Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Doda_']ok, porozsylam kupujacym :) prosze bys mi na pw lub na bazarku (poprzednim) pisala czyje wplaty doszly, to powysylam.

Dobrze, będę potwierdzać :)

A póki co potwierdzam wpłatę 135 zł od andzia69 - wielkie dzięki :loveu:
Zaraz opłacę fakturkę za badania i kastrację
Na hotel ciągle zbieramy ...

• 2 weeks later...
Posted

DONnka w straszliwym niedoczasie z powodow prywatnych, przekazala mi, ze Argus juz ustabilizowany na tyle, ze moze zaczac treningi przed ewentualna powtorna adopcja do Bytomia. Dzis rozmawialam z jednym z panow, maja ustalic termin takich zajec w przyszlym tygodniu. Trzymajmy kciuki, zeby wszystko poszlo dobrze.

Posted

[quote name='egradska']DONnka w straszliwym niedoczasie z powodow prywatnych, przekazala mi, ze Argus juz ustabilizowany na tyle, ze moze zaczac treningi przed ewentualna powtorna adopcja do Bytomia. Dzis rozmawialam z jednym z panow, maja ustalic termin takich zajec w przyszlym tygodniu. Trzymajmy kciuki, zeby wszystko poszlo dobrze.[/QUOTE]Ewa! To są świetne wieści:-)

Posted

Dziewczyny nie chcę robić zamieszania ale czy decyzja o powrocie do Bytomia jest dobrym rozwiązaniem dla Argo?
Dla psa po tylu przejściach najważniejsza jest stabilizacja, spokój, jeden właściciel, jasne zasady wszystko to co buduje poczucie bezpieczeństwa i stabilność emocjonalną a tam Argo ma opiekunów na zmiany, zaburzony rytm dnia, być może rotację pracowników, nie mówiąc o podstawowych zastrzeżeniach co do takich adopcji - co w przypadku gdy zmieni się sytuacja firmy? co gdy pan, który podpisuje umowę zostanie zwolniony?

Posted

[quote name='anett']Dziewczyny nie chcę robić zamieszania, ale czy decyzja o powrocie do Bytomia jest dobrym rozwiązaniem dla Argo?
Dla psa po tylu przejściach najważniejsza jest stabilizacja, spokój, jeden właściciel, jasne zasady wszystko to co buduje poczucie bezpieczeństwa i stabilność emocjonalną a tam Argo ma opiekunów na zmiany, zaburzony rytm dnia, być może rotację pracowników, nie mówiąc o podstawowych zastrzeżeniach co do takich adopcji - co w przypadku gdy zmieni się sytuacja firmy? co gdy pan, który podpisuje umowę zostanie zwolniony?

Póki co inne rozwiązanie nie przychodzi mi do głowy :hmmmm:
Wiem, że taki układ nie jest idealny dla psa z tego typu problemami, ale liczą się również ludzie, a Ci z Bytomia są w porządku
Trudno będzie znaleźć Argusiowi inny dom, zwłaszcza taki, w którym będzie mógł przebywać przy człowieku
Jakby na to nie patrzeć, dwukrotnie już ugryzł ...
Pobyt w kojcu z kolei to dla niego źródło frustracji i kara ...

Na razie to tylko "przymiarka"
Zobaczymy, jak się sprawy potoczą
Jeszcze nic nie jest przesądzone

Posted

Dziewczyny nie chcę robić zamieszania ale czy decyzja o powrocie do Bytomia jest dobrym rozwiązaniem dla Argo?

Mam takie same obawy ale
Póki co inne rozwiązanie nie przychodzi mi do głowy :hmmmm:
Wiem, że taki układ nie jest idealny dla psa z tego typu problemami, ale liczą się również ludzie, a Ci z Bytomia są w porządku
Trudno będzie znaleźć Argusiowi inny dom, zwłaszcza taki, w którym będzie mógł przebywać przy człowieku

Jeszcze nic nie jest przesądzone
na bezrybiu i rak ryba,choć mam obawy,by nie bylo powtorki z "rozrywki".Ta rotacja dla psiaka niestabilnego jest najgorsza ...

Posted

[quote name='DONnka']Póki co inne rozwiązanie nie przychodzi mi do głowy :hmmmm:

Jeszcze nic nie jest przesądzone[/QUOTE]

w razie problemów można się zgłosić do nas
może zajęcia z obrony?

Posted

[quote name='andzia69']a moze...spróbować mu porobić nowe ogłoszenia? że do doświadczonego domu, bez dzieci, bez zwierząt?...sprobować przecież można[/QUOTE]

[quote name='PaSja Hera']Ja mogę ogłaszać gdzie się da. Dajcie tylko znać i będę tworzyć.[/QUOTE]

Ja nie widzę przeszkód ;) Ogłaszać zawsze można :)
Dobrych domów nigdy za wiele i z pewnością się nie zmarnują ;)

Posted

[quote name='DONnka']Póki co inne rozwiązanie nie przychodzi mi do głowy :hmmmm:
...[/QUOTE]

DONnka wiem, że ludzie są w porządku ale to tylko pracownicy, w każdej chwili mogą się zmienić, szczególnie w dzisiejszych realiach, a Argo ma kilka lat życia przed sobą...

[quote name='andzia69']a moze...spróbować mu porobić nowe ogłoszenia? że do doświadczonego domu, bez dzieci, bez zwierząt?...sprobować przecież można[/QUOTE]

dokładnie:lol: tylko dobrze by mieć rzetelną ocenę behawioralną psa, czy jest taka z hoteliku?
Ostatnio mieliśmy dwa psy z podobnymi incydentami w życiorysach i po pracy ze szkoleniowcem znalazły rewelacyjne domy szybciej niż te młode, miłe i bezproblemowe:cool3:

Posted

[quote name='anett']udostępniam, Skarpeta na pewno pomoże na początek, tylko co dalej...
To chyba młodziutka sunia? ma takie bielutkie ząbki[/QUOTE]

No właśnie wygląda na młodziutką i mega zestresowaną :(...