Romka Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 Talik siedzi nadal z Bono...i pewnie tak zostanie.Kiedy zadzowniłam dzis do schroniska,żeby upewnić się czy Talik został przeniesiony do innego boksu okazało się,że do łagodnego Franusia wprowadzi się prawdopodobnie Drago,któremu kończy się kwarantannna i,którego trzeba przesadzić do boksów ogólnych. Quote
Marycha35 Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Za dużo tych psinek w schronie.... DOMORY!!!!! Quote
Romka Posted January 12, 2014 Author Posted January 12, 2014 Byli wczoraj na spacerku razem,nie było problemów.Jednak przy misce i kiedy uwaga ludzi skupia się na Taliku,Bono jest niegrzeczny i Talik obrywa... Quote
Romka Posted January 16, 2014 Author Posted January 16, 2014 W sprawie Talika miałam bardzo miły telefon z Fb.Gdyby Taliczek był trochę mniejszy to pewnie miałby już domek tymczasowy. Quote
Romka Posted January 17, 2014 Author Posted January 17, 2014 Pan Marek nie zgodził się na przeniesienie Talika do Franka.Franek miał siedzieć z Drago...ale już siedzi oddzielnie,bo Drago okazał się niedobrym kolegą.Póki co nić się nie zmieniło... Quote
Romka Posted January 20, 2014 Author Posted January 20, 2014 Teraz Franek siedzi z Taszką i drugą małą dziewuszką.A Talik i Bono siedzą nadal razem.W schronisku są nowe,duże psy i nie ma już miejsca. W niedzielę nakarmiłyśmy Talika: ...jest bardzo chudy,Bono odgania go od miski.Wypuściłyśmy Bono na dziedziniec schroniska,zamknęłyśmy boks i Talik zjadł spokojnie mięsko z puszki. Quote
UBOCZE Posted January 21, 2014 Posted January 21, 2014 Martynko, czy Talik ma wyróżnione ogłoszenia na tablicy i gumtree? Jeśli nie, to może zaapeluję na FB o wsparcie go na ten cel... Chciałbym też wiedzieć, czy takie wyróżnienia mają Szurka i Krzywuś. Martynko, pamiętasz? Quote
Romka Posted January 21, 2014 Author Posted January 21, 2014 Szurka i Krzywuś mają ogłoszenia ale wyróznienie przydałoby się.Talik ma tylko jeno ogłoszenie na Tablicy i też przydałoby się wyróżnienie.Jak oczywiście jestem za!!!! Quote
Romka Posted January 22, 2014 Author Posted January 22, 2014 A dziś na moje konto wpłynęły następujące kwoty,z przeznaczeniem na wyróżnione ogłoszenia Talika: p.Dariusz W -40zł p.Katarzyna O.25zł Razem 65zł DZIĘKUJEMY!!!:lol: Ja dokładam 10zł i mamy razem 75zł :lol: czyli tyle ile potrzeba na ogłoszenia wyróżnione na gumtree i na tablicy. Zaraz poproszę Jarę o ogłoszenia dla Talika.:lol: Dostałam też propozycję domu tymczasowego dla Talika w Nowym Tomyślu.Nic nie wiem o tym domu,zadałam pytania i czekam na odpowiedź. Quote
Romka Posted January 22, 2014 Author Posted January 22, 2014 (edited) A ja już przekazałam 75zł na wyróżnienia dla Talika:lol: Edit.Wcale nie przekazałam:lol: .Wszystko poszło na transport.Piszę dla porządku bo dziś szukałam tych 75zł na koncie w opcji-przelewy wychodzące. Edited February 4, 2014 by Romka Quote
Romka Posted January 22, 2014 Author Posted January 22, 2014 Wrzuciłam trochę zmieniony tekst,można zmieniać lub dodawać: "[FONT=Times New Roman]Talik ma 1,5 roku i kiedy wychodził ze swoim właścicielem na spacer nie spodziewał się, że będzie to ich ostatni spacer. Został przywiązany do drzewa pod schroniskiem i zostawiony na łaskę obcych ludzi. Rano został znaleziony przez pracowników schroniska. Z ciepłego domu, w swojej obroży trafił prosto do ciemnego i zimnego boksu, schroniska pełnego psów. Piesek łagodny, szukający kontaktu z człowiekiem. Mądry i zrównoważony, kompletnie nie przystosowany do schroniskowych warunków.W boksie zdominowany przez silniejsze od siebie psy,odganiany od miski.Dla łagodnego i spokojnego Talika schronisko to trauma.Żyje w ciągłym strachu.Ponadto ma bardzo krótką sierść,przy panujących obecnie warunkach pogodowych Talikowi jest bardzo zimno.Talik ma piękne mądre oczy,inteligentne spojrzenie.Jako członek rodziny będzie radosny i lojalny.Potrzebuje rodziny,która go pokocha,a wtedy on pokocha także,calym swoim psim sercem. Zdrowy, przed adopcją zostanie wykastrowany. Adopcja jest bezpłatna, okolice Łodzi. Prosimy kontaktować się telefonicznie.[/FONT]" Można wrzucać też na Kraków,tam mamy kogoś kto może nam sprawdzić domek. Quote
