Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='egradska']Wisze na telefonie i zbieram info. Do Zuzi nie dzwonilam, ale jest nr w profilu, moze od razu do Niej zadzwonic, z watku wynika, ze miejsce jest, pytanie tylko, czy dalaby rade z Argo.
Kolezanka polecila mi tez Mondo cane, maja oddzial w Jeleniej[/QUOTE]

Mondo cane może pomóc w odbiorze w razie w...ale nie mają miejsca. 2 psy trzymają w Bogatyni - a z tego co czytalam gdzieś, to pan Marek z Bogatyni podniósl sie na 600 zl/miesiąc, bo parę psiakow było zabieranych w związku z tym.

Posted

[quote name='andzia69']Mondo cane może pomóc w odbiorze w razie w...ale nie mają miejsca. 2 psy trzymają w Bogatyni - a z tego co czytalam gdzieś, to pan Marek z Bogatyni podniósl sie na 600 zl/miesiąc, bo parę psiakow było zabieranych w związku z tym.

Brałyśmy pod uwagę Pana Marka,ale ceny kosmiczne.Nie damy rady :shake:. Dostałam jeszcze tą propozycję.Kobitka poznała historię Argo i mogłaby się podjąc opieki i pracy nad nim.Zna ktoś? http://www.podlasem-hoteldlapsow.com.pl/index.html#Start

Posted

A jakie są problemy z Argo? Takie,że chłopak musi zaufać kobietom. Tutaj w Kielcach zajmowały się nim same kobity,czesały go,karmiły i nogdy nie atakował.Dlaczego tak się stało nie wiem...teraz Argo wywieziony,po raz kolejny porzucony nakręci się i będzie dramat.Młody pies i tyle na raz musiało się mu przytrafić :(

Posted

Dziewczynki, trzeba ustalic, kto odpowiada za pieska, kto jest osoba decyzyjna. W swietle prawa wychodzi mi na to, ze to osoba, ktora podpisala umowe z krotkotrwalym wlascicielem ( a nie on sam, skoro umowe zlamal i na wlasna reke oddal psa komus innemu). Czy ta osoba uszanuje decyzje, ktora podejma dziewczyny, ktore go znalazly i pomogly na starcie?

Posted

[quote name='egradska']Dziewczynki, trzeba ustalic, kto odpowiada za pieska, kto jest osoba decyzyjna. W swietle prawa wychodzi mi na to, ze to osoba, ktora podpisala umowe z krotkotrwalym wlascicielem ( a nie on sam, skoro umowe zlamal i na wlasna reke oddal psa komus innemu). Czy ta osoba uszanuje decyzje, ktora podejma dziewczyny, ktore go znalazly i pomogly na starcie?[/QUOTE]

Uszanuje.Pani Renia dzwoni do mnie co chwilę z płaczem,chce psiaka zabierać na już.

Posted

w takim razie spytajmy u Jamora i w miejscu wskazanym przez Bele (oba hotele maja dobre opinie, wiec krzywda mu sie nie stanie) a dziewczyny z Szydlowca na pewno znaja te pania z hotelu POD LASEM, zaraz napisze do Kamy z prosba o opinie.
Moze nie zaszkodzi zapytac takze dexterki, zanim Argo pojechal, miala miejsce.

Posted

[quote name='egradska']w takim razie spytajmy u Jamora i w miejscu wskazanym przez Bele (oba hotele maja dobre opinie, wiec krzywda mu sie nie stanie) a dziewczyny z Szydlowca na pewno znaja te pania z hotelu POD LASEM, zaraz napisze do Kamy z prosba o opinie.
Moze nie zaszkodzi zapytac takze dexterki, zanim Argo pojechal, miala miejsce.[/QUOTE]

Dzięki ,zapytaj.Nie mogę doczekać się opinii.:loveu:

Posted

ten "pod lasem' nie ma dobrej opinii u dziewczyn z Szydłowca, nie wiem, nie byłam i nie widzialam...ale nie wiem, czy kurtka damy radę uzbierać kasę...
a ile u Jamora?
Dexterka ma wolne miejsce - za 380 zł

