.jpg

Nie to, że się chwalę ;)

Posted

Ciocia mar.gajko mu zakupiła :)

Taki chyba

0e16eaa427c5.jpg

Nie to, że się chwalę ;)

Mam nadzieje, ze sie znajdzie, bo to byl juz drugi fizjolog, ktory dostal Nikus, w pierwszym pojechal z Bytomia do Krakowa i tez slad po nim zaniknal :( Bardzo sie ciesze, ze psiak ma tyle nowych wrazen, owczarki (inne psy pewnie tez) lubia, kiedy cos sie dzieje i moga w tym uczestniczyc. Kielczanki kochane, bardzo Wam dziekuje za determinacje i wziecie sprawy przenosin Nikusia w swoje zdecydowane rece :) Marzenka, dzieki za info o Nikolcowych poczynaniach, oby wiesci zawsze byly pozytywne :) Wszystkim Nikusiowym Fankom i Fanom zycze spokoju i optymizmu na codzien, wiosnennego nastroju na swieta i w ogole, zeby bylo im dobrze na tym zwariowanym, trudnym do ogarniecia swiecie :)

• Upvote 1
Posted

Zdjęcia Niko cieszą, chocby dlatego, ze wydaje sie, ze ma wiecej spacerów i atrakcji niz w poprzednim hotelu.

Ale ja nie wpadałabym w euforie.

Na poczatku Niko tez zwiedzał miasto, bawił sie... az do pewnego momentu.

Radziłabym  ostrozny optymizm.

71bb420785ff.jpg

Wesołych świat, Kochani :)