Jara Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 Tylko czy z Krakowa ktoś przyjedzie po psa? ;) Quote
UBOCZE Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 Damy radę. :) Gdy będzie dobry dom, żadne miejsce w kraju nie będzie problemem :) Quote
Jara Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Spróbuję wyróżnić dzisiaj Talika po pracy u rodziców. Niestety w domu skończył mi się transfer na komputerze (niby jutro ma być odnowiony), w komórce nie da się wyróżnić, a w pracy nie otwiera mi się konto bankowe. Quote
Romka Posted January 24, 2014 Author Posted January 24, 2014 Agnieszko,poczekaj proszę z wyróżnieniem,dostałam bardzo fajny telefon w sprawie Talika.Pani wyśledziła go na FB.:lol: To dość daleko od nas bo aż w Nowym Sączu, zaraz będę szukać osób do sprawdzenia domku.Kilka słów o domku.Dom z ogrodem,tak,że psy w tym domu zawsze mogły wejść i wyjść z domu do ogrodu swobodnie.Cztery koty.Pani mieszka sama.Rok temu pożegnała psa,dożył 16 lat,był wielkości Talika.Zaprzyjaźniony lekarz weterynarii.Zgadza się na kastrację. Dzwoniłam już do schroniska.Przy okazji dowiedziałam się,że do bud w schronisku dołożono,podobno po raz drugi w tym tygodniu słomy,oraz założono "firanki".Psiaki mają trochę cieplej.Te chudziutkie i gładkowłose jak Talik na pewno bardzo marzną. Quote
jotpeg Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 [quote name='Romka']To dość daleko od nas bo aż w Nowym Sączu, zaraz będę szukać osób do sprawdzenia domku. z tamtych okolic są: Szami, MagdaNS, Diablica_8D, amacariel, annakom oraz ta grupa: https://www.facebook.com/MamGlos Powodzenia, Talik! Quote
Romka Posted January 25, 2014 Author Posted January 25, 2014 Bardzo dziękuję!!!:lol: Ja też już kogoś znalazłam,zobaczymy czy uda nam się zrobić szybko wizytę:lol: Quote
Romka Posted January 25, 2014 Author Posted January 25, 2014 [quote name='jotpeg']z tamtych okolic są: Szami, MagdaNS, Diablica_8D, amacariel, annakom oraz ta grupa: https://www.facebook.com/MamGlos Powodzenia, Talik! Skorzystałam z podpowiedzi Ubocze i zgłosiłam się do Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami Oddział w Nowym Sączu:lol: Już dziś przeprowadzono wizytę przed adopcyjną,która wypadła dobrze.Oto treść mail jaki dostałam a ,który publikuję za zgodą nadawcy: "Po wizycie w domu i rozmowie z panią Martą (...) uważamy, że Talik będzie otoczony miłością i opieką, ponieważ pani Marta jest miłą, sympatyczną, inteligentną i bardzo kochającą zwierzęta kobietą (...) Pozdrawiamy Maria i Teresa Koszarek Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami oddział w Nowym Sączu " Od siebie dodam,że w domu tym zwierzęta dożywają starości,są leczone i otoczone miłością.Talik potrzebuje domu w którym będą go kochać.Mam nadzieję być w kontakcie z domkiem Talika i otrzymywać informacje o tym jak się sprawuje. W poniedziałek prawdopodobnie Talik zostanie zgłoszony na kastrację.Teraz pozostaje nam tylko zorganizować transport na trasie Łowicz-Nowy Sącz.:lol: Quote
Romka Posted January 25, 2014 Author Posted January 25, 2014 [quote name='Romka']A dziś na moje konto wpłynęły następujące kwoty,z przeznaczeniem na wyróżnione ogłoszenia Talika: p.Dariusz W -40zł p.Katarzyna O.25zł Razem 65zł DZIĘKUJEMY!!!:lol: Ja dokładam 10zł i mamy razem 75zł :lol: czyli tyle ile potrzeba na ogłoszenia wyróżnione na gumtree i na tablicy. Zaraz poproszę Jarę o ogłoszenia dla Talika.:lol: Dostałam też propozycję domu tymczasowego dla Talika w Nowym Tomyślu.Nic nie wiem o tym domu,zadałam pytania i czekam na odpowiedź. Talik otrzymał jeszcze 50zł od p.Małgorzaty B-K.Czyli łącznie nasz Talik ma 125zł I póki co innych wpłat nie było!:lol: Quote
Recommended Posts