Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś już było dużo lepiej.Zrobiła sama parę kroków i siku było! W domu już się nie załatwia, chyba czeka na spacerek. Miała dziś sesję zdjęciową. Może wstawią Mortes i Roszpunka. Byle tak dalej...

Posted

[quote name='agasz']Dziś już było dużo lepiej.Zrobiła sama parę kroków i siku było! W domu już się nie załatwia, chyba czeka na spacerek. Miała dziś sesję zdjęciową. Może wstawią Mortes i Roszpunka. Byle tak dalej...[/QUOTE]
:kciuki::kciuki::kciuki:

Posted

Nie powiedziałabym, że to są małe kroczki, to idzie nad podziw dobrze. Jeszcze kilka dni temu Lusia nie dała się wogóle wyprowadzić na spacer a po próbie zapięcia smyczy cały dzień spędziła pod wersalką. Niech się uczy od swoich czworonożnych przyjaciół do czego służą spacerki i że spacerować to prawdziwa przyjemność
Zdjęcia pt "Lusia poznaje świat" śliczne. A u nas zero śniegu, po prostu wiosna.
Trzymam za Lusię i za Was też.

Posted

Rewelacja! Czasami taka terapia szokowa przynosi efekty. Na siłę trzeba psa do czegoś zmusić, a on szybko się przekonuje, że nie taki świat straszny, jak on sobie wyobraża ;) Naszą tymczaskę Milkę też na siłę spod łóżka wyciągnęłam, usadziłam sobie na kolanach i następnego dnia już się zachowywała w domu prawie swobodnie. A sama pewnie jeszcze długo by się nie zdecydowała wyleźć spod tego łóżka. Nie zawsze działa, ale próbować trzeba ;)

Posted

Wczoraj Lusia była na godzinnym spacerku! Poznała nowe psiaki,dała się nawet pogłaskać obcej pani! Dziś rano też byliśmy w komplecie na porannym siku. W domu żadnej wpadki, wszystko załatwiane na dworze. Jeszcze tylko troszkę panikuje przy szeleczkowaniu,ale już kojarzy szelki ze spacerkiem. Ze smyczą już sobie radzi, a wieczorem wyszła nawet ubrana w kubraczek i nic jej nie przeszkadzało! wchodzi po schodach,sama wsiada do windy...wogóle jakiś idealny pies mi się zrobił:cool3:. Teraz Mortes będzie przyprowadzała Tunię do nas na resocjalizację.

Posted

[quote name='Mattilu']Niesamowita przemiana :)[/QUOTE]To samo chciałam napisać!!!
Lusia, która szalała na widok obróżki teraz pozwala się ubrać dodatkowo w szeleczki i kubraczek, nie boi się schodów i windy, których nie znała - fantastyczna przemiana.
Luśka, uszy i ogon do góry- tak trzymać!!!!

Posted

[quote name='Mortes']Według mnie dziś był9o juz wspaniale :) Tusia chodzi z podniesionym ogonkiem , nie wyrywa sie i ...jest wpatrzona w Agasz jak w obrazek ... Mysle że na dniach zrobimy piekne fotki i szybciutko do ogłoszeń ...oczywiście szukamy domku z doświadczeniem , niesamowitymi pokładami cierpliwości i bez dzieciaków ...ale chętnie z innymi zwierzaczkami :)[/QUOTE]

Piękne wieści, aż trudno uwierzyć, że jeszcze chwilę temu ....
miłość i cierpliwość cuda czynią

Posted

[quote name='jolantina']To samo chciałam napisać!!!
Lusia, która szalała na widok obróżki teraz pozwala się ubrać dodatkowo w szeleczki i kubraczek, nie boi się schodów i windy, których nie znała - fantastyczna przemiana.
Luśka, uszy i ogon do góry- tak trzymać!!!![/QUOTE]

No z ubieraniem nie jest tak różowo - ubieram małą na rękach , łapiąc ją w locie . Boi się szeleczek,ale jak już jest po wszystkim to chętnie idzie na smyczce. Dziś już zaliczyła dwa długie spacerki! Interesuje ją wsztstko wokół łącznie z panią,która jechała z nami windą. Cały spacerek z podniesionym ogonkiem co Roszpunka udokumentowała na zdjęciach. Myślę,że zaraz zaczniemy zwiedzać nowe tereny,bo Lusia lubi dużo chodzić. Z czystością nadal jest ok. Trzy spacerki dziennie i wszystko pozałatwiane:multi:.