Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mortes']Kasiu , Olena bardzo Wam dziewczyny dziękuję za bazarki dla bidulek :)
Edek doszły od Ciebie pieniązki w kwocie 35 zł . Ślicznie dziękuję :)
Ciocia Livka wpłaciła swoja deklarację za grudzień dla Tusi ( 10 zł) - buziaczki Cioteczko :)

U Tuni wszystko w porządku :) Niezbyt dobre jest to że mała nie może wychodzić na spacery i dlatego cały czas załatwia sie w domu :(
Postaram sie porobić dziś jej zdjęcia , choć pewnie nie wyjda za dobre bo Tunia nie znosi aparatu :(
A ciocia cisowianka wpłaci swoją deklaracje pod koniec grudnia dopiero , chyba że coś spadnie z niebiesiech ;)

Posted

Dobre wieści, nieznacznie podwyższony mocznik to nie problem, ważne, że kreatynina w normie, bo była gigantyczna. Ważna teraz jest dieta, mięsko trzeba mocno ograniczyć. Czy Tunia chce jeść renal? Renal nie jest zbyt smaczny, ale to rozwiązałoby trochę problem jedzenia.

Posted

[quote name='Mortes']Dziś same dbre wieści :) Badania wyszły prawie dobrze ...tzn keratynina w normie a mocznik tylko nieznacznie ponad ...Tunia ma dalej dostawać Ipaktine. Jutro odrobaczenie a po świętach szczepienie :) I koniecznie potem na spacerki bo dziczeje dziewczyna ... Będzie tylko problem z ukryciem jej przed wścibska sasiadka ...:(

Dzis uregulowałam dług i zapłaciłam za badania . Wyszło 85 zł . Paragon i badania wstawię jutro

No i Tunia waży już 6,3 kg :)[/QUOTE]
Hurrra !!! :multi:
Jak cieszą takie dobre wiadomości :)
Zdrówka Kruszynko :loveu:

Posted

[quote name='Mortes']Jolantina niestety żadna dieta nie jest do przyjęcia DLA tUNI :( Próbowałam z renalem i innymi "nerkowymi" dietami , dostawałam próbki od weta ale nic z tego nawet nie ruszyła ...:( Ja w ogóle jestem szczesliwa że cokolwiek je ... ona nie rzuca sie na jedzenie...

Ojej... szkoda szelek ...:( ale ciociu ceruj i póbuj ...;)[/QUOTE]

Mortes, a puszki renala?

Posted

[quote name='Mortes']Jolantina niestety żadna dieta nie jest do przyjęcia DLA tUNI :( Próbowałam z renalem i innymi "nerkowymi" dietami , dostawałam próbki od weta ale nic z tego nawet nie ruszyła ...:( Ja w ogóle jestem szczesliwa że cokolwiek je ... ona nie rzuca sie na jedzenie...

Ojej... szkoda szelek ...:( ale ciociu ceruj i póbuj ...;)[/QUOTE]Renal i inne nerkowe karmy weterynaryjne są po prostu niedobre i nie dziwię się, że Tunia nie chce tego ruszyć.Nie ma co uszczęśliwiać jej na siłę. Całe szczęście, że w ogóle je - a że mało, jest malutka i mało aktywna, widocznie tyle jej wystarcza, bo ładnie przybrała na wadze.

Posted

[quote name='Mortes']Dziś same dbre wieści :) Badania wyszły prawie dobrze ...tzn keratynina w normie a mocznik tylko nieznacznie ponad ...Tunia ma dalej dostawać Ipaktine. Jutro odrobaczenie a po świętach szczepienie :) I koniecznie potem na spacerki bo dziczeje dziewczyna ... Będzie tylko problem z ukryciem jej przed wścibska sasiadka ...:(

Dzis uregulowałam dług i zapłaciłam za badania . Wyszło 85 zł . Paragon i badania wstawię jutro

No i Tunia waży już 6,3 kg :)[/QUOTE]

a może zaproponuj sąsiadce aby pomogła Ci w wyprowadzaniu psów? Może jest samotna i z zazdrości robi to wszystko? ;)