Posted (edited)

w hotelu "pod lasem" - nie byłam i nie mam zamiaru - i opinii - ze względu na traktowanie psów czy ich warunki bytowe nie wydam n 100 % , swoje wiem , a głównie wystarczy mi że kiedyś te osoby prowdzace hotel miały pseudohodowlę owczarków ,
wiec do takiego hotelu psa nie dałabym ,
ale Wasza decyzja ,

ceny hoteli gdzie właściciel sie przyłoży i coś zrobi dla psa - z tych które znam to min.. 450 zł /dla psa wielkości ON/ , zapewne są i tańsze ,
i pomyślcie tez o zdjęciach do adopcji - już przerobiłam dwa hotele że zdjęc sie nie można było doprosić, albo dostajesz zdjęcie na "odpierdziel się" po czekaniu nie wem ile i pies gnije w hotelu a kasa leci

Edited by kama210
Posted

[quote name='kama210']w hotelu "pod lasem" - nie byłam i nie mam zamiaru - i opinii - ze względu na traktowanie psów czy ich warunki bytowe nie wydam n 100 % , swoje wiem , a głównie wystarczy mi że kiedyś te osoby prowdzace hotel miały pseudohodowlę owczarków ,
wiec do takiego hotelu psa nie dałabym ,
ale Wasza decyzja ,

ceny hoteli gdzie właściciel sie przyłoży i coś zrobi dla psa - z tych które znam to min.. 450 zł /dla psa wielkości ON/ , zapewne są i tańsze ,
i pomyślcie tez o zdjęciach do adopcji - już przerobiłam dwa hotele że zdjęc sie nie można było doprosić, albo dostajesz zdjęcie na "odpierdziel się" po czekaniu nie wem ile i pies gnije w hotelu a kasa leci[/QUOTE]

Dokładnie wiem o czym piszesz.Ehh co z tym Argo zrobić?? To taki cudowny pies :(

Posted

Dowiedzialam sie, ze ten hotelik krakowski tez prowadzi pani (chyba dobrze w przypadku Ago), z kolejnego zrodla uslyszalam pochlebna opinie na jego temat. Uwazam, ze Krakow bylby lepszy takze z tej przyczyny, ze to jednak duze miasto z wieksza mozliwoscia adopcji. Trzeba by sie dowiedziec, co z Agro, czy w ogole tam jeszcze jest (sorry za ten pesymizm, ale mam alergie na takich ludzi jak krotkotrwaly wlasciciel::shake: ) i zabrac go tam, gdzie na pewno bedzie bezpieczny i poczuje sie bezpiecznie.

Posted

W końcu dostałam się do kompa...

Sytuacja wygląda następująco. Renia dodzwoniła się w końcu do osoby u której pies jest. Pan mieszka z żoną,gdzie Argo ma z nią styczność. Według tego człowieka pies zachowuje się super...Stoi na łańcuchu ,bo atakuje ich 4 miesięcznego psa i cały czas wyje... Pan myślał o tym,żeby zabrać psa do Niemiec i tam dać go jakiemuś człowiekowi.

Argo jest cały czas ogłaszany i ludzie dzwonią.Jedna Pani ,która chciała go bardzo i wszystko jej pasuje ma właśni SUNIE W CIECZCE! Wszyscy ludzie z dziećmi itd.
Odezwał się też Pan ,któremu Renia powiedziała całą historię Argo...Pan podziękował i skończyła się rozmowa.Zadzwonił jeszcze raz i kolejny. Pan mieszka w Bytomiu,tam też pracuje i chciałby Argo zabrać do siebie.Pies mieszkałby w mieszkaniu służbowym,gdzie oprócz niego pracują jeszcze dwaj mężczyźni. Pan po rozmowie zasypał Renie fotkami ,gdzie psiak miałby przebywać,spać itd.
W tej chwili to chyba jedyny ratunek dla tego psa.On stoi na łańcuchu,cały czas .Nie wyobrażam sobie tego,że miałby huk petard przeżywać na łańcuchu w szopie!

Dodam,że Pan chce jechać sam po Argo jutro. Mieli psa,którego odziedziczyli po lokatorach (!). Owczarek 12 letni. Zgadzają się na wizytę i częste odwiedziny. Kastracja nie stanowi dla nich żadnego problemu.

