Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Obiecujące wieści, super :)
Jesli Tunia jest taka strachliwa,a w domu sa inne zwierzeta, to może dać jej zamiast posłanka taką budkę z materiału, która jest jednocześnie transporterem. Ma nawet klapkę z przodu, a zboku otwierane i zamykane okienka.
W Tesco za 50 zł sprzedają. Mam nową, złożoną. Mogę w razie czego podesłać.

Posted

Mazowszanka2 napisał(a):
Obiecujące wieści, super :)
Jesli Tunia jest taka strachliwa,a w domu sa inne zwierzeta, to może dać jej zamiast posłanka taką budkę z materiału, która jest jednocześnie transporterem. Ma nawet klapkę z przodu, a zboku otwierane i zamykane okienka.
W Tesco za 50 zł sprzedają. Mam nową, złożoną. Mogę w razie czego podesłać.

Jakoś mam taką pewność ogromną, że "od strzała" zamieszkałyby tam kociska a Tunia musiałaby znaleźć sobie coś innego ... Tak to jest z tymi sierściuchami :) kochają wszystko co nowe i gdzie się można wcisnąć ;)

Posted

Romina_74 napisał(a):
Jakoś mam taką pewność ogromną, że "od strzała" zamieszkałyby tam kociska a Tunia musiałaby znaleźć sobie coś innego ... Tak to jest z tymi sierściuchami :) kochają wszystko co nowe i gdzie się można wcisnąć ;)

A to bardzo prawdopodobne :)

Posted

Jakie ona ma przerażone oczka :shake:
Wśród moich zwierząt panuje totalne lenistwo - cisza, spokój, kontemplacja, z krótkimi chwilami na aktywność drobną ... Sądzę, że nie ma tu u nas strachu, no i spacerki z tą moją mogą jej pomóc w przełamaniu się w tym zakresie ... No nic. Spokojnie :) Również pozdrawiam!

Posted

Romina_74 napisał(a):
Jakie ona ma przerażone oczka :shake:
Wśród moich zwierząt panuje totalne lenistwo - cisza, spokój, kontemplacja, z krótkimi chwilami na aktywność drobną ... Sądzę, że nie ma tu u nas strachu, no i spacerki z tą moją mogą jej pomóc w przełamaniu się w tym zakresie ... No nic. Spokojnie :) Również pozdrawiam!

Zrównoważone stado bardzo pomaga w resocjalizacji. Tunia będzie obserwowała rezydentkę i będzie ją naśladować. Małymi kroczkami do przodu. Wierzę, że będzie dobrze !!!.

Posted

Sprawy się trochę pokomplikowały :( Dzisiaj przywiozłam ze schroniska, w którym jestem wolontariuszem psiaczka z chorą trzustką, który dostał wyrok :( Albo go zabieramy do dt/ds albo zostanie uśpiony. Jego stan jest bardzo poważny - od jutra zaczynamy codzienne 3 - godzinne kroplówki :( Przykro mi bardzo, ale chyba Tunia będzie musiała troszkę poczekać jeszcze :(

Posted

Mortes napisał(a):
Oj to szkoda ...:( Oby chociaż psiaczek wyszedł na prosta ...:) Mam nadzieje że nie przeraziło Cie to że Tunia jest trudnym pieskiem ...? Jakby zmieniła sie Twoja sytuacja i moglabyś wziąć Tunię to my tu czekamy ...

Nie, kompletnie mnie to nie przeraziło. Bardziej się martwiłam tym, czy nasza organizacja życiowa nie będzie trudniejsza dla Tuni niż ta, w której obecnie przebywa. Zobaczymy jak będzie się rozwijała sytuacja z Frędzlem. Jest na granicy życia i śmierci tak na prawdę. Gdybym go wczoraj nie zabrała, sądzę, że zostałby na dniach uśpiony. Absolutnie nie wycofuję się z propozycji złożonej Tuni. Będę w kontakcie!