Napiszcie proszę co o tym sądzicie? Może by spróbować i jak okaże się wszystko ok...

A i jeszcze Pan ,który podpisywałby umowę deklaruje,że jakby z jakichkolwiek względów pies nie mógł tam zostać,zabiera go ze sobą do mieszkania ,które posiada...

Doradzcie,może to dobre wyjście??? Sama nie wiem?

Posted

jeśli pan chce jechać po psa - 300 km w jedną stronę! to dobre swiadczy o panu...
skoro opiekowali sie psim staruszkiem - to też...

mam nadzieję, że faktycznie jeśli z jakichś względów nie mógłby juz pan pracować, to weźmie psiaka ze sobą

co z tego, ze do Bolesławca pojechala doświadczona w adopcjach osoba, zrobiła od razu przedadopcyjną, pan zaplacił! 450 na transport!...skoro wyszło jak wyszlo :( nikomu juz wierzyć nie można - to komu wydawać psy!!!????
a w agresję nie uwierzę! Pasja nei napisala jeszcze, że pani Renata chciala zdjęcie tej niby pogryzionej ręki matki pana - no jakoś się nie doczekała!

pana z Boleslawca trzeba na czarną listę wrzucić!

Posted

Wg mnie to wyjscie awaryjne/ Nie wiem dlaczego nie chcecie go od,dac dp hotelu i spokojnie szukac domu?
jesli pojedzie do Bytomia, to podaj namiary, w sobote moge zrobic wizyte.

Posted

[quote name='andzia69']jeśli pan chce jechać po psa - 300 km w jedną stronę! to dobre swiadczy o panu...
skoro opiekowali sie psim staruszkiem - to też...

mam nadzieję, że faktycznie jeśli z jakichś względów nie mógłby juz pan pracować, to weźmie psiaka ze sobą

co z tego, ze do Bolesławca pojechala doświadczona w adopcjach osoba, zrobiła od razu przedadopcyjną, pan zaplacił! 450 na transport!...skoro wyszło jak wyszlo :( nikomu juz wierzyć nie można - to komu wydawać psy!!!????
a w agresję nie uwierzę! Pasja nei napisala jeszcze, że pani Renata chciala zdjęcie tej niby pogryzionej ręki matki pana - no jakoś się nie doczekała!

pana z Boleslawca trzeba na czarną listę wrzucić![/QUOTE

Dokładnie,miał przysłać fotkę pogryzionej ręki i chyba mu się zapomniało!!! Nie wierzę też w opinię szkoleniowca i nie wątpię w brak uczuć krótkotrwałego właściciela. W nic i nikomu już nie wierzę,ale przecież musimy coś robić,żeby te zwierzęta miały lepiej...

Posted

[quote name='bela51']Wg mnie to wyjscie awaryjne/ Nie wiem dlaczego nie chcecie go od,dac dp hotelu i spokojnie szukac domu?
jesli pojedzie do Bytomia, to podaj namiary, w sobote moge zrobic wizyte.[/QUOTE]

Bela pan może po Argo przyjechać jutro,albo po nowym roku,więc co radzisz?

Posted

Wizytę zrobić zawsze warto, tym bardziej, że już jest osoba z Bytomia - Bela. Ale czemu nie chcecie dać go do hoteliku i na spokojnie szukać, a nie na łapu capu? Nie rozumiem tej sytuacji z mieszkaniem służbowym.

Posted

[quote name='Cantadorra']Wizytę zrobić zawsze warto, tym bardziej, że już jest osoba z Bytomia - Bela. Ale czemu nie chcecie dać go do hoteliku i na spokojnie szukać, a nie na łapu capu? Nie rozumiem tej sytuacji z mieszkaniem służbowym.[/QUOTE]

Ja też mam obawy...Renata rozmawiała i dlatego piszę i chcę usłyszeć Wasze opinie. Ja też byłabym spokojna jakby się to po kolei zrobiło.

Posted

Nie jestem w stanie nic radzic, bo dom moze byc kolejnym niewypałem. Tez byłabym za hotelem.
nie jestem w stanie wczesniej zrobic wizyty, bo jutro dopiero wracam do Bytomia.